Competitienieuws

Clubs blijven in dezelfde klasse als dit seizoen

indeling amateurvoetbal

De regionale voetbalclubs spelen volgend seizoen in dezelfde klasse als dit seizoen. Zelfs als er nu nog teams wegvallen, blijven de competities intact.

Net als vorig seizoen is ook de huidige jaargang in het amateurvoetbal voortijdig afgebroken vanwege het coronavirus en niet meer hervat. Vorig seizoen werden geen kampioenen en degradanten aangewezen, maar een aantal clubs promoveerde wel doordat er open plekken vielen in diverse andere klassen.

Die gaten vielen door fusies, terugtrekkingen of een overstap van clubs van het zondag- naar het zaterdagvoetbal.

Ook dit seizoen worden geen kampioen en degradanten aangewezen, maar zelfs als er gaten vallen in een klasse zal er dus niet worden geschoven. De huidige klassen zijn dezelfde als volgend seizoen.

Als een team uit een competitie van bijvoorbeeld veertien teams zich terugtrekt, wordt de competitie afgewerkt met dertien clubs. De mogelijke open plekken worden vervolgens rechtgetrokken in de nacompetities van het seizoen 2021-2022. Daarin kunnen dan extra promotieplekken worden vergeven. Voor komend seizoen heeft bijvoorbeeld Excelsior’20 aangegeven op zondag (tweede klasse) te stoppen en op zaterdag (in de vierde klasse) verder te gaan.

Jeugdcompetities

De KNVB maakte tevens bekend dat door de jeugdcompetities dit seizoen een streep gaat. De onder 23-competitie en de jeugdcompetities in de A-categorie worden ook niet meer hervat.

Mocht de situatie rond het coronavirus de komende tijd verbeteren, dan wil de KNVB een zogenoemde Regio Cup optuigen. Daarin zullen teams (senioren en jeugd) in kleine, lokale poules aan elkaar worden gekoppeld om dit seizoen toch nog wedstrijden te kunnen spelen. De poule-indeling voor deze Regio Cup wordt uiterlijk vrijdag 9 april bekendgemaakt.

Posted in VTZ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *