Enecogeld

Ivo komt met oplossing voor opknapbeurt sportclubs: ‘Gebruik Enecogeld voor renovaties’

eneco

De renovatie van de kantine, keuken, serre, kleedkamers én garages van voetbalvereniging NBSVV uit Nieuw-Beijerland is hoognodig. Maar het kost de club te veel om dat zelf te kunnen betalen. Waarschijnlijk kampen meer verenigingen in de Hoeksche Waard met dit soort problemen, stelt Ivo van Alphen van de club, die meteen met een voorstel komt. ,,Kan een deel van de Enecogelden worden gebruikt voor alle verenigingen in de Hoeksche Waard?’’ 

Van Alphen vroeg dit dinsdag in de gemeenteraadsvergadering. ,,Vrijwilligers alles laten opknappen is echt geen oplossing meer.” Jarenlang zouden vrijwilligers van de club de boel daar hebben onderhouden. ,,Maar nu is alles gewoon gedateerd, aan het einde van de levenscyclus. Het is niet meer toereikend voor de toekomst, dus.” Een grondige professionele renovatie is vereist, maar dit kost een bak geld. ,,Die niet alleen door onze achterban kan worden opgehoest.” 

Belangrijke sociale functie

Daarom vraagt Van Alphen of het mogelijk is dat een deel van de Enecogelden naar verenigingen kunnen die het nodig hebben. ,,Ik denk dat ik namens verschillende verenigingen spreek dat het goed zou zijn om meer gelijkheid te creëren. Dat er geen rekening meer wordt gehouden met het subsidiebeleid van de voormalige gemeentes.” Hij benadrukt verder dat de Nieuw-Beijerlandse voetbalclub, net als andere verenigingen, een belangrijke sociale functie heeft. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *