Wedstrijdverslagen jeugd 12-03-2022

Wedstrijdverslagen jeugd week 10

Verslag minitoernooi VV Heinenoord
Afgelopen zaterdag mochten de kabouters aantreden voor een mini-toernooi bij VV Heinenoord. Voor sommigen hun eerste schreden op een voetbalveld, anders dan de trainingen waarbij ze de afgelopen maanden hebben mogen proeven aan deze sport. Geen partijtjes zoals ze als afsluiter van een training gewend zijn, maar in een echt tenue in de blauw-witte uitstraling van NBSVV mochten de allerjongsten hun kunsten vertonen tegen de regionale leeftijdsgenoten. Tegen 2 teams van de gastheer Heinenoord en 1 team van NSVV konden onze jongste toppers aan de slag, met vele toeschouwers als ouders, broers, zussen, opa’s en oma’s en andere belangstellenden langs de zijlijn.
 
Wat onwennig, maar hoe kan het ook anders, moesten er echte aftrappen genomen worden. Iets waar ze gezien het scoreverloop in de 3 wedstrijden, overigens door niemand bijgehouden en bij te houden, erg in bedreven werden. Ook mochten ze uitballen nemen, in de meeste gevallen door meerdere kabouters achteraan gerend als de bal door henzelf of de tegenstander over de lijn ging.
 
Nogmaals, het scoreverloop was niet voor de aanwezigen niet bij te benen, maar dat deerde niet. Waar het de jongste talenten van NBSVV om ging was het genieten van hun eerste stappen op een echt voetbalveld, iets wat ook duidelijk zichtbaar was. Zowel tijdens als na de wedstrijden genoten ze van het spelletje, net als alle toegestroomde toeschouwers, voor iedereen het belangrijkste.Voor Jason, Finn, Hugo, Lennon en Timme een leuke (nieuwe) ervaring, blijf er plezier in houden!
 
Sander Hoorweg
Verslag Zuidland JO8-2 – NBSVV JO8-1
Uitslag: 3 – 1
 
De 4e ronde competitie is gestart, met een uitwedstrijd bij Zuidland tegen de plaatselijke 8-1. Opnieuw mogen de jonge talenten van onze eigen JO8-1 aantreden in de 2e klasse, dit blijft toch wel een uitzonderlijk niveau voor een stel knapen van een jaar of 7 uit Nieuw-Beijerland en omstreken. Zonder Luuk, die vanwege ziekte ontbrak in de opstelling, moesten we het doen zonder onze vaste diepe spits.
 
Zuidland, vanwege de weersomstandigheden in de vorige competitieronde nog niet tegen gespeeld, begon net als wij geconcentreerd aan de pot. Dit resulteerde in enkele kleine kansen voor hen, maar deze werden door onze verdedigers Nout, Noud en Moos en keeper Tygo onschadelijk gemaakt. De speldenprikjes die onze jongens daar tegenover stelden, werden overigens op dezelfde wijze door de achterhoede van Zuidland onschadelijk gemaakt.
 
Toch was het Sland die met enig geluk de score opende, maar ja, dat was ook de vorige wedstrijden niet iets waar de 8-1 zenuwachtig van werd. Zelf blijven voetballen en uitgaan van je eigen kracht, hiermee is afgelopen potjes al vaker een achterstand omgebogen. De korte onderbreking tijdens de 1e helft gaf even de tijd om de mannen toe te spreken en hun befaamde spel in het vervolg te laten zien. Helaas was het opnieuw de thuisspelende ploeg die scoorde en zo de tussenstand verdubbelde. 
 
Met nog enkele kansjes voor onder andere Sil en Mikko gingen we rusten met een 2-0 achterstand. Onder het genot van een bekertje limonade konden de trainers opnieuw de heren voorzien van wat tactische uitleg, zodat ze vol goede moed de 2e helft in konden gaan. De ploegen waren beter aan elkaar gewaagd, waarbij Lucas en Kaj beter grip krijgen op het middenveld en NBSVV opnieuw een paar kansen kreeg. 
 
Helaas stond het vizier niet helemaal op scherp, dus bleef de aansluitingstreffer uit. En zoals dat gaat in het voetbal, als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat wel. Toch bleven de jonge talenten de weg naar voren zoeken en lukte het Noud de 3-1 binnen te tikken. Deze goal, voor de statistieken en net voor het einde van de wedstrijd, was te laat om de opgelopen achterstand nog om te buigen. 
 
Geen overwinning, maar zeker wel goede vooruitzichten voor de volgende potten waarin volgende week al de thuiswedstrijd tegen Jonge Spartaan op het programma staat. Wees welkom op ons eigen sportpark De Kreek en kom de toekomstige kanjers van het vlaggenschip van NBSVV bewonderen!
 
Sander Hoorweg
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *