Wedstrijdverslagen jeugd 05-02-2022

Wedstrijdverslagen jeugd week 5

Het was zeker niet de minste dag van de week. Zaterdag 5 februari 2022 wordt gekenmerkt door stabiel winterweer met een alleszins acceptabele temperatuur en weinig wind. Zelf de zon liet zich geregeld even zien. Voetbalweer in optima forma.

Dat zon goed is voor de mens moge duidelijk zijn. JO12 trainer Ron van Bemmel bleek na afloop van het duel tegen ‘s-Gravendeel de zomer dan ook al vroeg in de bol te hebben. Of zou het door de nipte overwinning komen dat Ron na afloop van de wedstrijd in een jubelstemming verkeerde? Hoe dan ook, aan de rand van ‘de zestien’ toonde hij, geheel onverwachts, een werkelijk fabelachtige immitatie van het Spaanse zangduo Los del Rio. Soundmixshow anno 2022 zullen we maar zeggen. Al snel wist hij het volledige team op de been te krijgen om het aanwezige publiek vervolgens te trakteren op een fraaie uitvoering van de Macarena. Compleet met zang en ‘fraaie’ danspasjes. Naast een succesvol trainer blijkt Ron dus ook nog een verdienstelijk choreograaf te zijn. Bij u waarschijnlijk nog niet bekend, maar altijd handig voor feesten en partijen…

De NBSVV puntenmachine draaide deze zaterdag op volle toeren. Veruit de meeste teams mochten drie punten bijschrijven. Eervolle vermelding daarbij voor onze kanjers van de JO08-1. Zij wisten een achterstand van 1-4 om te buigen in een terechte 5-4 winst en stuurden de JO08-2 van Spijkenisse met lege handen naar huis.

De JO13 mocht in eigen huis de JO13-1 van Zingwegse Boys ontvangen. Een wedstrijd op niveau. Na een zeer matige eerste helft wist trainer Richard van der Waal, bij afwezigheid van Patrick van der Weide deze week geflankeerd door Maarten Molenaar, de zaak na de rust uitstekend neer te zetten. Het team herpakte zich vliegensvlug en zorgde voor serieuze tegenstand in deze streekderby. Een gelijkspel had in dit duel op z’n plaats geweest, als is het nog altijd zo dat de ploeg met de meeste doelpunten de winst man opeisen. In dit geval dus Zinkwegse Boys.  Eindstand: 2-3.

Ook deze week kon er gelukkig weer op grote schaal gevoetbald worden. Over en weer werden, net als vorige week, spelers onderling en in goed overleg uitgewisseld. Fijn dat er bereidheid is om ekaar te helpen met als ultieme doel onze jeugd te kunnen laten spelen. Top!

Verslag Spijkenisse JO08-2 – NBSVV JO08-1

Uitslag: 5 – 4

It ain’t over till it’s over. Met die gedachte zal de tegenstander op de pont hebben gestaan, terug naar huis. 
 
Een zaterdag met voor alle jongens maar 1 wedstrijd, want inmiddels heeft ook de 8-2 voldoende spelers en is het niet meer nodig voor 2 of 3 bereidwilligen om bij te springen. Maar wel een wedstrijd waarvoor het goed was om de krachten te hebben gespaard. Spijkenisse JO8-2 was dit keer op het eigen sportpark de tegenstander. Een team waarvan we wisten dat we aan de bak moesten, met fysiek sterke leeftijdsgenoten en van een grotere vereniging met beduidend meer jeugd dan de onze. 
 
Iedereen was fit, dus een compleet team en derhalve voldoende spelers om te wisselen. Gelukkig waren de gasten van de overkant even compleet en konden we met 7 tegen 7 aantreden voor onze eerste thuiswedstrijd in deze eerste voorjaarsronde. 
 
Natuurlijk was het weer even aftasten, kijkend hoe de tegenstander speelde. Lange ballen of gepingel door het midden, eigenlijk van beiden wel wat. Niet voor het eerst kwamen we op achterstand, maar ja, aan sommige zaken raak je inmiddels gewend, zo ook de immer weer uitstekend keepende Tygo. Want inmiddels weten we ook dat het de mannen van de 8-1 niet van de wijs brengt als de tegenstander de eerste goal maakt. Zeker als nog geen paar minuten later Sil de score gewoon weer rechttrekt met een bekeken schot.
 
Ondanks enkel goede en grotere kansen over en weer bleef het 1-1, tot uit het niets, ook tot ongeloof van de solide verdedigende Moos en Nout S. de bal zomaar binnenrolde en Spijkenisse voor de 2e keer op voorsprong kwam. Waren we dan toch wat onder de indruk van deze soms fysiek wat harder en sterker spelende gasten? Na opnieuw een grote kans, dit keer voor Luuk op de gelijkmaker, gingen we rusten met een 1-2 achterstand. Hing er dan toch iets in de lucht wat de ongeslagen reeks ten einde zou brengen?
 
Daar had het wel alle schijn van, want de 2e helft was net onderweg of er werd alweer gescoord. Geen gelijkmaker, maar een grotere achterstand. Blijven voetballen en blijven geloven in jezelf. Het was immers nog niet afgelopen. Maar helaas, een counter met daaruit volgend de 1-4 resulteerde in een paar koppies die gingen hangen. Zou dit dan de eerste nederlaag worden voor dit tot nu toe ongeslagen hechte team?
 
Met wat coaching vanaf de kant door de vele aanwezigen op Sportpark de Kreek om toch te blijven proberen de goal van de tegenstander op te zoeken en te hopen op de aansluitingstreffer, werd de aanval ingezet. Met het middenveld voorop in de strijd, van achteruit aangevoerd door Noud vd W, kwamen de speldenprikken langzaamaan tot stand. Er volgden enkele schoten op doel van zowel Lucas en Kaj, beiden als aanvallende middenvelder continue zoekend naar de opening, totdat Mikko uit het niets een afgeslagen bal binnenschoot. 
 
Nu door, misschien kon een nederlaag nog voorkomen worden. Waar Luuk in de 1e helft nog net naast schoot, werd direct na de 2-4 door hem de 3-4 binnen geschoten. Met nog maar een paar minuten officiële speeltijd op de klok leek een gelijkspel het hoogst haalbare. De tegenstander leek al zeker te zijn van de overwinning en wilde de wedstrijd uitspelen, zonder zich daarvoor nog te hoeven inspannen. 
 
Alleen hadden onze mannen hier geen boodschap aan, het laatste fluitsignaal was immers nog niet gegaan. Met de neus vooruit werd Spijkenisse direct onder druk gezet, zat het er dan nog in? De goed leidende scheidsrechter liet nog steeds doorspelen, aanleiding voor NBSVV om de aanval opnieuw op te zetten. Met een diagonaal schot van buiten de denkbeeldige “16” in de linker kruising schoot Mikko de 4-4 binnen, een nederlaag was afgewend. Een goed resultaat, zeker tegen zoals eerder gemeld een sterke tegenstander als de groen-witten van Voorne-Putte. 
 
Nog steeds mocht er worden door gevoetbald en was de wedstrijd zo goed als afgelopen. Tot de bal nogmaals voor de voeten van Mikko kwam, werd dit het laatste schot van deze pot. De uithaal leek gekeerd door een rug van een verdediger, maar schoot met een boog door naar de verre hoek. De keeper, als aan de grond genageld, zag de bal aan de binnenkant van de goal tegen het zijnet komen en moest zich letterlijk gewonnen geven. 
 
De vreugde bij NBSVV JO8-1 was enorm, gevolgd door het allerlaatste fluitsignaal. Met een euforie van een gewonnen Europa-cup werd deze prachtige en verdiende overwinning uitbundig gevierd. Doorgaan tot het gaatje en niet opgeven, uitgebeeld door knapen van een jaar of 7. 
 
Wilskracht, misschien nog meer veerkracht, maar vooral eigen kracht, dat zijn de zaken die de heren van de 8-1 in hun mars hebben. Uitgaan van je eigen kracht, je eigen spel, je eigen team en je vooral niet laten intimideren door de tegenstander. Wijze lessen, die we meenemen naar de trainingen en de volgende wedstrijden. En wat we ook meenemen is de ongeslagen status…
 
It ain’t over till it’s over!
 
Sander Hoorweg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *