Activiteiten

Activiteiten kalender

Vrijdagavond 3 februari Klaverjasclinic

Klaverjassen goed tegen dementie

Een combinatie van gezonde levensstijlkeuzes, zoals goed eten, regelmatig sporten, kaartspelletjes spelen en minstens twee keer per week sociaal contact, kan helpen de snelheid van geheugenverlies te vertragen. Daardoor kan het risico op dementie worden verminderd, blijkt uit een langdurige studie.

Bovenstaande tekst is een stukje uit het AD van vrijdag 27 januari.

Dus ben jij een spelletjesmens, wil je ook voor je sociale contacten eens wat anders dan op een telefoon, tablet of pc spelen en vindt je het leuk om te leren klaverjassen dan zijn we op zoek naar jou.

Op vrijdagavond 3 februari organiseren wij een klaverjasclinic in de kantine. Aanvang 20.00 uur.

Aanmelden kan bij Christa Donsen 0612786857, Peter Barendrecht 0644258688 of bij Jan Letterman achter de bar in de kantine.

Vrijdagavond 24 februari Sportquiz

 

Op vrijdagavond 24 februari organiseren wij een sportquiz in de kantine van NBSVV. Aanvang 20.00 uur inloop vanaf 19.30 uur

Weet jij veel van sport, of ken je mensen die veel van een bepaalde sport weten maak dan een team, verzin een leuke teamnaam en schrijf je in. De quiz bestaat uit 4 rondes van elk 15 vragen en elke ronde heeft een bepaalt thema.

Een team bestaat uit minimaal 2 en maximaal 5 personen. 

Het is uiteraard niet toegestaan om vragen tijdens de quiz op te zoeken op welke wijze dan ook. 

De kosten zijn € 5,- p.p. incl. 1 consumptie en een hapje.

Inschrijven is vanaf nu mogelijk bij:

Peter Barendrecht 0644258688 of via  info@nbsvv.nl

Vrijdagavond 10 maart sjoelavond

Op vrijdagavond 10 maart wordt er een sjoelwedstrijd georganiseerd in de kantine van NBSVV. Waarschijnlijk weet iedereen wel wat sjoelen is maar hier nog even de uitleg:

Sjoelen is een gezelschapsspel en sport, waarbij de spelers in drie beurten 30 schijven door vier kleine gleufjes op het einde van de plank moeten schuiven. De eerste keer wordt met alle schijven geschoven, de tweede en de derde keer met de schijven die nog niet in een vakje beland zijn. De schijven krijgen het aantal punten van het vak waar ze in terechtgekomen zijn (v.l.n.r. 2-3-4-1). Heb je in elk vak 1 steen dan krijg je niet 10 maar 20 punten.

Aanvang is 20.00 uur en inloop vanaf 19.30 uur

De kosten zijn € 5,- p.p. en aanmelden is mogelijk bij Christa Donsen 0612786857, Martin Bestebreur en bij Jan Letterman achter de bar in de kantine.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *