Wedstrijdverslagen jeugd 20-11-2021

Wedstrijdverslagen jeugd week 46

Verslag FS IJsselmonde JO12-3 – NBSVV JO12-2

Bloed, zweet en tranen…  

Na de 18-1 van vorige week, en waar menig omstander en speler van de JO-12-2 het er over eens  was dat we wel erg gemakkelijk de zeges aan elkaar regen, had ook de KNVB gezien dat we wel erg  veel goals maakten de laatste tijd.  

Er werd deze week dus in gegrepen vanuit Zeist en enkele teams werden een klasse hoger ingedeeld,  en enkele teams een treetje lager.  

Zo ook onze jongens en meiden. Het werd dus geen Blijdorp, maar FC IJsselmonde. Een wedstrijd op  Zuid dus, gelegen op sportpark Olympia net naast Varkenoord, het terrein van een andere  voetbalclub uit Rotterdam Zuid.  

Afijn, een groot sportpark dus, waar onze toppers vandaag moesten acteren. En zoals haast overal in  Rotterdam weer dat verfoeide kunstgras, dat geen kunst en zeker geen gras genoemd mag worden.  

Om 10.00 uur werd er afgetrapt en na wat speldenprikken over en weer was het FC IJsselmonde die  verdient op voorsprong kwam. Niks aan de hand nog, maar ons team oogde wat onwennig en werd  binnen een paar minuten opnieuw geconfronteerd met een tegengoal. Net toen er weer wat meer  

voetbal in het team kwam in het 2e kwart van de eerste helft word er hands gemaakt. De  tegenstander krijgt een vrije trap, dicht bij onze goal. Hieruit valt de 3-0.  

Toch weten we ons sterk te verweren en na een aantal grote kansen, waarbij je je afvraagt, waarom  gaat ie er niet in, is het Jens die een paar minuten voor rust de stand op 3-1 brengt. Helemaal  ongeschonden halen we de rust niet, want zowel Jermain als Jens hebben lelijke schaafplekken  overgehouden van het schuurpapier waarop gespeeld werd. Ook fysiek hebben onze jongens en  meiden het moeilijk, en krijgt zoals gebruikelijk Nathan wel weer eens een tikkie.  

Na de rust schieten ze uit de startblokken en binnen no-time wordt de stand door Jens (2x) gelijk  getrokken waarbij Nathan telkens de aangever is en Dean het voorbereidende werk doet.  

Op dat moment krijgt iedereen het gevoel dat er meer te halen is en wordt er steeds meer  opportunistisch gevoetbald. Dan gaat het even goed fout, één van de spaarzame aanvallen van de  tegenstander wordt geblokt door Jens, waarna de tegenstander valt en beiden erg hard met de  hoofden tegen elkaar komen. Beiden in tranen en een ei op hun hoofd. Door dat akkefietje waren we  even de weg kwijt en daar profiteerde de tegenstander direct van. Binnen 3 minuten wordt het 4-3  en 5-3. Ook na het eerste kwart van de 2e helft lijkt het lampje uit te gaan nadat FC IJsselmonde de  6-3 en zelfs de 7-3 scoort. De aanwezige toeschouwers en begeleiders leggen het er al bij neer.  Jammer denken ze, er had meer in gezeten vandaag, maar het is niet anders, of toch…..  

Dean scoort uit het niets de 7-4, waarna met nog zo’n 8 minuten te voetballen daarna Jens voor 7-5  zorgt. Nog 5 minuten en opeens hebben ze weer vleugels. Achterin wordt door Jermain, Jolijn en  Senna alles tegen gehouden en ook Valentijn laat er geen eentje meer door. Met nog 3 minuten te  spelen maakt Nathan de 7-6 doordat er goed druk gezet wordt door Melody, Dean, Jens en Nathan.  

Dan met nog minder dan een minuut te spelen slaat opnieuw het noodlot bij Jens toe. Na weer hard  in aanraking te zijn gekomen met de keeper en die verfoeide ondergrond waarop gespeeld wordt,  wordt Jens naar de kant gehaald en komt Sam er nogmaals in. Gelukkig is de scheidsrechter zo  sportief door de tijd stil te zetten. De keeper mag voor de laatste keer gaan uitschieten, maar waar  menigeen een lange bal verwacht besluit hij de bal achterin naar één van de verdedigers te schieten.  Met de nodigde aanwijzingen aan de zijlijn wordt aangegeven om er direct met zijn allen op af te  vliegen, waarna de tegenstander de bal verliest aan Nathan, die de de bal direct schiet naar Dean…. 

en waar het vorige week (met een 18-1 uitslag) telkens voor Dean niet lukte, lukt het nu wel… 7-7 en  direct klinkt het laatste fluitsignaal.  

Iedereen stond te springen van blijdschap en niemand had meer last van bloed, zweet en tranen…  Deze 7-7 voelde als een overwinning, en ook na deze wedstrijd is de JO12-2 dit seizoen ongeslagen.  

Op naar volgende week, wanneer we weer op de vertrouwde grasmat van NBSVV mogen voetballen  welke altijd door onze top vrijwilligers goed onderhouden wordt!!!

Gert van der Zwaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *