Wedstrijdverslagen jeugd 13-11-2021

Wedstrijdverslagen jeugd week 45

Verslag NBSVV JO12-2 – CWO JO12-3

Gezien het enorme zelfvertrouwen wat er dit seizoen is in de ploeg(alles gewonnen tot nog toe vanaf de zomervakantie, en een doelsaldo van 73-16) wisten de meesten al dat het vandaag ook wel goed zou komen. Toch lukt het elke keer weer om scherp te zijn en zo weinig mogelijk weg te geven. Om 9.00 uur trapten we af met nadat de leidsman voor deze wedstrijd (Mark v/d Brom) voor het eerst op het fluitje blies. Er zouden nog vele aftrappen volgen….

Ten opzichte van eerdere wedstrijden was de opstelling op één plaats gewijzigd. Dean en Jens waren van plek gewisseld zodat Dean centraal achterin kwam te spelen en Jens op het middenveld, hetgeen vorige week ook in de tweede helft het geval was en goed werkte. Na wat eerste schoten was het Jens na mooi combinatiewerk met Nathan voor de 1-0 tekende. Direct na de aftrap van de tegenstander werd er door Sam en Senna goed druk gezet naar voren waarna laatstgenoemde de bal wist te ontfutselen van de verdediger van CWO en direct voor 2-0 zorgde. Ongeveer 4 minuten later was het alweer raak toen Sam voor de 3-0 tekende. 3-0 zonder goal van onze topscorer Nathan. Daar moest verandering in komen en even later was het dan ook 4-0. In de eerste helft werd daarna nog 4x gescoord door Senna, Jens en Nathan 2 keer. Door wat teveel opportunisme redde CWO in de eerste helft de eer door ook een goal te scoren welke onhoudbaar was voor Valentijn. Zo was de ruststand 8-1.

Na rust werden de goals aan elkaar geregen met mooi combinatiewerk. Hieruit scoorden respectievelijk Nathan nog 5x, Jens 2x, Sam 2x en Jermain! (eindelijk weer een keer na hij zoals zo vaak weer de lat te hebben geraakt). Achterin werd alles goed dichtgehouden door Jolijn, Melody en Dean en af en toe goed handelend  optreden van Valentijn. Einduitslag 18-1 welke door de tegenstander sportief werd opgepakt. Wel rees het gevoel bij de aanwezige toeschouwers, maar ook bij onze spelers dat we gemakkelijk een klasse hoger kunnen voetballen. Eerst nog maar eens deze competitie uitspelen, waar het erop gaat lijken dat de laatste wedstrijd van dit seizoen (uit tegen Smitshoek) voor de beslissing gaat zorgen, gezien de ranglijst en ook het aantal doelpunten die zij maken. Misschien kunnen voor zij voor meer tegenstand zorgen. Voor nu ff nagenieten en op naar volgende week waar een uitwedstrijd wacht tegen Bokito, eh tegen Blijdorp JO12-3

Gert van der Zwaan

Verslag Meeuwenplaat JO13-1 – NBSVV JO13-1

“Meeuwen op het land, onweer aan het strand…”

Zaterdag 13 november 2021. Voor onze JO13 heeft de KNVB een wedstrijd georganiseerd tegen Meeuwenplaat JO13-1. Een 3e klasse-kraker in de bovenste regionen. Na een onstuimige nacht, waarin de velden werden getrakteerd op een royale hoeveelheid hemelwater, ontmoetten spelers, ouders en leiders elkaar bij de pont. Om 08.45 uur werd de oversteek gemaakt richting Voorne-Putten om vervolgens af te reizen richting Hoogvliet. 

Afgelopen week werden de trainers van de JO13 getrakteerd op een werkelijk fabuleuze inzet en bijbehorende kwaliteit. Scherpe passes, pittige duels en combinatievormen van het zuiverste water waren tijdens de trainingen aan de orde van de dag. Je zou dan ook denken dat de selectie van de Hoogvlietenaren kond rekenen op een hevige tegenstand. Niets bleek echter minder waar. Nagenoeg de gehele eerste helft domineerde Meeuwenplaat het spel. Afwezigen Mees en Tobias werden node gemist, al rijst de vraag of zij de situatie daadwerkelijk hadden kunnen veranderen. De defensie van onze JO13 bleek niet in opperste staat van paraatheid waarvan de voorhoede van de “Meeuwen” succesvol kon profiteren. Als snel weet Meeuwenplaat de bal tegen de touwen te krijgen, iets dat geen goed deed aan het zelfvertrouwen van de Nieuw-Beijerlanders. De kansen die NBSVV daarentegen creërden werden veelal gepareerd door uitstekend keepende doelman van Meeuwenplaat. Ruststand: 3-0.

Na “de siroop” betraden onze spelers (m/v) echter met opgeheven hoofd het veld. Complimenten voor deze veerkracht en hulde aan bondcoaches Richard en Patrick die de boel toch weer vlot in het gareel wisten te krijgen. Het spel werd hervat en NBSVV zorgde voor een flinke portie tegenstand. Iets waar de “Meeuwen” zeker niet op hadden gerekend. Dat de thuisploeg veelvuldig appelleerden en de scheidsrechter van dienst daar veelal ook nog voor zwichtte kon daar gelukkig niets aan veranderen. Dubbele cijfers kon Meeuwenplaat derhalve op de buik schrijven, zo werd snel duidelijk. Na een fraaie pass in de diepte kon Dylan halfverwege de tweede helft koers zetten richting de achterlijn.  Een werkelijk voorbeeldige voorzet bereikte het luchtruim voor de goal en belandde pardoes op de pantoffel van rechtsbuiten Michelle. Gewoon één raken en die bal erin prikken. Een doelpunt volgens het boekje. Grote klasse! En bovendien de nul van het scorebord. Einduitslag: 4-1.

Komend weekend staat een duel in de planning tegen Hekelingen JO13-2. Uit om 08.45 uur. Een wedstrijd tussen de nummers 5 en 6. Een voorzichtige voorspelling van mijn kant? Ik reken op 2-5. Waarom? Die 5 doelpunten voor onze JO13 zouden volstrekt terecht zijn gezien de kwaliteiten van ons team. En die 2 doelpunten voor de tegenpartij? Ach, je moet een ander ook iets gunnen. Fijne zondag!

Bart Wesdorp

Verslag NBSVV JO11-1 – SHO JO11-4
Na het verlies van vorige week zijn de mannen zaterdagmorgen extra gemotiveerd om te gaan winnen en dit is ook te merken in de kleedkamer… de oerkreten, high-fives, het gegil en de “ik wil ook wat zeggen-momenten” het is allemaal best echt heel enorm erg veel. Trainer Ton geeft rustig aan dat het minder mag en daarna spreken we de wedstrijd door.  Uiteraard luisteren ze aandachtig…! 
 
De tassen en jassen hangen de schoenen staan onder de bank en de deur gaat open..! 
Een blok energie en overtuiging dendert de kleedkamer uit… de tegenstander is eigenlijk al verslagen voor de wedstrijd begint. 
 
Gijs die aangeeft dat hij deze wedstrijd liever wil spelen dan keepen zet dit binnen de eerste minuten om in 2 heerlijke doelpunten… de eerste is zelfs een solo vanaf de middellijn, een goed begin is het halve werk 
Ook de rest van de wedstrijd werkt hij heel hard om de wedstrijd te winnen! Heerlijk! 
 
Raymond wordt regelmatig gevonden en weet ook op de zijn bekende manier de ballen richting keeper of doel te knallen.. hij blijft “vechten” met de wat grotere heren en dames tot vooral laatstgenoemde categorie hem de wedstrijd uit schopt. Gelukkig is keepen voor hem ook geen onbekende taak.. de 2e helft heeft hij top gekeept en vooral in de serie penalties was hij geniaal! 
 
Ludo speelde zijn 3e wedstrijd en we weten nu al dat we niet meer zonder hem willen en kunnen. Een heerlijke metervreter die iedereen aanspeelt of de bal gemakkelijk en met fysieke inzet afpakt. Een solide factor.. ook deze wedstrijd. 
 
Bram begint de wedstrijd met de welbekende “ik wil aan de buitenkant” opmerking en zo gaat hij weer heerlijk aan de slag met de tegenstander het bos in sturen, zIjn teamgenoten aan te spelen of zelf te scoren.  
 
Maarten is een vaste en betrouwbare waarde -ook in deze wedstrijd- altijd rustig en bezig om het team te laten voetballen. Voor het eerst in alle jaren kwam van zijn kant de vraag “mag ik ook even naar voren om te scoren”. Tot voor kort was dat… “laat de rest maar scoren, ik vind dat niet zo leuk”. Jammer dat het hem net niet gelukt is ondanks zijn Messi bewegingen in de laatste minuten..
 
Lauren was weer heerlijk aan het keepen in de eerste helft en uiteraard heel actief in zijn altijd snelle sprints. De tegenstander wordt er soms gek van… ook een fysiek contact helpt in deze wedstrijd, dat kan hij inmiddels ook 
 
Cas staat zijn mannetje op het middenveld en stapt lekker in als het moet, vind zijn teamgenoten of meld even wat er goed of fout gaat.. heerlijk om te zien en te horen. Elk voordeel heb z’n nadeel, zo ook het van alphen-syndroom. Scoren is niet aan Cas besteed (in deze pot), maar inzet en voetbalkwaliteiten zijn altijd geweldig! 
 
Twan onze steun en toeverlaat staat zoals altijd zijn mannetje. Menig aanvaller slaapt al slecht als ze weten dat hij er zal staan de volgende morgen. De mannen van SHO weten dit vanaf nu ook. Nu blijkt dat hij ook regelmatig kan scoren wordt hij een echt allrounder voor ons leuke team! 
 
Stijn maakt weer heel veel meters  en passt de ballen met veel gemak van links naar rechts of steekt het balletje lekker tussendoor. Fysieke tegenstanders zijn nog een beetje spannend maar leuk is dan om te zien dat een te ver uitstaande keeper met een op hem afstormende  verdediger opgelost wordt met een heerlijk lob-schot! 
 
Zo pakt iedereen de punten omdat we winnen met ruime cijfers (14-3) en genieten we hoorbaar en zichtbaar van de wedstrijd en de kids. Dat SHO staat voor schiet-hoog-over blijkt wel tijdens een aantal penalties. Helaas missen bij ons ook veel spelers de penalties… maar ook daar wordt aan gewerkt. De Opa van Cas (met Pet) komt de mannen hier binnenkort meer in bekwamen. 
 
Bedankt als u er was, de kids hebben het hier over en ik weet dat ze dat enorm leuk vinden om hun ouders te zien en te horen. Tot snel allemaal!
 
Johan Mourits
 
Verslag NBSVV JO08-1 – Hekelingen JO08-2
Het beloofde een spannende dag te worden. Naast de intocht(en) van de goedheiligman en mogelijk de eerste keer een schoen te mogen zetten, moesten de heren vandaag op het eigen sportpark aantreden tegen de naaste buren van de overkant; Hekelingen JO8-2.  Op volle oorlogssterkte en met vele toeschouwers langs de lijn (voorlopig even de laatste keer), begonnen we geconcentreerd aan de partij. Ook Hekelingen, met exact 6 spelers, speelde met dezelfde concentratie, zodat de eerste minuten zonder doelpunten voorbij gingen. 
 
Toch waren het samenspel van de heren en de uitstekende reddingen van keeper Tygo opnieuw de factoren die het verschil maakten en met 2 doelpunten van Sil en 1x Luuk gingen we rusten. 
 
In de tweede helft bleef de verdediging met Moos en Nout onvermoeibaar overeind tegen enkele spaarzame speldenprikken van de tegenpartij. Ook kwam het middenveld, met Noud en Lucas als drijvende krachten, niet tot nauwelijks in de problemen en brachten zij met hun tactisch inzicht de voorhoede meerdere malen in scoringspositie. Met 2 doelpunten van Mikko en nog een keer Sil liepen de heren gedecideerd uit naar een ruime voorsprong. Met schaduwspits Kaj als diep aanspeelpunt lukte het Mikko nog 2x het net te vinden en werd de eindstand bepaald op 8-0. 
 
Een goede overwinning, die mede tot tevredenheid van de toegestroomde supporters naar meer smaakt en waarmee de mannen van de JO8-1 ook in de klasse hoger voorlopig de volle punten pakken met 9 uit 3. Op naar de volgende uitdaging, volgende week thuis tegen (wederom) Botlek.
 
Sander Hoorweg
Verslag SBV Excelsior JO12-4 – NBSVV JO12-1

Toch geen profvoetballers….

Het is zaterdagochtend en er moet gevoetbald worden. Tegenwoordig moet je de wekker zetten om überhaupt op tijd bij de wedstrijden te zijn. Zo ook deze ochtend. Het is 06:45 uur als de wekker gaat. Het voelt als een werk/schooldag, met het verschil dat je zaterdag NOG eerder moet opstaan. Ik zie het maar als een goed teken dat het blijkbaar bij veel verenigingen zo goed gaat met de jeugd, dat wedstrijden al om 08:30 uur moeten starten. En dus zit er niets anders op dan vroeg uit de veren te gaan en te zorgen dat de boys niet nog de slaap uit de ogen staan te wrijven als de bal gaat rollen.
 
Deze zaterdag mogen we uit naar SBV Excelsior, jawel Stichting Betaald Voetbal vereniging Excelsior in Kralingen Rotterdam. Wat velen niet weten is dat wij een satellietclub zijn van dit Excelsior. Volkomen logisch dat zij met onze vereniging willen partneren met al dat talent wat rondloopt. En dus waren de boys doordeweeks al bezig met deze wedstrijd EN hun toekomstige carrière. Want een topwedstrijd daar onder toeziend oog van de profclub Excelsior kon in hun ogen wel eens leiden tot het beroep profvoetballer. De verwachtingen waren dus hooggespannen.
 
Nadat we ons hadden gemeld in de bestuurskamer, met aan de wanden de shirts van oud-spelers als Van Persie, Drenthe, El Hamdaoui, Bovenberg, Bruins, konden we de kleedkamer opzoeken voor de voorbereiding. Het was inmiddels licht geworden en de lichtmasten konden uit. Op een geheel nieuw kunstgrasveld, betreden we, met enige jaloezie op deze accommodatie, het veld. Bij het intrappen van onze keeper Benjamin was al meteen duidelijk dat hij in vorm was. Nauwelijks te passeren en goed geconcentreerd. De andere boys waren goed bezig met het rondspelen. De koppies leken na de goede wedstrijd tegen BVV Barendrecht opnieuw goed te staan. 
Nadat we de opstelling hadden doorgenomen en toch nog even de boel op scherp hadden gezet, konden we beginnen. Het was meteen duidelijk dat we een goed voetballende ploeg tegen ons hadden met bal behendige spelers. Wij zeggen dan dat dit komt omdat zij altijd op kunstgras kunnen trainen en daar kun je nu eenmaal beter aan de techniek werken. Het is een excuus maar dat heb je soms nodig. We begonnen met 4 spelers in de verdediging, waarbij onze backs ook rechter- en linkermiddenvelder zijn, oftewel ‘wingbacks’. Laatst zag je dat Van Gaal dat ook van ons overnam bij oranje. Al snel bleek dat we daardoor wel erg ver terug in de verdediging terecht kwamen en hebben we onze ‘buitenkantje’ Rik op het middenveld gezet bij Sam en Beau. Hierdoor kwamen we iets verder van ons doel te spelen en konden we de inmiddels 1-0 achterstand gaan wegwerken. Na wat kleine kansjes, moesten we ook het 2e en 3e tegendoelpunt incasseren en maakte we ons zorgen voor een afstraffing. 
 
De jongens waren niet zo goed als de wedstrijd van vorige week en na een redelijk begin, gingen de boys zich vooral bezighouden met alles waar ze niet mee bezig moeten zijn. Scheidsrechters doen het bij onze boys nooit goed en een foute beslissing leidt tot gedoe en treurnis. Ook de opstelling werd bediscussieerd en foute ballen van medespelers werden niet gewaardeerd en opgelost. Iets wat tegen deze tegenstander funest is en tot de nodige irritatie leidde bij Ron, Merijn en mijzelf. Soms zijn de ‘time-outs’ hinderlijk maar nu was het mooi om even goed te vertellen dat dit niet tot puntjes gaat leiden. Door de fantastisch keepende Benjamin bleven we in de wedstrijd hangen en konden we in de rust kijken of we nog iets konden doen om terug te komen. Na de rust bleek dat we toch nog niet helemaal wakker waren en de balvirtuoos op het middenveld wel heel veel vrijheid gaven, 4-0! Dit zijn van die momenten dat je als trainer / coach langs de lijn hele andere dingen zou willen roepen dan je (godzijdank) doet in het echt. 

Desalniettemin was duidelijk dat het nu wel tijd werd dat de boys aan de slag gingen, en dat gebeurde. Finn, inmiddels niet meer zeikend op de scheidsrechter en tegenstander, wist de 4-1 te maken. En daarna ontstond er zowaar een Nieuw-Beijerlands offensief, met meedere kansen. Uiteindelijk wist Gio nog 2 keer te scoren. Eerlijk is eerlijk, door Benjamin zijn er zeker 5-6 tegengoals voorkomen. Uiteindelijk eindigen we in 5-3. Om de jongens tot nog even stof tot nadenken te geven, benadrukken we nog even fijntjes dat bij een iets betere instelling, minder gezeur op elkaar en scheidsrechter er wellicht een punt weg te slepen was in Kralingen. Hopende dat dit nog tot enige verbetering zal leiden voor de toekomstige wedstrijden. Uit eigen ervaring weet ik dat het altijd eens zijn met een scheidsrechter een utopie is, maar iets minder mag soms wel.
 
Nog even terugkomend op de verwachtingen als profvoetballer. De ouders kunnen gerust de open dagen op de middelbare scholen gaan bezoeken, want het lijkt mij verstandig toch maar een andere beroepskeuze te overwegen voor nu. Volgende week spelen we helaas thuis, tegen ‘s Gravendeel. Helaas zult u denken…. ja want naar een uitwedstrijd mogen met de nieuwe Corona maatregelen nu eenmaal meer mensen kijken dan thuis. Ik zal verder mijn mening maar voor me houden en hoop dat we snel weer allemaal langs de lijn mogen kijken. 
 
Ivo van Alphen  
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *