Uitslagen jeugd week 36

Uitslagen NBSVV jeugd week 36

Zuidland JO8-2 | JO8-1  4-15

Vlotbrug JO9-2 | JO9-1  11-1

JO9-2 | Simonshaven JO9-1   3-20

JO10-1 | FC Binnenmaas MO10-1   4-8

JO11-1 | Zinkwegse Boys JO11   7-2

JO12-1 | GOZ JO12-2   0-10

‘s-Gravendeel JO12-3 | JO12-2   1-5

JO13-1 | GHVV’13 JO13-1   21-0 

Strijen JO15-1 | JO15   2-1

Wedstrijdverslag:

NBSVV JO13 zegeviert met dubbele cijfers

Zaterdag 11 september 2021. De dag dat Sportpark De Kreek het decor vormt voor een duel tussen NBSVV JO13-1 en  de JO13-1 van GHVV’13, de fusieclub die in 2016 is ontstaan tussen PFC en HVV Bernisse. 
 
Leider Antoine Toller en Richard van der Waal hadden een “makkelijke ochtend”.  Althans, in sommige opzichten dan. Het uitzetten van een veld behoort vanaf de JO13 namelijk definitief tot het verleden. Vanaf vandaag wordt gewoon gebruik gemaakt van een grote mensen veld, iets dat een behoorlijke aanslag betekent op de conditie van de veldspelers. De scheidsrechter en grensrechter incluis.
 
De leiders wisten voorafgaand aan de wedstrijd nog kort de aandacht te trekken van een uitgelaten spelersgroep. De eerste wedstrijd van een nieuw seizoen is altijd wel een dingetje, zo blijkt. Zouden ze zich op het veld ook zo druk maken?, zo vraag je jezelf af. De opstelling werd in allerijl door de leiders bepaald waarna de selectie met gezwinde spoed de catacomben verliet richting het hoofdveld. Enfin. Om 10.00 uur rolt de bal in Nieuw-Beijerland. 
 
Kort na aanvang van de wedstrijd werd duidelijk dat NBSVV het spel domineerde, iets dat ongetwijfeld werd veroorzaakt door de hoge mate van concentratie van de thuisclub. De volle breedte van het veld werd optimaal benut en de passes waren van het zuiverste water. Zo kon het gebeuren dat de doelman van GHVV’13 binnen 5 minuten werd getrakteerd op twee tegengoals van respectievelijk Dylan en aanvoerder Qusai. Dat goed voorbeeld doet volgen werd vandaag wel heel letterlijk genomen.Waar keeper Dave Toller geen enkele behoefte had aan een engeltje op de lat was dat bij de doelman van de tegenpartij wel anders. Een werkelijk fenomenaal schot van Jeftha vanaf de rand van de zestien suisde langs de verdediging en belandde pardoes in de touwen. Vanaf dat moment was “de beer los” en liep de score gestaag op. Het aanwezige publiek werd daarbij getrakteerd op uitstekend veldspel, van grote halen snel thuis was in het geheel geen sprake. Fraaie combinatievormen en zuivere passes waren aan de orde van de dag. Slechts één keer ging de vlag van de grensrechter in de lucht voor buitenspel. Een fraaie loopactie van Michelle werd opgemerkt door Joost en gevolgd door een zuivere dieptepass. Of de loopactie te vroeg werd ingezet of de pass te laat werd gegeven, daarover lopen de meningen uiteen. Gevalletje alle begin is moeilijk. Feit is dat het team een hoge mate van synergie liet zien gecombineerd met een flinke dosis spelplezier. Van de eerste tot de laatste minuut. Teamspirit alom!
 
Of er sprake was van één of meerdere hattricks kan nog altijd niet met zekerheid worden gezegd. De doelpuntenmachine van NBSVV draaide op volle toeren waardoor er langs de lijn bovendien meer en meer werd gediscussieerd over de “stand van zaken”.  Om aan ieder misverstand een einde te maken werd na afloop van de wedstrijd een beroep gedaan op het boekje van arbiter Sven van Genderen. In totaal noteerde de scheidsrechter van dienst niet minder dan 21 (!) treffers voor de thuisclub. De tegenpartij daarentegen bleef met lege handen staan. Eindstand in de boeken derhalve 21-0. 
 
Volgende week mag onze JO13 de overtocht maken richting het altijd lastige Hekelingen. Om 09.30 uur zal aan de overkant van het Spui worden afgetrapt voor een duel tegen de plaatselijke JO13-3. Met zes punten uit twee wedstrijden een geduchte tegenstander. Vrijdagavond vroeg naar bed is het devies…
 
Bart Wesdorp

Wedstrijdverslag:

JO8 uit tegen Zuidland. Altijd lastig. Of toch niet?

De eerste uitwedstrijd van het seizoen voor de mannen onder 8 jaar bleek een te nemen hindernis. In en tegen Zuidland moest worden afgerekend met hun leeftijdsgenoten, niet wetende wat zij vorige week voor uitslag hadden neergezet. 
 
Om kwart voor acht verzamelen op een zaterdagochtend, iets waar we waarschijnlijk gewend aan moeten raken, was iedereen toch uitgeslapen en topfit. In colonne togen we naar Zuidland, waar nog tijd was voor een kop koffie voor de meegereisde ouders en verdere toeschouwers, supporters en liefhebbers van het spelletje.
 
De nagalm van het fluitsignaal van de aftrap was nog hoorbaar of de 0-1 was al een feit. Gelijk aan de vorige wedstrijd werd de tegenstander in de eerste minuten compleet onder druk gezet, volledig overlopen en volgden de doelpunten zich in rap tempo op. Alle aanwezigen zullen een flashback hebben gehad naar vorige week, want de eerste 10 minuten verliepen qua scoreverloop ook synchroon met de week ervoor. Na de 0-7 (doelpunten van onder andere Luuk, Sil, Mikko en Tygo) werd de eerste korte onderbreking ingelast, wat voor de trainer van de tegenstander gelegenheid gaf zijn pupillen toe te spreken.  Dit te samen met het wederom laten vieren van de teugels aan Nieuw-Beijerlandse zijde was er minder drang naar voren en kreeg de tegenstander ruimte. Met 3 tegengoals in de volgende 5 minuten tot gevolg gingen we richting de rust. Om pauze toch met enig vertrouwen in te gaan volgende de 3-8. 
 
Na rust werd de positieve insteek voortgezet, bleef de verdediging onder aanvoering van Nout en Noud keurig overeind en liepen de mannen al snel uit naar een 3-14 voorsprong. Om met nog een tegengoal te eindigen hadden de heren weinig trek, dus werd de eindstand bepaald door met 4-15 het laatste fluitsignaal te halen. De laatste goals werden onder andere gescoord door Mikko, Luuk, Kaj en Lucas en gelegenheidskeepers Moos en Tygo keken om beurten de meeste ballen naast de goal. 
 
Al met al opnieuw een geslaagde ochtend, vol doelpunten, bij vlagen schitterende samenspel maar bovenal heel veel plezier. Volgende week mogen we opnieuw “naar de overkant”, dit keer tegen Spijkenisse. Wie weet tot dan.
 
Sander Hoorweg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *