HW Bokaal JO10 kampioen

NBSVV JO10 kampioen HW Bokaal

Na weken er naartoe te hebben geleefd, was het dan eindelijk zo ver; de finale voor de Hoeksche Waard Bokaal 2024. 
 
Zaterdag 22 juni 9:15 uur werd na de winst in de halve finale overschreven met watervaste stift, nadat deze dag al stiekem na de loting begon dit jaar met potlood was genoteerd. Deze dag moest het dan gebeuren, iets wat vorig jaar net niet was gelukt. Net als vorig jaar was ook deze keer Zinkweg de tegenstander. 
 
Met gezonde spanning werd afgeteld en toegeleefd naar de climax van dit toch al fantastische seizoen. Ondanks dat de competitie al een paar weken was gestopt, werd er toch nog doorgetraind naar aanloop van deze laatste wedstrijd van het seizoen. Alle jongens waren er van overtuigd dat de winst hen niet kon ontgaan, “enige” wat nog even gedaan moest worden was het winnen van de wedstrijd zelf. De bekerwinst zou een slechts een kwestie zijn van doorgaan met hetgeen ze de laatste maanden non-stop deden, winnen.
 
In een mooie ambiance van organiserende vereniging SHO gingen de talenten van de jongens onder 10 jaar voortvarend van start. 
Vanaf het eerste moment werd ieder persoonlijk duel gewonnen, werd er druk gezet op de tegenstander en was het eenrichtingsverkeer naar hun doel. De ambitie van onze jongens was volkomen helder, na afloop kunnen zeggen; Veni, Vidi, Vici! 
 
Dat het eerste doelpunt toch nog even op zich liet wachten, was waarschijnlijk te wijten aan de lichte spanning én het aluminium. Kansen werden zeker wel gecreëerd, alleen stonden bij palen in de weg om de openingstreffer te noteren. Toch was het verre van verrassend dat N.B.S.V.V. de score opende en de jongens met zelfs een 2-0 voorsprong gingen rusten door doelpunten van Mikko en Kaj. De uiterst spaarzame kansjes voor de tegenstander, als ze al voorbij de weergaloos verdedigende Moos, Nout en Noud kwamen, werden vakkundig gekeerd door de uitstekende keepende sluitpost Levi.
 
Geen donderspeeches of preken vanuit de coaches benodigd, gingen de heren de tweede helft op eenzelfde voet verder als waarmee ze het eerste bedrijf waren gestopt. Met Luuk als altijd aanspeelbare aanvalsleider bleef de druk naar voren. Onder leiding van de zeer correct leidende scheidsrechter, als neutrale spelbegeleider goed oog voor de meestal volgens de richtlijnen uitgevoerde tackles en slidings, hield ook het middenveld met onder andere Lucas en Sil een constant overwicht.
 
De drang om de score uit te breiden bleef onverminderd, waarbij iedere omschakeling inleiding was voor een nieuwe kans. Door enkele reddingen van de keeper van de tegenstander bleef de score beperkt, maar werd niet voorkomen dat opnieuw Mikko en Kaj konden scoren. Met de 5-0 van Sil leek de zege met een clean sheet beklonken, ware het niet dat voor de spreekwoordelijke eer er toch nog een doelpunt aan de verkeerde kant viel. 
 
Overigens niet iets wat de pret kon drukken, want heel beheerst werd de pot uitgespeeld tot het laatste fluitsignaal, waarna de feestvreugde losbarstte. Het behalen van de bokaal was een feit, in de ontlading vielen alle spelers elkaar in de armen en onder begeleiding van enkele door het in grote getallen aanwezige publiek afgestoken fakkels klonk het “wij zijn kampioen!” over het veld.
 
Na deze volkomen terechte overwinning mochten onze jongens de mediale om hun nek gehangen krijgen en kreeg het team de felbegeerde bokaal uitgereikt. In het feestgedruis werd de nodige (kinder)champagne genuttigd en klonken de overwinningsklanken uit de meegenomen speakerboxen.
 
Zoals gezegd, de climax van dit al fantastische seizoen kreeg de glans die iedereen vooraf bedacht had en het al voorspelde binnenhalen van de bokaal was voor deze jongens het uitkomen van de droom die ze allen koesterden. 
 
Niet dat hiermee de honger gestild is, dit smaakt uiteraard naar meer. Maar dat is iets om komend seizoen weer op te pakken, voor nu is hoogste tijd voor een welverdiende zomerstop. 
 
Mede namens alle spelers, enorm bedankt voor alle onvoorwaardelijke steun de afgelopen maanden, erg leuk dat ook tijdens de grote finale veel support aanwezig was om gezamenlijk dit seizoen tot het gewenste en geslaagde einde mee te beleven.
 
Sander Hoorweg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *