NBSVV JO13 naar finale HW Bokaal!

NBSVV JO13 naar finale HW Bokaal!

NBSVV JO13 overtuigend naar finale Hoeksche Waard Bokaal
 

Dinsdag 31 mei 2022 was het sportcomplex van NSVV in Numansdorp het strijdtoneel voor de kraker NBSVV tegen SSS. Op papier zeer zeker een leuke pot. Maar tevens een wedstrijd die onze JO13 de nodige hoofdbrekens kostte. De club uit Klaaswaal staat namelijk bekend om een prima jeugdafdeling, zo blijkt wel uit het feit dat de JO13 van SSS prima presteert in de competitie en steevast bovenin het linker rijtje staat.

Donkere luchten pakten zich samen boven Numansdorp. Lichte neerslag verbeterde de conditie van de strak gesnoeide grasmat. De scheidsrechter van dienst arriveerde met een kleine vertraging en liet vervolgens snel aftrappen. Al na een paar minuten wordt Joost getrakteerd op een voorzet op maat. Gewoon aannemen en vervolgens direct uithalen. Uiterst gecontroleerd bereikt de bal op hoge snelheid het net van de tegenpartij. De nul is weg en het vertrouwen van de Nieuw-Beijerlanders neemt zienderogen toe.

Dylan trakteerde het toegestroomde publiek op een fraaie soloactie in de vorm van 50-meter-horden mét bal. Eén, twee, drie, vier man voorbij en/of eroverheen. Gewoon een huzarenstukje en een genot om naar te kijken. In tweede instantie weet hij de bal bovendien in de voeten van Lola te krijgen die de bal vervolgens rakelings langs het aluminium katapulteerde. Goede aanval.

Al snel werd duidelijk dat NBSVV het spel volledig domineerde en SSS geen enkele ruimte gaf om aan voetballen toe te komen. En zo ontstond in de eerste helft een waar doelpuntenfestijn. Op het  middenveld ontvouwden zich fenomenale combinatievormen in alle richtingen. Michelle zocht veelvuldig de diepte op en daarvan werd door Jesse , Mees en Lucas veelvuldig en dankbaar gebruik gemaakt. Meesterpingelaar Jefhta probeerde meermaals zelf, als ware hij een postbode,  de bal persoonlijk in de zestien te brengen. En niet geheel zonder succes. Kort voor rust mag hij de vijfde treffer opeisen. Het laatste doelpunt ‘voor de siroop’ komt echter van Lucas. Halverwege is al duidelijk dat een plaats in de finale is veiliggesteld. Ruststand: een respectabele 6-0!

De situatie in de kleedkamer vertoonde veel overeenkomsten met die van een peuterspeelzaal. Een stel uitgelaten jongeren die in een geweldige jubelstemming verkeerden verschaften zich toegang tot het kleedlokaal. Mark had daarbij weinig tot geen oog voor de beker koffie in de hand van bondscoach Richard, waardoor het grootste deel van de inhoud vanuit het bekertje pardoes op zijn t-shirt belandde. De door Patrick voor deze wedstrijd hoogstpersoonlijk aangeschafte fraaie watertas bood direct uitkomst. Waar de spons met koud water normaal gesproken wordt gebruikt om een gekwetste enkel mee te koelen nam Richard de spons nu ter hand om zijn ‘smetteloze blazoen’ schoon te vegen…

Na de pauze denderde de grootmacht van NBSVV onverminderd door. Ilias startte de doelpuntenmachine weer op en zette het scorebord direct op 7-0. Voor het serieuze opruimwerk was uiteraard Qusai paraat die permanent respect afdwong bij de tegenstander. Een eervolle vermelding is er bovendien voor Tobias, die op ijzersterke wijze letterlijk en figuurlijk zijn mannetje stond. Door simpelweg aan de goede kant te verdedigen en de tegenstander voor je te houden haal je de snelheid uit het spel en maak je het je opponent bijzonder lastig.

Al ver in de tweede helft voltrok zich een bijzonder schouwspel in de zestien van NBSVV. Een overigens foutloos keepende Dave signaleerde een losse veter van zijn ‘linker maat 44’. Roy, behulpzaam als altijd, schoot direct te hulp en voorzag de schoen van de doelman van een verse knoop en strik. De bal bevond zich op dat moment aan de andere kant van de mat dus van enig risico was geen sprake. Sterker nog, via een uiterst fraaie carambole wist de voorhoede van NBSVV uiteindelijk Lucas te bereiken die de bal overtuigend in de touwen joeg en daarmee de 8-0 op zijn naam mocht schrijven.

Het slotakkoord kan op naam van Mark worden geschreven. Tegen blessuretijd wist hij de doelman van SSS fraai te pareren waarmee deze halve finale eindigt in een historische zege van maar liefst 9-0.  Zonder extra tijd maakt de arbiter, die overigens uitstekend werk leverde, om exact 20.16 uur een einde aan deze zinderende wedstrijd. De weg naar de finale is hiermee ingeslagen en op zaterdag 18 juni aanstaande mag Nieuw-Beijerland het in de finale opnemen tegen SV Heinenoord, waartegen eerder heel verdienstelijk werd gelijkgespeeld. De getoonde overtuigingskracht tegen SSS belooft echter veel goeds waardoor winst zeker tot de mogelijkheden behoort. Hulde aan alle spelers. Forza NBSVV JO13!

Bart Wesdorp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *