Wedstrijdverslagen jeugd 29-01-2022

Wedstrijdverslagen jeugd week 4

Dinsdag 25 januari 2022. Premier Rutte en minister Kuipers treden om 19.00 uur aan voor de zoveelste Corona persconferentie. De aangekondigde versoepelingen lekten, al dan niet bewust, al uit voordat de heren de boodschap formeel goed en wel aan het Nederlandse volk mochten brengen. Naar de versoeplingen rondom de amateursport werd al geruime tijd reikhalzend uitgekeken. Afgelopen dinsdag kwam het hoge woord eruit: het amateurvoetbal mag de competitie hervatten!

In allerijl bogen de trainers en leiders zich over het formeren van de teams. Daarbij lag de nadruk in eerste instantie  niet op het fabriceren van de (optimale) opstelling, maar op het ‘vergaren’ van voldoende spelers (m/v). Corona is immers nog niet uit onze samenleving verbannen. De ‘krapte op de arbeidsmarkt’ lijkt nu ook het verenigingsleven te hebben bereikt.

NBSVV toonde hierbij haar alom bekende veerkracht. Chapeau! Over en weer werden spelers waar mogelijk uitgeleend met als doel zoveel mogelijk teams te laten voetballen. En niet zonder resultaat. Veruit de meeste teams mochten de wei in. Slechts enkele teams hebben noodgedwongen verstek moeten laten gaan en krijgen een nieuwe kans in een nader in te plannen inhaalduel. 

Verslag Jonge Spartaan JO08-2 – NBSVV JO08-1

Uitslag: 4 – 6

En of ze er zin in hadden?! Ondanks de aanvangstijd van 9:00 uur, waardoor we voor 8:00 uur al mochten verzamelen, gingen we vol goede moed op pad voor de eerste wedstrijd van dit jaar. Bestemming was het sportpark Spartacus van De Jonge Spartaan, hemelsbreed beduidend dichterbij dan de afstand over de weg. 
 
Weer een klasse omhoog was het gevolg van een 2e ongeslagen reeks. Weer nieuwe tegenstanders, ook dat in relatie tot het de stap hoger. Weer winst? Wie weet. 
 
Met een op het laatste moment toch nog gewijzigde samenstelling, vingen we de herstart van de competitie aan met een flinke wind in de rug. Ondanks dat ogenschijnlijke voordeel en een goed spel door een nagenoeg gelijke opstelling als voorgaande competitierondes, was het de JO8-1 van Middelharnis die de wedstrijd open brak door de 1-0 aan te tekenen. 
 
Was het dan toch echt lastiger dan afgelopen periode in de 3e klasse? De mannen van onze eigen onder de acht hielden zich hier eigenlijk niet mee bezig, zo bleek uit de 2 doelpunten die binnen 5 minuten de achterstand omdraaiden. Met Mikko en Sil als middenvelders met een neus voor de goal werd het korte moment van onoplettendheid teniet gedaan. Tygo werd ondertussen nog enkele keren getest of zijn keeperstalent nog steeds van uitzonderlijk klasse was, waardoor de paar speldenprikken voor de eigen goal eenvoudig onschadelijk werden gemaakt.
Ondertussen aan de andere kant was het Luuk, stiekeme spits die altijd klaar staat voor de goal, die de 1-3 op het scorebord zette. Met deze stand gingen we rusten, konden we even opwarmen en de mannen voorzien worden van een paar tactische tips.
 
De wind, zoals genoemd altijd een onderdeel van een wedstrijd op Flakkee, zou ons in de 2e helft minder vooruit stuwen, dus was het aan de verdediging om het achterin dicht te houden. Iets wat aan de heren Moos en Nout wel is besteed, want ook deze wedstrijd werd menig aanval van de tegenstander in de kiem gesmoord. Dan maar zelf door met waar we goed in zijn en dat is de neus vooruit en gaan voor die goal. Met goed samenspel van enerzijds verdedigende middenvelder Noud en anderzijds Lucas, die op de rechterflank onuitputtelijk maar verdedigt én aanvalt, werd Mikko weer in stelling gebracht om de voorsprong uit te breiden. Natuurlijk bleef ook De Jonge Spartaan voetballen met nog een tegengoal tot gevolg. Geen probleem dacht Sil, dus schoot hij direct aansluitend zijn 2e en 3e van vandaag binnen. 
 
De winst leek binnen, maar toch bleek weer dat een pot pas klaar is als de scheidsrechter fluit voor het eindsignaal. De thuisploeg scoorde, geholpen door de flinke zet in de rug door de wind, nog 2 keer. Zou de klasse omhoog dan toch voor een eerste puntverlies gaan zorgen? Tuurlijk niet…
 
Het laatste fluitsignaal klonk en de armen konden in de lucht. 4-6 winnen bij je eerste uitwedstrijd in de 2e klasse, dat is een mooie voortgang op hetgeen de kanjers van NBSVV JO8-1 al een halfjaar laten zien. 
 
Wat zit er leuk voetbal in een team, hoe goed weten ze op deze leeftijd elkaar al te vinden met goed samenspel, staat de verdediging inclusief keeper elke keer weer klaar om de tegenstander te stoppen en blijft de drang naar een doelpunt oneindig groot bij zowel de middenvelders en aanvallers. 
 
De eerste overwinning is dus een feit en hopelijk blijft het niet bij alleen deze. We gaan het de komende weken zien wat de mannen nog meer in hun mars hebben!
 
Sander Hoorweg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *