Wedstrijdverslagen jeugd 13-2023

Wedstrijdverslagen week 13

Voor het echie

Kleine jongetjes worden groter. Dat was op een winderige donderdagavond eind maart te aanschouwen op Sportpark De Kreek. Op het laatste moment ingeschreven voor de jaarlijks terugkerende strijd om de Hoeksche Waard Bokaal, mochten de kabouters van NBSVV aantreden op ons eigen veld. Na meerdere keren al aan mini-toernooien te hebben deelgenomen, moesten de jongsten van onze vereniging aantreden voor de eerste van 3 wedstrijden, maar dit keer toch een verschil met de wedstrijdjes die ze gewend zijn. Voor het eerst op een groot veld, maar niet alleen dat. Ook nog eens met grote doelen én daarmee dus ook met een keeper.
 
Met een letterlijk jeugdig enthousiasme, voorafgaand aan de wedstrijd al zichtbaar bij aankomst bij het zien van het uitgezette veld, waren de “mannen in de dop” nog zonder te zijn omgekleed reeds drukdoende aan de voorbereidingen. Nadat ze allemaal waren omgekleed in het blauw-witte tenue kon de echte voorbereiding beginnen. Met enkele gastspelers van de JO9-2, startte de echte voorbereiding onder de bezielende leiding van de coaches Orgers. Waar de tegenstander uit ’s-Gravendeel aan een heuse warming-up begon, gingen onze toppers door met hetzelfde plezier als voor het omkleden. Gelegenheids-keeper Hugo wordt door een ieder ingeschoten, zodat ook hij kon wennen aan de afmetingen van een echt doel.
 
Klaar voor de start van hun eerste echte pot voetbal, werd het startsein gegeven door een naar later bleek feilloos leidende scheids. En zo begonnen Stijn, Jay, Railey, Jason en Lennon aan de aftrap, opmaat voor vermakelijke avond bekervoetbal. Het spel golfde direct op en neer en waar de bal was, waren 10 spelers in of een rood of een blauwwit shirt te vinden. De eerste kansen waren er voor de Seuters, maar Hugo bleek een uitstekende sluitpost en keerde meerdere doelpogingen van de gasten. Enkele speldenprikjes van onze mannen werden aan de andere kant onschadelijk gemaakt door de goalie uit ’s-Gravendeel. Met Sam, Timme en Alex als verse krachten na de gebruikelijke time-out in de eerste helft, bleef er voor het publiek voldoende vermaak op het veld. 
 
Het rustsignaal klonk bij een tussenstand van 0-2, eerlijkheidshalve een juiste afspiegeling van de krachtsverhouding. Nadat aan de jongens was uitgelegd wat de rust inhoudt, sommigen wisten nog niet dat er dan in de kleedkamer een bekertje limonade gedronken kon worden, kwamen ze met gelijke moed en vreugde weer terug uit de kleedruimte. Hugo had inmiddels zijn keeperstenue gewisseld met Jay, zodat ook hij in de 2e helft zijn opwachting kon maken als veldspeler. Nadat de score ondertussen was opgelopen naar 0-5, bleven de koppies omhoog en werd de weg naar voren gezocht. Terwijl er ook door onze jongens al een paar doelpoging waren geweest, was het Timme die met de bal opstoomde richting het doel van de tegenstander en de keeper met de droog schot kansloos liet. De nul was van het scorebord, een mooie opsteker voor de jongste jeugdspelers van Nieuw-Beijerland en wat ook leidde tot groot enthousiasme en applaus van de in grote getale aanwezige toeschouwers.
 
De gasten scoorden weliswaar nog 2 keer, maar toch was het laatste woord aan onze JO8. Luttele seconde voordat de leidsman zou affluiten voor het eindsignaal, was het Hugo die zijn kans pakte. Op aangeven van Timme kwam de bal voor zijn linker en scoorde hij met een diagonaal schot in de rechterhoek. Dat er met 2-7 was verloren deerde niemand, het feit dat er een echte wedstrijd op een echt veld was gespeeld, was voor voornamelijk de spelertjes, maar zeker ook voor het toegestroomde publiek, een ervaring om niet te vergeten. 
 
En voor wie de uitwedstrijd volgende week tegen Strijen te ver weg vindt; de week erna, donderdag 13 april, is de derde wedstrijd in de poulefase voor de JO8 in de strijd om de HWB, wederom op ons eigen sportpark. Opnieuw voor het echie!
 
Sander Hoorweg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *