Jeugd NBSVV hervat wedstrijden

Jeugd NBSVV hervat wedstrijden.

Zaterdag 5 juni 2021. Een dag die de geschiedenisboeken ingaat als historisch moment op voetbalgebied. Maar liefst acht maanden heeft de jeugd erop moeten wachten, maar vandaag mocht er dan eindelijk weer gevoetbald worden.

Begin april presenteerde de KNVB de plannen voor de zogenaamde Regiocup. De KNVB Regiocup is het alternatief voor de competities die dit seizoen niet meer konden worden hervat door de coronamaatregelen. Voor volwassenen komen de versoepelingen te laat, maar recentelijk maakte het kabinet bekend dat wedstrijden voor de jeugd (t/m 17 jaar) vanaf 5 juni weer zijn toegestaan. De KNVB Regiocup bestaat dan uit vier speelrondes. Vandaag trapten in Nederland zo’n 33.000 jeugdteams af. 

NBSVV JO8 verlaat met opgeheven hoofd het veld.

Zaterdag 5 juni mochten de toppers van de JO8 eindelijk voor het echte werk de wei in tegen Hellevoetsluis. Voor een heel aantal van de spelers was het de eerste keer, dus super spannend. Helaas was de tegenstander van vandaag wat te sterk maar wat was het leuk om de meisjes en jongens aan het werk te zien. Ze hebben gestreden voor iedere bal. De uitslag was 12-2. De doelpunten kwamen op naam van Stein en Erfan. Vol goede moed gaan we op naar de volgende wedstrijd.

Martin Schilperoord 

Als je lang iets niet mag …..

We kennen allemaal dat gevoel als je heel lang iets niet heb mogen doen. Dat vraagt geduld, begrip en training. Training omdat je er klaar voor moet zijn als je weer mag. En dat was zaterdag 5 juni 2021 eindelijk het geval, de jeugd mag weer voetballen. In de klas zitten ze al heel de dag binnen, op schoolpleinen spelen ze en trainen mocht al een tijdje, maar wedstrijdjes voetballen tegen jongens en meisjes uit andere dorpen was absoluut een stap te ver…. Enfin, u proeft mijn gedachtes hierbij. 

Het enthousiasme van alle afgelopen weken op de trainingen werd nog eens even gekwadrateerd op deze zaterdagmorgen. Onze superspits Raymond Bruinenberg, was zelfs al om 05:00 uur opgestaan om er zeker van te zijn dat hij op tijd de scherpte had. De gebroeders Mourits hadden veiligheidshalve hun vader en moeder een weekendje weggestuurd om optimaal hun rust te kunnen pakken en ‘s morgens nog even vertroeteld te worden door opa en oma. Zowel Gijs als zijn vader maakte het niks uit dat ze vandaag eerder hun bed uit moesten dan een hedendaagse thuiswerkdag. Julia was als vanouds weer van de partij tussen de mannen van JO10 en ook Arno had zijn hele ochtendprogramma uitgestippeld om ook zoon Lucas nog even bij Spijkenisse te kunnen zien spelen. En Maarten zat met straks gekamde haartjes al om half 8 bij mij om vervolgens de hele linkerkant van Zuidland lam te leggen. Twan moest met pijn in zijn kin vandaag nog even voorbij laten gaan, maar zal dit volgende week hopelijk weer inhalen. 

En dan nog Cas, waarop de titel ‘Als je lang iets niet mag’ misschien nog wel het meest van toepassing is. Zijn laatste wedstrijd was in een tijdperk dat Corona alleen bekend was als een heerlijk, licht geel kleurend biertje dat je toen nog gewoon op een terras kon drinken. Hij was de hele week al bezig met deze zaterdag en had het liefst woensdag al zijn tenue aangedaan. Ik wilde hier natuurlijk bij zijn en zo gingen we op pad.
 
Met dit knappe ploegje kanjers en al de voorbereidingen en het enthousiasme konden we de wedstrijd natuurlijk onmogelijk verliezen en was het een kwestie van voldoende ruimte in de tas houden voor de 3 punten. Eenmaal op het sportpark Groot Nibbeland te Zuidland, werden we enthousiast begroet door de kantinejuffrouw, die er net zo veel zin in had als de jongens van ons. Na een heerlijk bakkie koffie uit een papieren bekertje zoals dat alleen in kantines geschonken wordt, konden we eindelijk aan de gang. Warming-up niet nodig, opstelling even gedaan en vol gas. Het duurde niet lang of Raymond alias ‘Filippo Inzagi’ had de bal al in het netje liggen en dat was het startsein voor in totaal 15 treffers, waarbij ook Stijn, Bram en Gijs een duit in het zakje deden. Zuidland pakte voor het gevoel ook nog een paar goaltjes mee, waarna een stand van 6-15 op het bord stond. Uiteraard ook even de penalty’s nog afmaken om vervolgens de zo gemiste overwinning slinger in te zetten!  Wat kunnen dingen tot lekker zijn als je het een tijdje niet heb gemogen….
 
Ivo van Alphen
NBSVV JO09 en ZBVH delen de punten.
 
Iedereen heeft wel eens de filmpjes gezien van die koeien die op de eerste lentedag dolblij en keihard de wei in rennen; een soortgelijk tafereel zagen we eigenlijk ook op de (zeer) vroege zaterdagochtend op sportpark De Kreek bij de JO9 van NBSVV. We hadden de eer om als eerste team deze mooie voetbaldag te mogen  starten met een wedstrijd tegen ZBVH JO9-1 en je merkte bij iedereen het enthousiasme dat we eindelijk weer “voor het echie” mochten ballen. Ondanks het feit dat er een aantal spelers wel erg vroeg wakker waren en een aantal anderen geen boterham door de keel kregen was dit op het veld niet terug te zien, wat ging het lekker! Na snelle en mooie doelpunten van Abel (wat bleef hij rustig toen hij op de keeper afrende) en Thijs gingen we rusten met een 2-1 voorsprong. We weten dat we met Tom een bikkelharde verdediger in onze gelederen hebben maar er stond deze wedstrijd nog iemand anders haar mannetje. ZBVH heeft een flink aantal goede spelers maar wanneer ze er eens met een individuele actie doorheen kwamen was het dus vooral de zeer sterke spelende Mare (in haar allereerste wedstrijd ooit) die met haar uitschuifbare benen de doelpogingen van ZBVH in de kiem wist te smoren. Gedurende de wedstrijd kregen we van de leiding van ZBVH al de complimenten dat we elkaar met het het goede veldspel toch wel erg goed wisten te vinden. Zo ontstond dan ook onze 3e goal, al rondspelend kwam in de 2e helft de bal uiteindelijk bij Kaj die vervolgens een man uitspeelde en netjes voor de 3-1 voorsprong zorgde. We kregen het in het 2e deel wat lastiger maar dan hebben we gelukkig nog iemand waarbij het niet uitmaakt of hij op 3 of 20 meter van de goal staat; Dex zorgde met een fraai geplaatst afstandsschot voor een 4-2 voorsprong. Helaas wisten we (ook eigen doelpunten tellen helaas) deze voorsprong net niet vast te houden maar iedereen op het veld was uiteindelijk zeer tevreden met de 4-4 eindstand. Wat een heerlijk begin van de dag! 
 
Paul Vermeer

Thuis tegen Klaaswaal, altijd lastig.

Het is zaterdag 6 juni klokslag 09.00 uur. NBSVV JO12 trapt in “eigen huis” af tegen het immer lastige SSS. Voor wie het nog niet wist: deze lettercombinatie betreft een afkorting van de woorden Sport Staalt Spieren. Dat belooft een lastige pot te worden. Al direct zetten de dames en heren van onze eigen JO12 goed druk. De eerste scoringskans begint achterin, waar meesterdribbelaar Mees Oorbeek vanaf linksachter meters naar voor maakt. Een strakke pass in de voeten van Joost Wesdorp volgt en vormt de start van een fabelachtige combinatie met de messcherpe Jesse den Boer die vervolgens Michelle Bruinenberg weet te vinden met een fraaie voorzet. Dat uit deze vakkundig opgezette aanval uiteindelijk geen treffer volgt lijkt slechts een detail. Maar de toon is gezet en NBSVV lijkt in het eerste kwartier prima opgewassen tegen de ploeg uit Klaaswaal. Een belangrijke rol is hierbij weggelegd voor Yara van der Waal, die vanaf de eerste minuut goed gecontroleerd aanwezig is op het middenveld.

Later in de eerste helft zorgt de doelman van SSS echter voor spektakel door de bal met hoge snelheid naar voor te peunen. Een oplettende Elin Nobel ziet de bal naderen en denkt deze aanval te kunnen pareren. Niets blijkt echter minder waar. De spits van SSS weet de bal net iets eerder te bereiken en de bal vervolgens in de touwen te krijgen. Met teleurgestelde koppies duikt de thuisploeg met een nul één achterstand de dugout in om zich op te maken voor een loodzware tweede helft.
 
Op hetzelfde moment vindt er in de andere dugout een soort van pep-talk plaats. Althans, zo zou later blijken. Al direct na aanvang van de tweede helft is het spel volledig in handen van de “Klaaswalenaren”. Nog voor dat trainer en coach Richard van der Waal zich goed en wel langs de lijn begeeft is de score verdubbeld in het voordeel van de tegenpartij. 0 tegen 2. De motivatie van NBSVV neemt met rasse schreden af. Als Mark Toller vervolgens in een pittig duel onderuit gaat ontstaat er ruimte in de verdediging en is doelman Dave Toller, die overigens een prima wedstrijd keepte, volledig kansloos. Het vierde en tevens laatste doelpunt van SSS volgde kort daarna.
 
Kort voor het einde van de wedstrijd trakteert de scheidsrechter van dienst de thuisploeg nog op een zeer welkome vrije trap. Joost Wesdorp, die naar eigen zeggen niet goed in de wedstrijd zat, neemt desondanks plaats achter de bal en onderneemt een dappere poging om de nul weg te werken. De snelheid is meer dan uitstekend. Iets dat niet geldt voor de richting. De bal passeert de paal op een metertje of vier afstand. Het eindsignaal klinkt en NBSVV moet genoegen nemen met nul punten. Eindstand 0-4.
 
Bart Wesdorp
Gemotiveerd NBSVV JO11-1 laat punten liggen in Hellevoetsluis.
 
Eindelijk was het dan zover, we mochten weer een wedstrijd spelen.  In alle vroegte vertrokken we richting Hellevoetsluis. Daar aangekomen zag je aan de jongens dat ze er veel zin in hadden.  Na een korte warming-up, begonnen we aan de wedstrijd. Na een mooie aanval kwamen we op voorsprong. Helaas was dat van korte duur. In de tweede helft kwamen we na een achterstand van 4-1 terug tot 4-3. Uiteindelijk verloren we met 5-3.  Doelpunten zijn gemaakt door Giovanni, Joey, Beau. Onze toppers hebben ondanks het verlies een leuke wedstrijd gespeeld.
 
Ron van Bemmel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *