Wedstrijdverslagen jeugd 38-2022

Wedstrijdverslagen jeugd week 38

Ook 3e derby met winst afgesloten 
NBSVV JO09-1  –  GOZ JO09-2
 
Uitslag: 13 – 1
 
Deze zaterdag stond alweer de tweede thuiswedstrijd op het programma. Tegen de 9-2 van GOZ kon de ingeslagen weg van voorgaande wedstrijden worden voortgezet en hopelijk de tegenstander zonder punten naar huis worden gestuurd. 
 
Wederom op volle sterkte werd het strijdtoneel betreden, dit keer zelfs op het hoofdveld van onze sportpark De Kreek. Zonder enige vorm van plankenkoorts werd de tegenpartij direct onder druk gezet, de intentie van de mannen van de 9-1 was vanaf het eerste moment duidelijk; ook vandaag met winst van het veld stappen. 
 
Onder de bezielende leiding van de uiteindelijk gehele wedstrijd foutloos fluitende scheidsrechter bleek het vizier tijdens de afronding de eerste minuten nog niet geheel op scherp. Waar in de warming-up alle ballen snoeihard in alle hoeken werden binnengeschoten, misten de schoten nog het doel of stond de sluitpost van de gasten uit Mijnsheerenland op de juiste plaats om de inzet te stoppen. 
 
Erg lang duurde het tenslotte toch niet voor er een voorsprong op het scorebord kwam. Het was Lucas die de keeper passeerde met een bekeken schot, wat direct de opmaat bleek voor een stortvloed aan aanvallen van de achtjarigen van NBSVV. Zelfzuchtigheid of onscherpte waren toch de spelbrekers voor een uitloop in de score in de eerste helft, ondanks dat er meerdere mooie aanvallen over verschillende schijven aan het publiek werden getoond. 
 
Na de korte time-out werd het net toch gevonden en liep de score uit naar 5-0, waarbij sommige doelpunten blijkbaar het in grote getale aanwezige publiek ontgingen, het beperkte juichen van de toeschouwers viel de mannen in ieder geval (nauwelijks) op. Met 2 goals van Sil en ook van Mikko en Luuk werd de score opgekrikt en leek de rust te worden gehaald. 
 
De uiterst spaarzame tegenstoten van de gasten waren net als voorgaande potjes geen enkel probleem voor het middenveld, met Kaj als vaste en controlerende waarde. De verdediging van de 9-1 met afwisselend Noud, Moos en Nout, onder aanvoering van de in deze eerste helft weinig beproefde Levi, dacht hun doel keurig schoon te houden. 
 
Toch was het GOZ dat uit een halve kans de tussenstand met rust op 5-1 bepaalde. Een lullig boogballetje uit de kluts maakte Levi kansloos op deze inzet, waarna direct het rustsignaal klonk en de welverdiende limonade kon worden genuttigd. 
 
De tijd in de kleedkamer, normaal wel eens goed om de heren langer toe te spreken dan enkel de aanwijzingen vanaf de zijkant van het veld, bleek uiteindelijk korter dan de duur van wandeling erheen en terug. Typerend voor de zin en drang om te voetballen, altijd een goed teken. Het was inderdaad de opmaat naar een enerverende tweede helft. 
 
Nadat Sil met 2 goals het voorbeeld had gegeven om de score verder uit te breiden, was het Moos die met zijn linker verwoestend uithaalde en ook zijn doelpunten meepikte. Daarna werd het tijd voor Mikko; met 4 doelpunten in nog geen 5 minuten werden de dubbele cijfers gehaald. 3 nagenoeg identieke goals waarbij de keeper met een diagonaal schot werd gepasseerd, onderbroken met een “eenvoudige” kopgoal na een schitterend op maat gegeven corner van Sil leken de eindstand te bepalen. 
 
Uiteindelijk was het toch Sil, ook hij met z’n 5e van deze match, die de eindstand bepaalde tot 13-1. Bij vlagen erg leuk voetbal, goede combinaties en samenspel en een gezonde drang naar voren resulteerden in een prima pot, zeker de moeite waard om naar te kijken. Met vertrouwen kijken de mannen van onze 9-1 uit naar de volgende wedstrijd, komende zaterdag uit op sportpark De Groote Stee bij IJVV De Zwervers.
 
Sander Hoorweg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *