Regiocup NBSVV 26 juni 2021

Regiocup NBSVV 26 juni 2021

De twaalfde man en derde helft… 
 
De voetbalwereld kent vele begrippen en twee van de belangrijkste voor een voetballer zijn ‘De twaalfde man’ en ‘De derde helft’…. 
 
En vandaag, na een seizoen lang voetballen in de luwte zonder publiek en gesloten kantines was het dan eindelijk zover…. 
 
Het was een vreemd gezicht, al die vaders en moeders, broertjes en zusjes en opa’s en oma’s langs de lijn… Maar vooruit gedreven door deze twaalfde man (bij de pupillen dan de zevende man, maar wat maakt het uit) gingen de JO8 en JO9 vandaag vol goede moed het veld in om het seizoen in stijl af te sluiten. 
 
De JO9 beet het spits af in DE DERBY tegen SHO. Na een stroef gelijk opgaand begin lukte het om met een ruime voorsprong de rust in te gaan. Na rust stroopte SHO echter nog 1 keer de mouwen op en kwam terug tot 4-2. Maar de drie punten bleven aan De Kreek. 
 
Vervolgens was het de beurt aan JO8 tegen Brielle. Na een paar stevige nederlagen afgelopen weken waren de kids erop gebrand om voor het publiek hun stinkende best te doen. En mede dankzij een uitblinkende Dex in de goal wisten we de score van de tegenstander tot driekwart wedstrijd op 0-4 te houden. Helaas was de concentratie even wat minder en liep de tegenstander nog uit naar 1-9 (doelpunt van Luc). De score gaf echter een vertekend beeld, NBSVV had gestreden voor elke meter en paar kansjes helaas niet benut. 
 
De twaalfde man kon trots zijn. 
 
En dan was het uiteindelijk weer tijd voor een ouderwetse derde helft met dampende knakworsten en druipende ijsjes. Een perfecte afsluiting van een bijzonder maar op zijn eigen manier mooi seizoen. 
 
Nu is het tijd voor een welverdiende zomerstop. Hopelijk zien we jullie na de zomer weer allemaal terug. 
 
Namens mezelf een bedankje richting alle vrijwilligers die de club afgelopen jaar fier overeind hebben weten te houden en er voor onze kids toch een mooi voetbaljaar van hebben weten te maken. 
 
Op naar een mooie sportzomer en eind augustus, begin september weer lekker de wei in…
 
Tijn van der Zwet

Worstebakkers zoeken Beijerland

Zaterdag 26 juni. Volgens het altijd zorgvuldig gecreëerde programmaoverzicht van wedstrijdsecretaris Maarten Molenaar mag de JO12 de laatste Regiocup afwerken op eigen grondgebied in een kraker tegen ‘de Worstebakkers’. Waar die naam vandaan komt weet overigens niemand. Wat we inmiddels wel weten is dat de geografische kennis van de Hoeksche Waard bij de tegenpartij uiterst matig is. Volgens de overlevering is er op ‘De Noord’ verwarring ontstaan over welke ‘Beijerland’ deze zaterdag moest worden bezocht. 33,3% kans dat je hierbij goed gokt. Of beter gezegd: een kans van 66,6% dat je het niet bij het rechte eind hebt. En dat laatste geschiedde. Ongeveer de helft van de JO12 van Heinenoord meldde zich met goed gedrag op ‘D’n Hitsert’, ongeveer 10 kilometer verwijderd van de juiste plaats van bestemming. Kort voordat arbiter Peter van der Sluijs de scheidsrechtersfluit ter hand nam om te blazen voor het startsein van de laatste pot van dit seizoen arriveerde het restant van de tegenstander en kon de JO12 alsnog gecompleteerd de mat betreden.

Op papier zag het team van ‘bondscoach’ Richard van der Waal er alleraardigst uit. Door een gebrek aan spelers bij onze JO11 was Jesse den Boer voor één dag verhuurd waardoor noodgedwongen een beroep moest worden gedaan op de JO13. De altijd gemotiveerde Jeftha Brunt werd afgevaardigd om de ontbrekende Den Boer te vervangen, waarvoor dank aan onze eigen JO13. Dat een papieren opstelling niet alles zegt over de kwaliteiten binnen de lijnen werd snel duidelijk. Een aantal spelers (m/v) had de dagen voor de wedstrijd namelijk doorgebracht in de Dordtse Biesbosch. Wie in de veronderstelling is dat je de Biesbosch bezoekt met als doel tot rust te komt moeten we hierbij uit de droom helpen. Tijdens een schoolkamp schijnt er zelfs in een Nationaal Park ontheffing te zijn voor het maken van herrie en mag er tot in de kleine uurtjes worden gefeest. En laat de combinatie laat naar bed en voetbal nou nét niet zo’n goede zijn…

Een aantal spelers miste de scherpte, waardoor Heinenoord al snel de voorsprong pakt. Kort na de eerste weet de tegenstander vaker het net te vinden. Net voor de rust is een gecontroleerd spelende Yara van der Waal de doelman van Heinenoord te slim af en weet de nul om te zetten in één. 

Na rust denderen de Worstebakkers onverminderd door en laten het doelsaldo verder oplopen. De bezoekers van de Biesbosch lijken langzaam maar zeker wakker te worden. Vanuit een scherpe assist van Joost Wesdorp, overigens één van de bezoekers van de Biesbosch, weet Yara opnieuw de touwen te vinden. Een hattrick ligt in het verschiet. Vanuit een fraaie actie weet huurspeler Jeftha Brunt spits Michelle Bruinenberg te bereiken die de bal gecontroleerd over de lijn brengt. Het vierde en laatste doelpunt, gemaakt door Jeftha, kan echter niet zorgen voor winst. Elin Nobel speelde haar laatste wedstrijd in het blauw/witte tenue. Super veel dank voor je inzet en bovenal je aanstekelijke lach! Eindstand: 4-8. 

De geur van overheerlijke knakworst verspreidt zich inmiddels over Sportpark De Kreek. Na een lange periode lockdown mocht de kantine de deuren eindelijk weer openen, de keuken incluis. Een fanatieke groep vrijwilligers trakteerde alle jeugdspelers op een heerlijke lunch. Smeuïge broodjes knakworst, overheerlijke zoete limonade; aan alles is gedacht. Goed geregeld dames en heren!

Het seizoen zit erop, de Regiocup is ten einde. Een bijzonder seizoen. Hulde aan alle jeugdspelers die, ondanks het gebrek aan wedstrijden, met onverminderd enthousiasme een ongekende inzet toonden tijdens de trainingen. Grote klasse! Ik heb ervan genoten. Complimenten ook aan alle trainers en leiders die op een creatieve wijze werkelijk alles uit dit seizoen hebben gehaald dat erin zat. Gecombineerde trainingen, mixtoernooien, onderlinge wedstrijden: werkelijk alles is uit de kast gehaald met als doel onze jeugd te laten voetballen. Mooi om te zien hoe snel een vereniging kan schakelen als het nodig is. 

Mijn voetbalschoenen staan inmiddels ‘in het vet’. Tot na de zomerstop. Want dan komen ze ongetwijfeld weer uit de kast zodat ik me wederom nuttig kan maken op de velden aan De Kreek. Voor nu wens ik iedereen een mooie sportzomer toe. In goede gezondheid. We zien elkaar weer na de zomerstop in een hopelijk nog verder versoepelde samenleving. Fijne vakantie alvast!

Bart Wesdorp

Overige uitslagen:
 
NBSVV JO8-1  – Brielle JO8-2: 1-9
 
NBSVV JO9-1  – SHO JO9-3: 4-2
 
Botlek JO10-4 – NBSVV JO10-1: 6-6
 
Vierpolders JO11-1 – NBSVV JO11-2: 3-19 
 
NBSVV JO12-1 – Heinenoord JO12-1: 4-8
 
NBSVV JO13-1 – ZBVH JO13-1: 7-2
 
NBSVV JO14-1 – Spijkenisse JO14-3: 7-3
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *