Escalona maakt frisse start bij.....DOTO

Afdrukken
PDF

Lange tijd leek Daniel Escalona de overstap te maken van GOZ naar het Nieuw-Beijerlandse NBSVV, maar uiteindelijk koos de verdediger samen met zijn voetbalvriend Ronald Gomez voor DOTO. "We wilden samen hogerop. Dat was NBSVV door de promotie naar de tweede klasse ook, maar DOTO is nog net een stapje hoger;' aldus de Arubaan.

In het afgelopen seizoen vond Escalona het voetbalplezier terug bij derdeklasser GOZ, nadat hij door langdurig blessureleed drie jaar niet meer had gevoetbald. "Ik had in die periode vier keer mijn middenvoetsbeentje gebroken. Een moeilijke periode. Vorig jaar kreeg ik de mogelijkheid weer te beginnen bij GOZ, waar ook Ronald (Gomez, red.) al speelde. Ik heb echt een heel leuk jaar gehad. In het begin was het wel even aanpoten, wennen vooral. Maar na een moeilijke beginperiode, waarin ik nog tegen een schorsing opliep, kreeg ik de stijgende lijn te pakken. Ik heb wel het idee dat ik een toegevoegde waarde ben geweest voor GOZ," zegt de 28-jarige aanwinst van het uit de hoofdklasse gedegradeerde DOTO.

Na dat leuke seizoen bij de club uit Mijnsheerenland wilden Escalona en zijn voetbalmaat Gomez het een niveau hoger proberen. "We waren eigenlijk zo goed als rond met NBSVV. Totdat DOTO ineens aan de telefoon hing. We hadden al eerder contact met die club gehad, maar vervolgens bleef het lang stil. Gelukkig is het alsnog rond gekomen. Het is wel een avontuur waar ik naar uit kijk. Spelen in de eerste klasse. Natuurlijk is het twee stappen hoger, maar ik denk niet dat ik heel veel moeite zal hebben om me aan te passen. Ik ga gewoon alles geven om in de basis te komen. Dat is mijn doel. Ik wil weten waar mijn lat ligt, " vervolgt Daniel. Escalona is ambitieus. "Ik kom naar DOTO om voor de prijzen te spelen. Wat de doelstelling van de club is weet ik nog niet, maar ik wil gewoon voor het kampioenschap gaan."

Daniel Escalona heeft bij GOZ met Ronald Gomez een mooi seizoen gedraaid. "Dat we nu samen naar DOTO gaan is wel leuk. We zijn goed bevriend. Ik ken hem nog uit Aruba. Iedereen die daar gevoetbald heeft kent elkaar. Hij woont nu ook vlakbij me. We begrijpen elkaar en hebben steun aan elkaar," zegt de verdediger, die meer kan dan alleen puur verdedigen. "Ik ben rustig aan de bal en ook in de lucht sta ik mijn mannetje. Ik kan ook echt wel voetballen, een beetje een type Christian Chivu."

Bron: de Weekkrant 21-7

AddThis Social Bookmark Button