Wedstrijdverslagen jeugd 04-12-2021

Wedstrijdverslagen jeugd week 48

Verslag NBSVV JO12-01 – Barendrecht JO12-04

Uit tegen Barendrecht JO12-04, op veld 9B!

De weersverwachtingen werden nauwlettend in de gaten gehouden en de hoop was dat Barendrecht het niet zo aflassen. Aangezien vrijdagavond 24:00 uur de wedstrijd nog steeds gepland stond, waren we er wel zeker van dat we weer de wei in mochten. Athans, een kunstmatig aangelegd wei. Want met dit soort weersonstandigheden wordt er eigenlijk alleen gevoetbald bij verenigingen met kunstgras. Een groot voordeel uiteraard en ook voor de tegenstander, die doordeweeks altijd kunnen trainen. We waren dan ook vooraf al gewaarschuwd voor de tegenstander.

Onze jongens zijn inmiddels nagenoeg allemaal in bezet van een ‘handy’ en volgen dus alle uitslagen nauwgezet. En de analyse van de tegenstander van deze zaterdag was dat zij een lager team waren dan het andere team van Barendrecht. Die tegenstander was een maandje terug met veel inzet en ‘voetbal-gochme’ met 4-0 aan de kant gezet. Dus was de algehele conclusie, dit moest geen probleem zijn…..

Eenmaal aangekomen op het sportpark de Bongerd, bleek dat het aantal vrijwilligers, leiders en trainers tijdens lockdown periodes exponentieel stijgt. Het is mooi te zien dat elke speler van een team ook bijna een persoonlijke leider/trainer heeft…. Nu maar hopen dat dit na de lockdown op net zo veel betrokkenheid kan rekenen …

Grote verenigingen als Barendrect huren professionele beveiligers in om de toegang te controleren en zo mocht de kleedkamer alleen met een corona vaccinatiebewijs betreden worden. We hadden kleedkamer 8 van de meer dan 20 kleedkamers en mochten op veld 9B aantreden!

Tijdens de warming-up kijk je natuurijk altijd een beetje naar de tegenstander en dan is vaak al wel duidelijk hoe de wimpel er bij hangt. Een redelijk ingespeeld team met een behoorlijke balvaardigheid. Na een korte maar goede warming-up, fluit de aardige en prima leidende scheidsrechter af voor de aftrap.

De eerste 10 minuten waren prima van onze kant. De bal ging goed rond en het spel werd verplaatst van links naar rechts via het middenveld. Totdat we achterin iets te veel tijd en vrijheid namen om als laatste man, de spits uit te spelen, 0-1 tot gevolg. Vanaf dat moment waren we direct de weg kwijt. Laten we het er op houden dat onze ploeg best snel van slag is bij enige tegenslag. Of het nu de scheidsrechter is die in de ogen van onze jongens een uitbal verkeerd beoordeeld, of een foute pass van een medespeler of een tegengoal die voorkomen had kunnen worden.  Het is de laatste tijd direct foute boel en een aantal spelers zijn dan niet meer bezig met voetballen. Dit betekent eigenlijk ook dat ik direct kan stoppen met het verder verslag, want het was duidelijk dat na nog een 3-tal persoonlijke fouten deze wedstrijd kansloos verloren ging.

De trainers en leiders hebben nog verwoede pogingen gedaan het tij te keren. Dit leidde tot opnieuw een aanrdig begin van de 2e helft. Maar ja 2 keer 10 minuten goed spel in een wedstrijd van 60 minuten is te weinig. Na nog een aantal goals tegen en de nodige irritatie tussen de spelers en ook wel irritatie bij de leiders, werden we afgedroogd…. Omdat ik bij een aantal goals mijn ogen heb dichtgedaan, weet ik niet precies hoeveel het ju was. Maar ik dacht 11-0 verlies.

Uiteindelijk lag het volgens een aantal weer aan de scheids, opstelling, schouderduw, veld, weer, wind, vouw in shirt, verkeerd zittend haar etc. Maar dit zijn geen van allen de juiste reden, het gezeur op elkaar, het niet accepteren dat er fouten worden gemaakt door je maatje en niet willen knokken voor elkaar, was de oorzaak van deze verliespartij. Ik hoop dat de kids dit gaan inzien, want los van verloren partijen, is dit ook gewoon niet leuk! Volgende week gaan we daar weer aan werken en dan hopen we dit in 2021 nog achter ons te laten en in 2022 weer als team de punten te gaan oogsten.

Ivo van Alphen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *