JO09-1: Doorgaan waar we gebleven waren.

Doorgaan met waar we gebleven waren. 

SHO JO09-3 – NBSVV JO09-1
 
Uitslag: 2 – 7
 
Als een stel jonge koeien die in de lente weer voor het eerst de wei in mogen, zo’n zelfde gevoel overheerste bij de “nieuwe” JO9-1. Op sportpark de Kikkershoek vond de aftrap plaats van het nieuwe seizoen tegen de 9-3 van SHO. Met frisse moed na 2 weken trainen en enkele bemoedigende woorden van de technische staf, moest de weg naar het doel weer gevonden kunnen worden. 
 
Pas nadat de minuut stilte had plaatsgevonden, zouden we kunnen zien of de drang naar voren nog net zo groot was als voorgaand seizoen. Met een nieuwe keeper, tijdens de zomerstop getransfereerd naar ons team, moest de gehele verdediging aantonen net zo solide te zijn als voorgaand seizoen. 
 
De eerste 5 minuten waren zonder grote Nieuw-Beijerlandse kansen verstreken, aan de andere kant had Levi, onze sluitpost in de eerste helft, nog geen bal gehad. 
 
Zoals inmiddels bekend van vorig seizoen, laten de mannen zich niet van de wijs brengen als een doelpunt langer op zich laat wachten. De schoten op doel van Luuk, Sil en Mikko werden langzaamaan steeds gevaarlijker, de 0-1 kon niet lang meer uitblijven. Toch was het een Beijerlands been wat ons aan een voorsprong hielp. Uit een slim en snel genomen corner van Kaj werd de ban gebroken en passeerde de verdediger zijn eigen keeper. 
 
Dit smaakte naar meer, ook al is het toch leuker om zelf het laatste zetje te geven. Met op sommige momenten uitstekend samenspel werd Lucas tot 2x toe vrijgezet voor de keeper en was de voorsprong uitgelopen naar 0-3. Ook Sil pikte voor rust zijn doelpuntje mee, terwijl Noud, Nout en Moos (bij toerbeurt) de aanvallers van SHO telkens weer op gepaste afstand van ons eigen doel wisten te houden. 
 
Met Levi in de 2e helft als veldspeler gingen we verder met waar we gebleven waren. Kansen werden keer op keer gecreëerd, alleen de afronding liet af en toe te wensen over. Toch waren het Noud en Luuk die de voorsprong uitbouwden naar 0-6, een comfortabele uitgangspositie voor de 1e winst dit prille seizoen. De spreekwoordelijke teugels lieten ze wat vieren, wat de tegenstander enkele kansen bood. Na 2 doelpunten van SHO was het Luuk die het laatste woord had deze wedstrijd en de eindstand bepaalde tot 2-7. 
 
Al met al een prima wedstrijd om de competitie te starten, met vlagen van uitstekend verdedigen én aanvallen, resulterend in 7 goals. Laten we deze weg voortzetten en er opnieuw een sportief gezien leuk seizoen van maken.
 
Sander Hoorweg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *