Wedstrijdverslagen jeugd 14-05-2022

Wedstrijdverslagen jeugd week 19

Wedstrijdverslag NBSVV JO08-1 – SHO JO08-2
 
Uitslag: 11 – 2
 

NBSVV JO08-1 steekt SHO naar de kroon

Het leek al lang geleden dat de mannen van de 8-1 een wedstrijd met winst afsloten. Waar we vanaf het begin van dit voetbalseizoen gewend geraakt waren aan (flinke) uitslagen met positief resultaat, moesten we de laatste weken helaas enkele keren ons meerdere erkennen in de tegenstanders binnen de competitie en de Hoeksche Waard Bokaal. 
 
Mede gezien de vakantieperiode was de smaak van een overwinning bijna niet meer te proeven, ondanks het toch bij vlagen goede voetbal wat er tentoongespreid werd. Met uitzondering van de nog herstellende Nout S, was de selectie verder compleet en stond de op één na laatste competitiewedstrijd op het programma. Op het eigen terrein tegen de 8-2 van Steeds Hoger Oud-Beijerland beloofde een pot te worden waarvoor de nodige inspanning geleverd diende te worden om de 3 punten in Nieuw-Beijerland te houden. Met een inmiddels redelijk vertrouwde opstelling werd afgetrapt en zochten de heren direct de aanval, wat resulteerde in meerdere kansen voor onze eigen blauwwitten. Tot een doelpunt kwam het echter nog niet, het vizier stond ten opzichte van de warming-up toch nog niet helemaal op scherp. 
 
Waar de achterhoede met Moos en Noud de uiterst spaarzame speldenprikken eenvoudig onschadelijk maakten, bleef de drang naar voren aanhouden en was het Luuk die de verdiende voorsprong noteerde. Met Tygo op de goal, die de eerste helft van de eerste helft afwisselend tegen de linker en de rechter paal leunde om de tijd door te komen, waren het de kansen aan de andere kant die helaas gemist werden. En waar de ene verzuimt om te scoren, doet de ander het juist. Ook zo de bezoekers, die volkomen tegen de verhouding in de gelijkmaker binnen schoten. Zo leek de rust bereikt te worden met de 1-1 op het scorebord, tot Lucas de 2-1 binnen schoot. Toch de voorsprong, altijd lekker om de rust op deze wijze in te gaan. 
 
Met weinig commentaar, anders dan de hoop uit te spreken naar de mannen hun vizier in de 2e helft wel scherp te krijgen, werd de limonade genuttigd en daarna weer afgetrapt. Onder de bezielende leiding van de goed en strak fluitende scheidsrechter, volgde het tweede bedrijf wat in aanvallend opzicht niet anders startte dan de eerste. Het verschil met de aanvang was het scoreverloop; waar de kansen voor rust gemist werden, werd de voorsprong nu eenvoudig uitgebreid. Wat volgde waren 7 doelpunten, waarbij de gehele voorhoede én het middenveld om beurten het eindstation waren van goedlopende aanvallen of solo’s. Met 2x Sil, 2x Kaj, 1x Mikko en nogmaals Luuk en Lucas stond ineens een 9-1 voorsprong op het bord en hadden de bezoekers het nakijken. Nadat de bezoekers uit Oud-Beijerland toch nog een doelpuntje meepikten, bepaalden Mikko met zijn tweede en Luuk met zijn derde van deze dag de eindstand van de laatste thuiswedstrijd op 11-2. 
 
Een lekkere overwinning, met de hoop dat deze winst een goede insteek is voor de laatste ronde van dit seizoen, volgende week uit bij Hellevoetsluis. Met dank aan alle trouwe supporters, die ook deze wedstrijd weer een grote getale aanwezig waren om de kanjers van de 8-1 aan te moedigen.
 
Sander Hoorweg
De allerkleinsten mochten vandaag aantreden voor een mini-toernooi op Sportpark De Kreek. Tegen de leeftijdsgenoten van Heinenoord en twee teams van ZBVH konden de heren hun kunsten vertonen op het hoofdveld van onze eigen vereniging. Zoals gebruikelijk telt de score in dergelijke onderlinge potjes niet, enkel het plezier in het voetbal.
 
Sander Hoorweg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *