Wedstrijdverslagen jeugd 44-2022

Wedstrijdverslagen week 34

Jongste en oudste teams pakken de punten tegen SHO!

Het leek een zaterdag zoals zo velen, maar dat was niet zo. Hoe vaak krijg je de kans om op 1 zaterdag 2 keer te winnen van SHO.  Deze zaterdag was dat het geval en dat betekent in huize Van Alphen, dat we 12 punten kunnen halen. Ja, ik hoor u rekenen en u komt maar tot 6 punten. Maar wij tellen punten behaald tegen SHO altijd dubbel, dus 2 winnen betekent: 2 x 6 punten en dat is 12.

NBSVV JO9-1 – SHO JO9-3

De JO9-1 moest om 8:30 uur aanvangen en waren bijna allemaal op tijd op SHO aanwezig. Dit team zal waarschijnlijk hun hele voetballeven, bij het betreden van sportpark de Kikkershoek, zich afvragen of de tegenstander er wel is. Tijdens het vorige seizoen hebben we daar een keer tevergeefs staan wachten op SHO en dat zit nog altijd bij de jongens tussen de oren. Maar gelukkig ze waren er.

Kleedkamer 2L en veld 3A-1 was waar we onze voorbereiding en wedstrijd moesten afwerken. Oude bekende Remco Treffers en Patrick Visser zijn de trainers en leiders van SHO JO9-3 en dat maakte de wil om te winnen natuurlijk nog iets groter. Met Noud van de Waal als stand-in keeper werden de meeste doelpogingen van SHO in het begin van de wedstrijd onschadelijk gemaakt. Levi zou dit de tweede heflt van de wedstrijd moeiteloos doortrekken. Na een wat slordig begin van onze toppers, ging de wedstrijd verder gelijk op en werd de rust bereikt met een 0-0 tussenstand. Het enthousiasme en fanatisme van ons publiek, gaf aan dat meerdere graag winnen bij SHO. Af en toe hebben we daarbij ook de scheidsrechter de nodige tips gegeven om hem te helpen bij het begeleiden van de wedstrijd, hetgeen natuurlijk werd gewaardeerd door de leidsman.

Na de limonade en wat opbeurende tips en tricks van Sander en Karin, werd de tweede helft gestart. Helaas liepen we daar tegen een achterstand aan. Uiteindelijk kwam er steeds meer structuur in het spel van NBSVV, waarbij Moos, Noud en Nout solide vanuit achteruit de passing verzorgde. Met een altijd scherpe en loerende Luuk, libero Sil en de buffelende Lucas konden de kansen niet uitblijven. Ook Kai deed een duit in het zakje met continue de opbouw van SHO verstoren. Het was Noud van de Waal die de score weer gelijk trok met en droge schuiver. Daarna pakte de blauw-witte brigade door en werd de 2-1 gescoord door Sil met ook weer mooi schot. SHO had wel kansen, vaak door ons zelf weggegeven, maar kwam nog niet tot scoren. Na een mooi rush aan de zijkant van het veld, hield Lucas het overzicht en gaf een niet te missen kans aan Mikko: 3-1. Daarna deed SHO de spanning terugbrengen naar 3-2. Niets is lekkerder dan een tegenstander wat valse hoop te geven op een resultaat en dan uiteindelijk droog de 4-2 te maken, door opieuw Mikko. De verslagenheid bij SHO was een feit en de eerste 6 punten waren binnen.

NBSVV JO13-1  –  Hellevoetsluis JO13-5

Voordat de volgende 6 punten bij SHO opgehaald konden worden, hadden we ook nog even de JO13-1 die tegen Hellevoetsluis moest aantreden. Belangrijkste bij onze JO13-1 is de scherpte aan het begin van de wedstrijd. Vaak beginnen ze pas te voetballen als er al een paar goals zijn weggegeven. Maar vandaag waren ze scherp en werd er direct vanaf de aftrap de aanval gezocht en dat zou de hele wedstrijd zo doorgaan.

Het bleek al snel dat wij een maatje te groot waren voor dit team en dat resulteerde uiteindelijk in mooie acties en doelpunten, 9 om precies te zijn. Een mooie overwinning en goed begin van de nieuwe competitie. En niet onbelangrijk, Roman de Groot, bedankt weer voor de prima leiding en je inzet. Mooi om te zien dat we sterkhouders hebben waar je altijd op kan rekenen.

SHO 35+ (Veteranen) – NBSVV 35+ (Veteranen)

Zelfs bij de ‘oudste’ spelers van NBSVV leeft deze wedstrijd nog steeds. Althans bij de echte Nieuw-Beijerlanders, want we hebben er ook een paar van Oud-Beijerland. Dat maakt het natuurlijk alleen maar mooier en zelfs die winnen graag van de grote buur.

Dat ze deze derby wegstoppen op veld 6 was wel een teleurstelling, maar om een derby te winnen moet je alles om je heen vergeten en alleen concentreren op de wedstrijd. Na een vaak korte warming-up waren we gewend aan het veld, waar de grasmaaier helaas de laatse tijd niet zijn weg naartoe heeft gevonden. Inmiddels weten wij dat dit tactiek is om een ons uit het spel te halen en de wedstrijd (nog meer) te vertragen, hetgeen doorgaans vanzelf gaat.

Een goed begin leidde al snel tot een 3 nul voorsprong. Met een paar spelers van SHO 6 erbij was het lang wel een opgaande wedstrijd, maar we hadden al snel door dat we hier de volgende 6 punten in de tas gingen doen. Mijn broer probeerde met een veel te opzichtige handsbal nog even de spanning terug te brengen, maar dat resulteerde uiteindelijk niet in een echt offensief.

Met een eindstand van 5-1 was de missie geslaagd: 12 punten bij SHO op 1 zaterdag!.

 
Ivo van Alphen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *