Bron: AD 30-1-2020 Gerard Vonk

Mark Smeding keert bij NBSVV terug als trainer. Hij degradeerde afgelopen seizoen met SSS uit de tweede klasse. Smeding verlengde zijn contract niet en besloot om er een jaar tussenuit te gaan. Het gemis was echter te groot. ,,Ik heb ontdekt op het veld thuis te horen”, aldus Smeding.

Een druk bestaan. Een gezin met twee kinderen, een voltijdbaan bij de gemeente Schiedam, de opstart van een eigen bedrijf in vloeren en ook nog eens op het voetbalveld staan. Het vroeg om een aanpassing waarbij het voetbal sneuvelde. Alleen een paar

wedstrijden meedoen bij de veteranen van Zinkwegse Boys resteerde.

,,Het was een bewuste keuze om het trainerschap ‘on hold’ te zetten”, kijkt de oud-trainer van Zinkwegse Boys en SSS terug op zijn besluit. ,,Even geen trainer zijn. Niet op dinsdag, donderdag en zaterdag bezet zijn en kijken hoe dat zou uitvallen. Na mijn actieve carrière als voetballer ben ik direct trainer geworden en was het ritme van het met voetbal bezig zijn meer dan gewend.”

De overname van een bedrijf maakte dat de agenda van de oud-doelman over begon te lopen. Een jaar verder heeft het eigen bedrijf meer handen en voeten gekregen, waarna het voetbalvirus Smeding weer in zijn greep kreeg.Clubcultuur

,,Ik merkte het voetballen te veel te missen”, aldus Smeding. ,,Een elftal neerzetten, de clubcultuur, de spanning en de drang om het hoogst haalbare eruit slepen. Ik ben daarom op zoek gegaan. Ik wist dat ik dit zelf moest activeren, omdat clubs niet anders wisten dan dat ik een time-out had genomen. NBSVV kwam op mijn pad. Ik heb gesolliciteerd en een prettig gesprek gevoerd. Vorige week kon naar buiten komen dat ik het ben geworden.”

De 45-jarige Oud-Beijerlander is blij met de geboden kans bij de zaterdagvierdeklasser uit Nieuw-Beijerland. ,,Ik denk dat NBSVV bij mij past”, aldus Smeding. ,,Een kleine club waar gezelligheid en ambitie samen gaan. NBSVV heeft aangegeven weer naar boven te willen kijken. Afgelopen zaterdag zag ik het team aan het werk tegen GOZ. Ondanks de forse 6-1 nederlaag zag ik wel potentie. Jonge spelers die nog verder kunnen komen en waar nog rek in zit. Het doet mij denken aan de periode bij Zinkwegse Boys waar ik vijf jaar werkzaam was en het uiteindelijk lukte om een keer kampioen te worden hoewel ik niet denk met NBSVV direct mee te zullen gaan doen om het kampioenschap.”