KNVB voetbalpyramide

Informatie brede aanpak voetbalpiramide

De laatste jaren hebben we gezien dat het competitiemodel, dat in de loop van 130 jaar is uitgegroeid tot een piramidemodel, langzaam scheef aan het groeien is.
Dat heeft onder meer te maken met de verschuiving van teams vanaf de zondag naar de zaterdag. Door deze terugloop op zondag blijven er aan de onderkant van de piramide weinig teams over, met niveauverschillen en meer reisafstanden tot gevolg. Op de zaterdag stijgt het aantal teams en is juist behoefte aan een goede vierde én vijfde klasse. Maar ook in de rest van de piramide zijn verbeteringen noodzakelijk voor meer regionale competities in de top, een betere aansluiting naar de Hoofdklasse en meer spanning en gelijkwaardigheid op alle niveaus.

Niets doen is geen optie. Om het spelplezier en de kwaliteit van de wedstrijden te verbeteren is het absoluut noodzakelijk om het fundament van de piramide te verstevigen. Daarom hebben we de volgende stappen genomen:

  • In september 2021 is er een groot onderzoek uitgevoerd naar de wensen van de clubs, trainers en spelers. 

  • Vervolgens hebben we een aantal scenario’s uitgewerkt.

  • Uiteindelijk hebben we een scenario geselecteerd dat het beste voldoet aan de eisen.

Over dit scenario en wat dat voor jullie betekent, willen we jullie natuurlijk graag informeren. Op deze speciaal ingerichte pagina vind je alle informatie. Bovendien kun je in onderstaande video zien hoe dat er in de praktijk uitziet.

Definitieve besluitvorming vindt plaats op 18 juni 2022 door de Ledenraad om daarna zo snel mogelijk aan de slag te gaan met de verbeteringen. 
​​​​​​​
We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om de competitieopzet en de hele piramide te verstevigen. Daar hebben we op den duur allemaal plezier van! 

Met sportieve groeten,

Jan Dirk van der Zee
Directeur amateurvoetbal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *