Wedstrijdverslagen jeugd 09-04-2022

Wedstrijdverslagen jeugd week 14

Wedstrijdverslag NBSVV JO12-1 – ‘s-Gravendeel JO12-2
 
Uitslag: 3 – 1
 

Een gezellig drukke zaterdagochtend op onze club

Een voetbalzaterdag begint vaak al vroeg. Met vroege uitwedstrijden en thuiswedstrijden gaat voor 7 uur de wekker vaak al. Deze zaterdag stonden er weer lekker veel thuiswedstrijden op het programma en was het dus al vroeg lekker druk op de club. Zoals altijd heeft Jan Letterman de koffie al klaar staan en de kantine  gereed voor een mooie zaterdag.

Vol goede moed werden de velden uitgezet, want dat is inmiddels al een paar jaar de begin activiteit van de leiders. Waarbij het toch elke keer weer tegenvalt om een mooie rechte lijn te maken met de kleurrijke hoedjes. De spelers druppelen binnen en sommige toch net iets later dan dat in de ‘digitale whattsapp weekbrief’ stond aangegeven. Bij de JO12-1 heb ik dat maar weer eens herhaalt dat het geen gezicht is als de tegenstander eerder compleet aanwezig is dan wij als thuisspelende ploeg. Enfin, uiteindelijk allemaal paraat en in goede moed.

Je ziet vaak al aan de warming-up of dat het een beetje gaat lukken vandaag. De tegenstanders zijn inmiddels steeds bekender , zo ook ‘s Gravendeel. Een fysiek goede ploeg, die we uit nog van ons af wisten te houden.

Van de week hadden we al een tegenvaller moeten incasseren doordat trainer en technisch brein van de ploeg ‘Opa Ron’ door Corona geveld was en er niet bij zou zijn. Gisteravond moesten we helaas ook Aiden missen. Door snel te schakelen hadden we Jesse weer even teruggehaald en met zijn oude kameraden laten spelen. Jesse speelt in O13 maar mag qua leeftijd meespelen met O12. Een Jesse kun je er altijd goed bij hebben, een goede laatste man die a la ‘Trauner’ nagenoeg al zijn duels wint.

Het eerste deel van de eerste helft (tegenwoordig bestaat de wedstrijd uit 4 delen, is modern) waren we goed bezig. Goede combinaties resulteerde in een 1-0 voorsprong door een goal van ‘pirouettje’ Sam.  Het tweede deel van de eerste helft was minder en daardoor moesten we de 1-1 weggeven en nog een paar goede kansen. Vooral het centrale duo Jess & Joey stonden goed en met de wat hoger staande backs wisten we op het middenveld iets meer tegenstand te geven. Door in de rust toch maar weer even aan te halen dat je op 5 meter afstand van je tegenstander echt geen bal kan afpakken, ging het in de tweede heelft weer beter. Er ontstond een echt voetbalgevecht met goede duels en kansen over en weer. Ook ‘s Gravendeel raakte nog een keer lat en paal, maar het was NBSVV die de kansen afmaakte.

De 2-1 kwam tot stand door een goede actie van Giovanni. Vanaf de zijkant snijdt hij naar binnen en legde de bal panklaar terug voor Finn, die met zijn links de bal over de keeper en verdediging schoot. Niet veel later counterde we naar de 3-1, waar opnieuw Finn afwerkt na een mooie voorzet van Sam. Libero Beau moest nog even samen met Rik de laatse duels winnen en ook keeper Benjamin gooide zich voor elke bal en Joell legde nog even de linkerkant lam. Uiteindelijk hielden we stand en fluit de prima leidende Carlo Boender af, een mooie 3-1 overwinning voor de 12-1.

Ivo van Alphen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *