Indeling seizoen ’20 / ’21

KNVB maakt vrijdag indelingen bekend

Bron: Voetbalrotterdam

We hebben er met z’n allen een even bijzonder als bizar amateurvoetbalseizoen op zitten. De corona-uitbraak zorgde ervoor dat het seizoen eerder werd beëindigd en dat er geen kampioenschappen, promoties en degradaties waren. Nu de maatregelen verder versoepeld zijn, kunnen we voorzichtig vooruit kijken naar de start het seizoen 2020/’21. En wij hebben de route naar de start voor jou.

Op 1 juli is het seizoen 2020/’21 officieel van start gegaan. Dit houdt in dat alle gegevens van het afgelopen seizoen zijn verwijderd uit Voetbal.nl. Een team is weer vindbaar op Voetbal.nl als deze door de KNVB is ingedeeld in een (beker)competitie. Als de vereniging de speler heeft toegevoegd aan het team, dan ziet de speler zijn of haar eigen team weer terugkomen in zijn persoonlijke omgeving op Voetbal.nl. Dit proces kan enkele weken in beslag nemen.

VERSOEPELINGEN

Eind juni kwam het kabinet met overwegend goed nieuws voor de liefhebber van amateurvoetbal. De aangekondigde versoepelingen werden nog verder verruimd. Voor het amateurvoetbal betekenen de nieuwe versoepelingen dat het weer bezoekers kan toelaten op de accommodaties. Familie en vrienden kunnen dus weer langs de lijn plaatsnemen, mits ze zich houden aan de basisregels. Daarnaast zijn de sportkantines weer open en kan er sinds 1 juli weer gezaalvoetbald worden. Ook wedstrijden zijn weer toegestaan.

SPEELDAGENKALENDER

De al eerder aangekondigde versoepelingen houden ook in dat de competitie voor alle categorieën conform de eerder gepubliceerde speeldagenkalender kan worden afgewerkt. Klik hier voor de speeldagenkalenders van alle categorieën en districten. Zo weet je op welke speeldagen er wedstrijden worden gepland. Daarnaast is ook de gewijzigde speeldagenkalender voor de tweede en derde divisie en hoofdklasse en de indelingen voor deze competities bekend.

INDELINGEN

Dan is er nog een lijst met belangrijke data voor de amateurvoetballer en dan met name de indelingen. Want wanneer weet je nu of die befaamde dorpsderby weer wordt gespeeld, of dat je opnieuw bij die ‘angstgegner’ in de poule zit? Of tegen welke opponenten begin je het bekeravontuur? We hebben een overzicht voor je gemaakt, waarin de route richting de seizoenstart duidelijk wordt gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *