Discriminatie

Protocol discriminatie, racisme en/of bedreiging

Discriminatie wordt niet getolereerd in het voetbal. De grens is helder. Maar wat minder bekend is, is welke stappen partijen op het veld moeten nemen na zo’n dergelijk incident. Daarom zijn deze stappen overzichtelijk(er) weergegeven in het ‘Protocol discriminatie en/of bedreiging’.

Protocol
Het mooie van het voetbal is dat iedereen uit alle lagen van de bevolking elkaar tegenkomt. Daarmee verbinden we miljoenen mensen. Dat betekent helaas ook dat het voetbal kwetsbaar is voor discriminatie. Zoals kwetsende opmerkingen, denk aan racisme en scheldwoorden rond LHBTI, door toeschouwers, spelers of teamofficials, of gericht aan scheidsrechters. Al deze verwerpelijke gevallen komen terug in dit protocol.

Er is ook een protocol bedoeld voor de clubscheidsrechters. Zij hebben in de beschreven stappen namelijk een centrale rol. Echter, de verantwoordelijkheid wordt gedeeld met de aanvoerders van beide teams en de bestuurders van de clubs.

Webinars
Op maandag 15 november is de Webinar “Weglopen speelveld”. Dit Webinar neemt je mee in deze situatie en geeft je tips hoe je kunt handelen bij “niet meer spelen tegen” en “het weglopen van het speelveld”! Ook behandelen we de gang van zaken bij de aanklager in deze situaties. Meld je vandaag nog hier aan.

Op woensdag 17 november vindt er een Webinar plaats over de meldpunten die wij bij de KNVB hebben. Hier leggen wij uit hoe de KNVB omgaat met het noodnummer Sport en geweld, meldpunt wanordelijkheden en de nieuwe app; de DiscriminatieMelder. Meld je ook voor deze webinar nog vandaag aan, via deze link.

Met sportieve groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *