Nieuwjaarstoespraak

NBSVV

Voorzitters Nieuwjaars praatje

Januari 2023

 

Beste volgers van NBSVV,

Voor de leden welke niet op onze nieuwjaarsborrel aanwezig konden zijn, hierbij dan nog een “Digitale Nieuwjaarsgroet 2023.”

Coronavirus
Gelukkig lijkt het erop dat we het coronavirus achter ons hebben gelaten en geen grote gevolgen meer heeft voor onze samenleving en vereniging.

Dieptepunten
Het was een jaar met zeker ook een groot dieptepunt, het “Zuidzijde drama”. Ook
hebben we dit jaar afscheid genomen van onze (oud) leden Piet van den Tol (15-11-2022)  en Kees Bevaart (11-12-2022). Wij zullen hun altijd in onze herinneringen meenemen.
Tevens zijn een aantal zeer gewaardeerde (oud) leden herstellende van een ziekte. Wij hopen op een zo voorspoedig mogelijk herstel. Wij leven mee met al de mensen welke hiermee te maken hebben.

Jeugd
De jeugd heeft het afgelopen jaar gelukkig weer een mooi voetbal jaar gehad. Mede dankzij de inspanningen van de jeugdbegeleiders en sponsoren is dit mogelijk gemaakt. Mijn complimenten daarvoor. Met als topper een geheel verzorgd “uitje” naar de Efteling.

Sponsoren
Via dit bericht wil ik ook de sponsoren bedanken. Met uw sponsoring helpt u onze vereniging enorm. Zonder de steun van onze sponsors zouden wij de vereniging niet draaiende kunnen houden. Wij snappen dat in deze tijden het sponsorschap van uw firma onder druk kan staan, echter we hopen ondanks deze druk u toch blijft doorgaan met sponseren. En zeker omdat NBSVV voor het dorp een grote maatschappelijke waarde heeft.

Vrijwilligerswerk
Als voetballer, lid of regelmatige bezoeker van onze vereniging weet u dat NBSVV draait op vrijwilligers. Wekelijks zijn er tientallen vrijwilligers actief die er voor zorgen dat de jeugd en senioren met plezier kunnen voetballen. Sommigen zijn actief als bar-personeel, onderhoudsploeg, scheidsrechter, anderen als trainer of als jeugdleider. Onze vrijwilligers maken het mede mogelijk dat onze leden elke week kunnen voetballen en gebruik kunnen maken van al onze mooie faciliteiten.

Dankzij de inzet van al deze vrijwilligers gaat het gelukkig goed met NBSVV en komen er steeds weer nieuwe leden bij ons voetballen. Ondanks dit positieve gegeven is er echter nog steeds een tekort aan actieve vrijwilligers en daarom doen we een beroep op U !

Er zijn altijd wel werkzaamheden die aan zullen slaan bij uw kwaliteiten. Aanmelden hiervoor kan bij elk bestuurslid. Denk bijvoorbeeld aan: kantine personeel, bestuurslid (bv voorzitter, penningmeester), scheidrechter, elftalleider, kantine grote schoonmaak geven, grensrechter, verschillend commissie werk (bv 75 jarig bestaan), onderhoud werkzaamheden, etc.
We zijn met elkaar verantwoordelijk voor de continuring van de verschillende werkzaamheden. Spreek elkaar daar op aan en doe mee. Je zal verstelt staan hoe leuk het kan zijn!

Trainers en staf selectie senioren volgend seizoen 2023/2024
Uiteraard zijn we bezig met de gesprekken met alle vertegenwoordigers hierover. Ik hoop hierover z.s.m. hier mee over te kunnen vertellen.
Het 2e elftal staat op dit moment erg onderdruk i.v.m. te weinig spelers. Ik hoop toch dat we dit komende tijd kunnen oplossen door elkaar onderling met de teams bij te staan.

Gemeente
De Gemeente HW is nog steeds bezig met de uitwerking van de “Harmonisatie voor de voetbalverenigingen in de HW”. Tevens moet de Gemeente HW nog komen met het “Accommodatie(opstallen) beleid voor de voetbalverenigingen in de HW” speciaal aangevraagd door NBSVV. Na de laatste bespreking met de Gemeente lijkt dit laatste op een zeer moeizaam en langdurig proces uit te draaien.

Bouwcommissie
In afwachting van de besluiten door de Gemeente zoals hiervoor besproken, kan de bouwcommissie niet anders dan de Gemeente hierover blijvend aan spreken en deze te vragen om voortgang te maken.

Het is nu ook aan de bouwcommissie om met een gedegen voorstel te komen. Dit voorstel moet o.a. met de volgende randvoorwaarden rekening houden:
– renovatie;
– volgend energiecontract (2 a 3 maal duurder);
– Gemeente lening;
– continuering vrijwilligers waardoor lage kosten blijven (o.a. veldonderhoud en kantine).
Hopelijk kunnen we hier het komende jaar meer over naar buiten brengen.

Financiën
Financieel staat de club er op dit moment goed voor.
Voor de komende jaren is er echter wel een uitdaging op financieel gebied. Het probleem om onze opstallen te verbeteren in combinatie met een waarschijnlijk sterk verhogend energiecontract en doordat we BTW-plichtig worden als vereniging.

Namens het bestuur wil ik iedereen bedanken die zich op welke wijze dan ook het afgelopen jaar 2022 heeft ingezet voor NBSVV. Wij hopen dat het komend seizoen weer een jaar wordt met veel gezelligheid en vooral sportiviteit. Het bestuur heeft er in elk geval weer zin in en hoopt op de medewerking van iedereen. Dank jullie wel!

Gelukkig nieuwjaar, blijf gezond en hopelijk zien we elkaar weer snel.

Dirk Enzlin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *