Gevolgen van de corona-crisis door de voorzitter verwoord

Beste leden,

Het coronavirus heeft ons leven in korte tijd op zijn kop gezet. De maatregelen om de verspreiding ervan af te remmen zijn ingrijpend en vergen veel van ons. Het lijkt wel of je in een film meedoet.

Iedereen kent wel iemand die tot de risicogroep behoort of die het erg moeilijk dreigt te krijgen door het wegvallen van inkomsten. 

De media helpt wat mij betreft ook niet echt. Persoonlijk probeer ik me te beperken tot de hoofdpunten van het nieuws om positief te kunnen blijven en de moed erin te houden. Want ondanks alle ellende gebeuren er ook goede dingen.

Deze bizarre tijd brengt ons echter ook dichter bij elkaar. Afgelopen maandag 23 maart heeft een grote groep NBSVV-ers afscheid genomen van Rens van de Erve, staande langs de weg.

In de groepsapp van NBSVV123 (naar ik heb horen zeggen) is een hilarische #StayFit@Home challenge ingebracht. In mijn beleving is er meer saamhorigheid en verbondenheid. En dat is niet alleen mooi om te zien, maar ook goed. We hebben elkaar vooral nu keihard nodig.

Met betrekking tot de financiële impact voor NBSVV is dat we een voorraad hebben welke over de datum is/gaat en dat onze betaalde krachten spontaan gezegd hebben “als er niet wordt gevoetbald, hoef je ons geen vergoeding te geven”. Tevens hopen we dat de KNVB ook afziet van hun bijdrage. Dan blijft er uiteraard nog diverse kostenposten doorlopen zoals o.a. gas/licht. Maar de financiële impact is er niet alleen nu maar werkt ook door in het komende seizoen, denk aan sponsors welke het moeilijk krijgen . Ondanks dat denkt het bestuur toch dat NBSVV gezond blijft en deze crisis kan overleven.

Als voorzitter heb ik contact met de KNVB en met de Hoeksche Waardse voetbalclubs en deze weer met de Gemeente Hoeksche Waard. Maar ook hier is veel onduidelijkheid. Eigenlijk wachten ze ook af hoe de corona epidemie zicht verder ontwikkeld en met welke acties de regering hier op inspeelt. Je komt in deze gesprekken niet verder dan dat ze alles in kaart aan het brengen zijn en dat ze met verschillende scenario’s rekening houden. Ze weten het ook niet en dat is logisch. Het is dus ook voor deze beleidsbepalers afwachten.

Het sportcomplex is op last van de overheid afgesloten voor activiteiten. Maar de jeugd is de gehele dag thuis, omdat de scholen gesloten zijn en wil toch ook wat vermaak. Hoe begrijpelijk het ook is, het sportcomplex is verboden terrein.

Oud papier container verdwijnt (tijdelijk ?). Door zeer veel overlast (veel hang jongeren) en dat daardoor veel personen aan het papier zitten (misschien besmet door corona) is besloten om vooralsnog de container weg te halen. In een later stadium zal het bestuur nog een besluit nemen om de container wel of niet terug te zetten.

De “Onderhoudsploeg” is ook nog steeds bezig doordat o.a. het groeizaam weer blijft. Eventueel kan er altijd in kleine groepjes en uiteraard op gepaste afstand (RIVM-proef), vrijwilligerswerk worden gedaan. Voor de werkzaamheden kan contact worden gezocht met Bas van Gilst en/of “Onderhoudsploeg”.

In deze moeilijke tijd gaan we het voetbal steeds meer missen. We zouden over enkele weken er veel voor over hebben om een middagje in de kantine te kunnen verblijven. Je ziet dat in deze tijd het voetbal totaal onbelangrijk is en dat niemand discussieert dat alles is afgelast. Maar je gaat wel merken, dat  “veel” onbelangrijke dingen in het leven, het leven wel veel leuker maken. Het is een vorm van sociale smeerolie, die het voetbal en NBSVV belangrijk maakt.

Voorlopig moeten we het zonder doen en de quarantaine doorkomen zonder het wekelijkse voetbal gebeuren. Blijf gezond en houd vol. Sterkte in de strijd.

 Dirk Enzlin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *