Uitslagen jeugd week 35

Uitslagen NBSVV jeugd week 35


Uitstekende start jeugd seizoen 2021-2022

Na een uiterst gecompliceerd seizoen 2020-2021 kunnen we gelukkig uitkijken naar een mooi voetbalseizoen voor komend jaar. De trainingen zijn van start en zien er veelbelovend uit. De spelersopkomst is bovendien uitstekend te noemen en geeft eens te meer aan dat er bij onze jeugd geen sprake is van een gebrek aan enthousiasme. En bij de trainers evenmin. 

Zaterdag 4 september van het jaar 2021: de eerste speeldag van het nieuwe seizoen. De jeugd staat te trappelen om de wei in te gaan. Ouders arriveren en betreden het complex. De kantine is open en er is “reuring” op en langs de velden. Dit is een gewoon voetbaldag volgens het boekje. Eigenlijk gewoon zoals het hoort, maar duidelijk anders dan we de laatste tijd gewend waren. 

In de vroege ochtend van die vierde september was echter nog niet bekend dat onze jeugd het er die dag meer dan uitstekend vanaf zou brengen. De JO8-1 ontving in eigen huis de JO8-4 van SHO. Een wedstrijd met maar liefst 21 doelpunten, waarvan niet minder dan 18 voor de thuisploeg en slechts 3 voor de Beijerlanders. Gevalletje: je moet een ander ook wat gunnen. Heel loyaal van onze JO8…

Dan de JO9-2. Zij mochten naar “de overkant” voor een duel tegen de JO9-2 van VV Hekelingen.  Maximale punten door een 5-7 overwinning. 

Een ware derby voor onze JO10. Op Zuid-Beijerland was Sportpark Hercules het strijdtoneel voor de wedstrijd NBSVV JO10 tegen ZBVH JO10-2. Ondanks de 3 doelpunten van ZBVH leed de thuisploeg aldaar een nederlaag. Uitslag: 3-8 winst voor NBSVV.

Onze JO11 reisde af naar het complex van FC Binnenmaas alwaar een derby op het programma stond tegen de JO11-2. Een lastige tegenstander getuige de eindstand. Op het scorebord een 3 tegen 3 gelijkspel. Helaas 2 punten laten liggen maar zeker niet met lege handen naar huis. 

Op een fraai Sportpark Ridderkerk was onze JO12-1 uitgenodigd voor een pot tegen RVVH. Eindstand: 5-7. 

De JO12-2 speelde thuis tegen SSS MO12-1. Getuige de eindstand van 18-2 was NBSVV duidelijk een maatje te groot voor de ploeg uit Klaaswaal.

De spelers (m/v) van onze JO13 mochten de krachten sparen en spelen volgende week de eerste officiele wedstrijd, thuis tegen GHVV’13. 

Tenslotte de JO15. Op eigen grondgebied stond een pot gepland tegen VV Hekelingen JO15-2. Een leuke pot met overwegend goed voetbal. Dat de punten in Nieuw-Beijerland bleven was absoluut terecht. Eindstand: 2-0.

We kunnen terugkijken op een fantastische eerste speeldag. Onder het genot van prima nazomerweer hebben spelers, trainers, leiders en toeschouwers kunnen genieten van goed voetbal. Dit biedt zeker mogelijkheden voor komende week.

Wedstrijdverslag: NBSVV JO8-1 troeft Beijerlanders af

Met gezonde spanning werd er toegeleefd naar de 1e wedstrijd van het nieuwe seizoen, een thuiswedstrijd op het eigen sportpark. Op papier gelijk een derby van niveau, tegen de leeftijdsgenootjes van SHO uit Oud-Beijerland. 
 
Met maar 2 trainingssessies achter de rug was het de vraag of de toppers nog iets van hun kunsten hadden overgehouden na hun welverdiende vakantie.  Wisten ze nog hoe ze moesten overspelen naar elkaar, zouden ze de weg naar het doel van de tegenstander kunnen vinden en hadden ze nog de techniek en uithoudingsvermogen om de aanvallers van de tegenpartij af te stoppen.  Zeker gezien het feit dat ze voor het eerst in hun nog korte carrière op een groter veld met grotere goals moesten voetballen en er ook voor de eerste keer een keeper moest worden opgesteld. 
 
Na een korte warming-up verschenen de toekomstige sterspelers met NBSVV aan de aftrap en was de spanning snel verdwenen. In de eerste minuten werd de tegenstander volledig overrompeld en stond er binnen 10 minuten een voorsprong van 7-0 op het denkbeeldige scorebord, zonder dat de zwart-witten ook maar 1x in de buurt van ons doel waren geweest.
Het antwoord was dus duidelijk, de mannen hadden in de zomervakantie niets van hun kwaliteiten verloren, ze wisten elkaar nagenoeg blindelings te vinden, verdedigden zonder fysiek te moeten ingrijpen en scoorden er naar hartelust op los.
 
In het vervolg van de wedstrijd werden de teugels wat losser gelaten, gunden ze hun tegenstander ook wat ruimte, maar bleef het vizier ook zeker gericht op het produceren van schitterende en soms keurig uitgespeelde doelpunten.
Met een eindstand van 18-3 werd de eerste pot van het seizoen afgesloten. Het in grote getale aanwezige publiek was getrakteerd op een bij vlagen weergaloze pot voetbal, afgerond met de bekende penalty-serie, waarbij nogmaals veelvuldig werd gescoord en ook de nodige inzet van de tegenstander werd gestopt.
 
Komende weken volgen nog meerdere uitdagingen tegen leeftijdsgenoten uit de directe omgeving, voor de liefhebber van het aanschouwen waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *