NBSVV verliest van Hekelingen

9-2-2020

Ruim een uur lang koesterden spelers en aanhang van NBSVV de gedachte dat er met wat geluk een punt kon worden gepakt tegen Hekelingen. Tegen een kwalitatief betere tegenstander hield NBSVV met veel inzet lang stand. In het laatste kwart ging het alsnog over de knie en kreeg het met 1 – 4 klop.

NBSVV stond voor het eerst onder de bezielende leiding van Mark Smeding, die vroeger dan gepland aan de slag ging bij de Nieuw-Beijerlanders. De thuisploeg wilde wat laten zien en stroopte vanaf het eerste fluitsignaal de mouwen op. Het leverde een eerste helft vol strijd op, maar met weinig kansen. Hekelingen mikte eenmaal met een boogbal uit een vrije trap op de kruising en schoot één keer hard over. NBSVV zelf kreeg maar een halve kans, maar die was wel raak. Een diepe bal van NBSVV noodzaakte de Hekelingse doelman uit te komen tot buiten de zestien, waar hij de bal wegwerkte richting middenveld. Die belandde voor de voeten van Enes Cingu, die zich niet bedacht en van 40 meter de bal over alles en iedereen heen in het doel schoot: 1-0. Na 45 minuten knokken kwam de rust als een welkome adempauze.

Na de onderbreking startte Hekelingen furieus en werd NBSVV achteruit gedrongen. Het duurde tot de 57e minuut alvorens Hekelingen langszij kwam. Met een knap schot uit de draai viel de bal via binnenkant paal binnen: 1-1. Tien minuten later viel de 1-2, doordat bij een uitbraak van Hekelingen niet goed werd ingegrepen en de bal met een boog over NBSVV-doelman Merijn Briegoos werd gemikt. NBSVV was moegestreden en in de laatste tien minuten benutte Hekelingen nog twee penalty’s na evenzoveel handsballen van de Nieuw-Beijerlanders. Eindstand 1-4.

Bron AD 10-2-2020

Onder de nieuwe trainer Mark Smeding opende NBSVV tegen Hekelingen de score. ,,Toch zag je van begin af aan dat Hekelingen de bovenliggende partij was”, zei Smeding. ,,Uiteindelijk kwamen we tekort, omdat we teveel achter de bal aan moesten lopen. Maar de wil om te verbeteren, was er bij ons.”

Wisseling trainerschap A-selectie

Helaas heeft Louis Jacobs besloten het seizoen niet af te willen maken omdat hij de groep niet meer kon motiveren. 

Als vereniging kunnen we ons gelukkig prijzen dat Mark Smeding (al onze trainer voor het seizoen 2020/2021) het per direct wil overnemen.

Wij wensen Mark dan ook veel succes de komende tijd en hopen dat hij zich snel een weg zal vinden binnen NBSVV.

Het bestuur

Grensrechter 1e elftal gezocht

 

Nogmaals doen wij een dringend beroep om als vrijwilliger bij het 1e elftal, grensrechter te willen zijn.

Het bestuur

Peter Pouwe leidt ToToSport ranglijst na eerste periode

1-2-2020

Het zal niemand verrassen; het Orakel van De Kreek harkt ook dit jaar weer het eerste ToTo prijzengeld binnen. Met 52 punten na 13 speelrondes eindigt Peter bovenaan, met 1 punt voorsprong op Patricia Bestebreur. Patricia staat na de 14de speelronde van afgelopen weekend inmiddels op gelijke hoogte. Vorig seizoen wist Peter ook het prijzengeld van 40 euro binnen te halen na de eerste periode. Toen deed hij dit met 2 punten meer.

Peter, van harte gefeliciteerd!

De spanning zit er nog altijd goed in, in deze editie van ToToSport. Er staat 19 deelnemers binnen 10 punten van de koploper. Na de 1ste periode van vorige jaar waren dat er maar 9. We wensen iedereen veel succes in de tweede seizoenshelft!

Team ToToSport

NBSVV niet bij machte om SCO ’63 te kloppen

NBSVV-SCO’63 1-4 (0-0). Pieter Vogelaar (strafschop) 1-4. NBSVV was niet bij machte om SCO’63 te kloppen. De gehavende Nieuw-Beijerlanders speelden wel een prima eerste helft, maar na twee doelpunten van de bezoekers en een rode kaart voor Dylan van den Berg, was het verzet gebroken.                                                                         Bron AD 1-2-2020

Smeding na jaar rust weer aan de slag

Bron: AD 30-1-2020 Gerard Vonk

Mark Smeding keert bij NBSVV terug als trainer. Hij degradeerde afgelopen seizoen met SSS uit de tweede klasse. Smeding verlengde zijn contract niet en besloot om er een jaar tussenuit te gaan. Het gemis was echter te groot. ,,Ik heb ontdekt op het veld thuis te horen”, aldus Smeding.

Een druk bestaan. Een gezin met twee kinderen, een voltijdbaan bij de gemeente Schiedam, de opstart van een eigen bedrijf in vloeren en ook nog eens op het voetbalveld staan. Het vroeg om een aanpassing waarbij het voetbal sneuvelde. Alleen een paar

wedstrijden meedoen bij de veteranen van Zinkwegse Boys resteerde.

,,Het was een bewuste keuze om het trainerschap ‘on hold’ te zetten”, kijkt de oud-trainer van Zinkwegse Boys en SSS terug op zijn besluit. ,,Even geen trainer zijn. Niet op dinsdag, donderdag en zaterdag bezet zijn en kijken hoe dat zou uitvallen. Na mijn actieve carrière als voetballer ben ik direct trainer geworden en was het ritme van het met voetbal bezig zijn meer dan gewend.”

De overname van een bedrijf maakte dat de agenda van de oud-doelman over begon te lopen. Een jaar verder heeft het eigen bedrijf meer handen en voeten gekregen, waarna het voetbalvirus Smeding weer in zijn greep kreeg.

Clubcultuur

,,Ik merkte het voetballen te veel te missen”, aldus Smeding. ,,Een elftal neerzetten, de clubcultuur, de spanning en de drang om het hoogst haalbare eruit slepen. Ik ben daarom op zoek gegaan. Ik wist dat ik dit zelf moest activeren, omdat clubs niet anders wisten dan dat ik een time-out had genomen. NBSVV kwam op mijn pad. Ik heb gesolliciteerd en een prettig gesprek gevoerd. Vorige week kon naar buiten komen dat ik het ben geworden.”

De 45-jarige Oud-Beijerlander is blij met de geboden kans bij de zaterdagvierdeklasser uit Nieuw-Beijerland. ,,Ik denk dat NBSVV bij mij past”, aldus Smeding. ,,Een kleine club waar gezelligheid en ambitie samen gaan. NBSVV heeft aangegeven weer naar boven te willen kijken. Afgelopen zaterdag zag ik het team aan het werk tegen GOZ. Ondanks de forse 6-1 nederlaag zag ik wel potentie. Jonge spelers die nog verder kunnen komen en waar nog rek in zit. Het doet mij denken aan de periode bij Zinkwegse Boys waar ik vijf jaar werkzaam was en het uiteindelijk lukte om een keer kampioen te worden hoewel ik niet denk met NBSVV direct mee te zullen gaan doen om het kampioenschap.”

7 – 3 – 2020 Mossel en saté avond

28-01-2020

Op zaterdagavond 7 maart wordt er in de kantine weer een mossel en saté avond georganiseerd, aanvang vanaf 17.30 uur.

De kosten zijn 12,50 voor saté en 15 euro voor mosselen. Opgeven kan aan de bar vd kantine of bij Christa of Diana. Graag direct contant afrekenen bij opgeven. Graag opgeven voor zaterdag 22 februari.

Contract met verzorger Yme van Halsema verlengd

27-01-2020

De TC en het bestuur van NBSVV zijn zeer verheugd dat we een contractverlenging voor het seizoen 2020/2021 met onze sportverzorger Yme van Halsema hebben kunnen bewerkstelligen.

Robert Jan de Mik aangesteld als trainer van de    B-Selectie

22 – 01 -2020

Per volgend seizoen zal de 36 jarige Robert Jan de Mik verantwoordelijk worden voor ons tweede elftal.
Momenteel volgt Robert Jan de UEFA C cursus welke hij aan het eind van dit seizoen hoopt af te ronden.

Op dit moment traint hij de OJ19 bij OSV en loopt hij stage bij SNS. Namens de TC en het bestuur heten wij Robert Jan van harte welkom.

Mark Smeding wordt de nieuwe hoofdtrainer van NBSVV.

NBSVV heeft Mark Smeding aangesteld als nieuwe trainer voor het aankomende seizoen. Mark had het afgelopen jaar een sabbatical genomen. Daarvoor was hij trainer van respectievelijk SSS en Zinkwegse Boys.

Bij NBSVV volgt Mark de huidige trainer Louis Jacobs op die aan het eind van het seizoen afscheid neemt van NBSVV. De TC en het bestuur van NBSVV zijn zeer 

verheugd met de komst van Mark en menen de juiste beslissing te hebben genomen met zijn aanstelling. Mark is bekend binnen de Hoeksewaard en heeft soort gelijke clubs onder zijn hoede getraind. Wij heten hem van harte welkom.

Diva bingo verzet van 17-1 naar 27-3

Wegens omstandigheden hebben wij de diva bingo moeten verzetten naar vrijdag 27 maart 2020.

Ook hebben wij het bedrag van het kaartje kunnen verlagen naar €35.

Er zal een donatiepot staan, waar U eventueel Uw donatie in kan doen.

Ook is er een goede doelen tafel waar ook nog leuke prijzen te winnen zijn.

Mocht U verhinderd zijn, maar wel het kaartje hebben betaald, krijgt U het geld uiteraard terug.

Wij zien U graag op 27 maart in de kantine van NBSVV.