9 uit 3

Wedstrijdverslag JO09-1
 
VV Zinkwegse Boys JO09-1  –  NBSVV JO09-1
 
Uitslag: 1  –  3
 

9 uit 3

Na de 2e overwinning vorige week thuis tegen de 9-2 van Slikkerveer (6-4), mochten we deze ochtend afreizen naar Sportpark de Beijersche Polder. Met andere woorden een uitwedstrijd tegen VV Zinkwegse Boys 9-1, eind van het seizoen nog gastheer van de door onze mannen gewonnen Boerenbokaal. 
 
De weergoden wisten nog niet wat ze van plan waren, onze mannen van de 9-1 daarentegen zeker wel. Ondanks de bui gedurende de gehele warming-up, waardoor meerderen liever naar binnen wilden om op te warmen dan te starten met voetballen, werd afgetrapt met maar 1 doel, 3 punten mee naar huis nemen. 
 
Echter was die bedoeling op het veld niet geheel zichtbaar, want van uitgespeelde kansen was in de eerste minuten geen sprake. De verdediging, onder aanvoering van de wederom uitstekend keepende Levi, moest zelfs enkele keren corrigerend optreden op de aanvallen van de thuisspelende ploeg. Inmiddels weten we uit ervaring dat Nout, Moos en Noud niet snel onder de indruk zijn en houden ze het hoofd koel bij de speldenprikken. 
 
Het overwicht op de middenveld en voorin, ondanks dat Zinkweg de bus recht voor het doel had geparkeerd, resulteerde in de verdiende voorsprong voor rust. Met Kaj als altijd aanwezige pion op het midden, vorige week nog goed voor 2 goals, werd Luuk gevonden die met een leep boogballetje de keeper verschalkte.
 
In de 2e helft, de wind was wat gedraaid waardoor we tegenwind leken te hebben, werd er door beide partijen beter gevoetbald. Toch was het een gelukkige, of beter gezegd een oplettende samenloop wat de 0-2 op het scorebord zette. Waar we dachten dat de tegenpartij een normale uittrap ging nemen, bleek Lucas de meest oplettende en benutte in 2 instanties het buitenkansje. In de tussentijd bleef Levi, zoals al eerder aangegeven een uitstekende sluitpost, zijn doel schoon houden op de toenemende pogingen van Zinkweg. 
 
En waar de één de kansen niet maakt, doet de ander dat wel. Vanuit opnieuw een uittrap, dit keer voor ons, zette Mikko de aanval van achteruit aan de rechterkant op. Langs de lijn werd Sil gevonden, die met gemak zijn tegenstander voorbij ging en Luuk op een presenteerblaadje een niet te missen kans bood. Met z’n tweede van vandaag werd de voorsprong uitgebouwd. 
 
De 1-3 van Zinkweg, slechts voor de statistieken, leverde ook gelijk de eindstand op. Met de volle winst van 9 punten uit de eerste 3 wedstrijden gaan we met vertrouwen naar de volgende pot. Komende week thuis op Sportpark De Kreek tegen de 9-2 van GOZ. Voor wie wil komen kijken, om 9:00 uur trappen we af.
 
Sander Hoorweg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *