Uitslagen jeugd week 40

Uitslagen jeugd week 40

Bijzondere voetbaldag

Nog geen week na de aangescherpte coronamaatregelen zijn de gevolgen in het amateurvoetbal duidelijk zichtbaar. Nagenoeg lege parkeerplaatsen, geen toeschouwers langs de lijn en gesloten kantines.  Eén ding lijkt echter onveranderd: het enthousiasme van spelers, trainers en begeleiders. Bijzonder om te zien hoe snel er door een ieder vorm wordt gegeven aan deze bijzondere omstandigheden. Complimenten!

Onze jongste spelers mochten om 9.00 uur de wei in voor een duel tegen VV Hekelingen JO08-2. Met een einduitslag van 8-4 wist NBSVV JO08-1 overtuigend te winnen. Goede sfeer, fijne tegenstander, gewoon een leuke pot. 

Onze JO09-1 ontving “in eigen huis” de JO09-3 van Zinkwegse Boys. Onder aanvoering van (de jarige!) Maarten betraden de spelers vol goede moed de mat en trokken zich ogenschijnlijk niets aan van de slechte weersomstandigheden. De eerste helft wist NBSVV geen vuist te maken. Naar het zich liet aanzien was er meer aandacht voor het (overigens zeer fraaie) nieuwe tenue dan voor hetgeen er binnen de lijnen gebeurde. Na de siroop bleek een ieder inmiddels gewend aan de naam van Bakkerij Voordijk “op de buik” en werd er afstand genomen van de tegenstander. Maar liefst tien keer wist NBSVV met de bal het net te vinden, exacte het dubbele van wat de tegenstander presteerde. Einduitslag: 10-5. Met slechts één krappe nederlaag uit vijf wedstrijden een uitstekende prestatie. En Maarten: van harte gefeliciteerd!

Onze JO11-1 speelde eveneens op eigen dorp en trad aan tegen Brielle JO11-3. Om 9.00 uur klonk het startsein van arbiter Sem Veldhoen. NBSVV bleek al snel de betere van de twee.  De einduitslag liegt er dan ook niet om: 11 tegen 5. Met deze overwinning mag onze JO11-1 zich kampioen noemen. Proficiat!

Als je om 8.30 uur present moet zijn in Poortugaal is het verstandig om 1) vrijdagavond vroeg naar bed te gaan en 2) zaterdagochtend de wekker te zetten. Getuige de einduitslag van de JO11-2 lijkt aan het eerste advies door de spelers weinig tot geen gehoor gegeven. Of zou er een andere verklaring zijn voor het verlies van 14-1? Afijn, de sfeer na afloop was goed en de traktatie van de jarige Dean maakte veel, zo niet alles goed. Gefeliciteerd Dean!

Eveneens thuis speelde onze JO12 tegen Nieuwenhoorn JO12-2. Als gevolg van blessures en zieke spelers moest op het allerlaatste moment nog een beroep worden gedaan op andere teams. Zo moest op vrijdagavond laat nog een speler worden gevonden die de JO12 kon completeren. En met succes. Fijn dat we zo met elkaar meedenken. Top! Mede door een aantal goed spelende “huurspelers” werd direct druk gezet. Als gevolg van een sterke achterhoede wist keeper Dave de nul te behouden terwijl in de voorhoede maar liefst vier keer het doel werd bereikt. Drie punten in de tas!

Onze JO13 reisde af naar Oudenhoorn alwaar een duel tegen OHVV JO13-1 op het programma stond. De “overkanters” konden vanaf de eerste minuuut hoegenaamd geen tegenstand bieden. Het gevolg: een einduitslag van 1 tegen 16. De punten konden mee terug richting de pont.

Dan onze JO15. Een bijzondere wedstrijd tegen Excelsior’20 JO15-2. De Schiedammers bleken simpelweg een maatje te groot met een 7-0 verlies als gevolg. Toch werd er door NBSVV uitstekend gespeeld getuige complimenten van de trainers. En zo kan het gebeuren dat je ondanks goed voetbalspel toch verliest. 

Concluderend kan worden vastgesteld dat er vandaag lekker is gevoetbald. Laten we met elkaar de regels, die overigens op detail per vereniging (kunnen) verschillen, consequent opvolgen zodat we kunnen blijven voetballen. Denk aan jullie eigen gezondheid maar ook aan de gezondheid van anderen. Houd elkaar scherp en corrigeer elkaar waar nodig. Fijn weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *