Wedstrijdverslagen jeugd 02-04-2022

Wedstrijdverslagen jeugd week 13

Wedstrijdverslag SHO JO08-3 – NBSVV JO08-1
 
Uitslag: 0 – 6
 

Toch nog winst in Oud-Beijerland

Waar we donderdag nog onverrichter zaken huiswaarts konden, omdat de 8-1 niet op de hoogte was van de wedstrijd voor de Hoeksche Waard Bokaal, hebben ze vandaag wel geweten dat we op bezoek waren. Na de toch enigszins teleurstellende avond, waar de jongens tegen de in de hoofdklasse spelende Beijerlanders een HWB-wedstrijd hadden moeten spelen, was het vandaag de 8-3 waartegen onze eigen toppers mochten aantreden. 
 
Op volle sterkte gingen we opnieuw richting sportpark De Kikkershoek voor de volgende competitieronde in de 2e klasse. Zoals altijd en voor ieder team van NBSVV geldt, waren ook wij tot het uiterste gemotiveerd om de punten mee naar huis te nemen na een wedstrijd tegen SHO. De voorbereiding in de kleedkamer en de warming-up op veld 3 beloofden in ieder geval al veel goeds. 
 
Direct vanaf de aftrap werd de aanval gezocht en probeerden we het vijandige doel onder vuur te nemen. De taaie verdediging van de lokalen stond echter nog goed opgesteld, waardoor de kansen spaarzaam waren. Naar verloop van de eerste helft werden de speldenprikken toch gevaarlijker, alleen een voorsprong bleef nog even uit. Onze eigen verdediging, onder aanvoering van Tygo vanuit zijn doel met wisselend Moos, Nout en Noud hadden weinig te duchten. Als het nodig was, maakten ze eenvoudiger de tegenaanval onschadelijk en kon de omschakeling weer plaatsvinden. 
 
Met Lucas op rechts, Kaj centraal en Mikko vanaf links probeerde ons middenveld de weg naar voren te vinden om zo de spitsen Luuk en Sil in stelling te brengen. Halverwege de eerste helft lukte deze opzet, waarbij het uiteindelijk Sil was die een gekeerd schot van Mikko tot een verdiende 0-1 voorsprong omzette. Een summiere voorsprong, die tot de rust behouden bleef. 
 
Na het gebruikelijke bekertje limonade en wat tactische aanwijzingen van de coach werd de tweede helft afgetrapt. Waar de Beijerlandse verdediging in het eerste bedrijf de schade nog beperkt kon houden, was de weerstand nu grotendeels verdwenen. Zelfs zo dat de voorsprong in rap tempo vergroot werd, door nog 2 doelpunten van Sil en 3 van Mikko. Solide werd de pot uitgespeeld, waarbij de toeschouwers vermaakt werden met goed voetbal en mooie goals van onze eigen mannen.
 
Gelukkig kon Tygo zich nog laten zien in de afsluitende penalty-reeks, door de uiterst beheerst en geconcentreerd spelende achterhoede heeft hij volgens zeggen geen schoten op doel gehad in de 2e helft. Als het middenveld en voorhoede vandaag nog iets meer samen hadden gespeeld en de ballen na een actie direct hadden afgespeeld naar een vrijstaande medespeler had de score zo maar nog hoger kunnen uitpakken. 
 
Al met al een keurige en zeer terechte overwinning, zodat we vandaag wel met een tevreden gevoel naar huis konden. Wisten ze donderdag nog van niets, vandaag hebben ze geweten dat we zijn geweest. 3 punten meenemen vanuit Oud-Beijerland, die nemen ze niet meer van ons af.
 
Sander Hoorweg
Wedstrijdverslag HW Bokaal NBSVV JO09-1 – OSV JO09-1
 
Uitslag: 5 – 5
 

Kippenvel 

Na 2 zeperds in de competitie tegen Zuidland (verlies in slotseconde) en Botlek stond maandagavond 28 maart voor de JO9-1 de altijd spannende derby tegen OSV op het programma in de Hoeksche Waard Bokaal. 
 
Waar we de afgelopen weken qua inzet en strijd wat steekjes lieten vallen (waarschijnlijk vanwege de vroege starttijden om 8.30u op zaterdag) was het credo niet opgeven en gaan voor elke bal. Het in grote getalen aanwezige publiek moest trots kunnen zijn. 
 
En dat gebeurde dan ook, iedereen hield zich keurig aan zijn taken, het ging redelijk gelijk op. Fysiek waren de OSV’ers echter in het voordeel en drukten het tweede kwart door waardoor we met 3-1 achter de kleedkamer in gingen. Dankzij een paar knappe reddingen van Sem die een van zijn betere wedstrijden keepte bleef de achterstand echter beperkt. 
 
De ranja in de rust had het team goed gedaan en ze schoten uit de startblokken hetgeen al binnen een minuut leidde tot een zinderend schot op de paal. De aanvallen op het doel van OSV bleven komen en al snel werd een verdiend doelpunt gemaakt. 
 
OSV liet zich niet onbetuigd, maar keeper Luc – weliswaar klein van stuk – hield de bal met een katachtige duik uit het doel. De spanning bleef. 
 
Ondanks een 4-2 en 5-3 achterstand in de tweede helft gaf het zestal Nieuw-Beijerlanders nog één kwart vol gas hetgeen 3 minuten voor tijd leidde tot de 5-4. Het kon nog, nog 1x alles uit de kast. Bram Mourits nam snel een uitbal, won op kracht het duel van de back van OSV , ging op de achterlijn af en legde de bal panklaar voor Kaj Vermeer die niet aarzelde en de verdiende 5-5 langs de keeper schoot. 
 
Wedstrijd afgelopen! Gouden punt in de zak. En kippenvel voor trainer Paul.
 
Tijn van der Zwet

Hoeksche Waard Bokaal 2022

Op vrijdag 11 februari heeft Paul Boogaard onder het toeziend oog van afgevaardigden namens alle deelnemende clubs de loting van de poule posities verzorgd. Hiermee is de poule indeling tot stand gekomen.

De wedstrijden zijn ingedeeld en op maandag 21 maart was de eerste voorronde-wedstrijd een feit.

Van eind maart tot begin juni zullen alle deelnemende teams de voorronde-wedstrijden spelen. Controleer regelmatig het speelschema, want dit kan natuurlijk door omstandigheden veranderen.

De halve finales in mei en juni en de finales op zaterdag 18 juni zullen worden gespeeld bij VV NSVV. 

De finaledag 18 juni wordt een bijzondere dag, met naast natuurlijk de spannende wedstrijden om de bokalen en runner up cups ook allerlei leuke activiteiten voor de supporters en voetballers.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *