Interview Mark Smeding

Interview met Mark Smeding AD 24 oktober

Schamele opbrengst wekt bij NBSVV geen verbazing: ‘Wordt een pittige klus’

NBSVV ontsnapte vorig seizoen op de laatste competitiedag aan de neergang naar de vijfde klasse. De handhaving was een zware bevalling geweest. De daaropvolgende transferperiode bracht de nodige beweging in de selectie.

Zo stopten de selectiespelers Martijn van Zuuren, Jan Peter Izelaar, Sjoerd Bestebreur, Pieter Vogelaar en keeper Kevin Vermaat. Daartegenover stonden nieuwkomers, onder wie de vijf Zuid-Amerikanen die de overstap vanuit Piershil maakten. ,,Naast dat deze jongens kwaliteit meebrengen, heb ik ook meer spelers tot mijn beschikking, waardoor er meer keuze is”, zegt trainer Mark Smeding.

Het sterke collectief van NBSVV gaf in de ‘Rotterdamse’ afdeling geregeld de doorslag tegen teams die weliswaar meer kwaliteit herbergden, maar als team op het veld als los zand opereerden. ,,We spelen nu in een leukere competitie, tegen ploegen van Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee”, zegt Smeding, die ziet dat deze teams wel georganiseerd spelen en een collectief vormen. ,,Dat vraagt een andere manier om wedstrijden naar onze hand te zetten. We maken hierin stappen en zijn hard bezig om ons te verbeteren. Details gaan het verschil maken.”

De opbrengst uit vier wedstrijden is één punt. Smeding is realistisch: ,,De sfeer is goed, we zijn fit en de opkomst op de trainingen is goed. Maar ik snap ook wel dat als we halverwege dit seizoen weinig punten hebben en veel verliezen, dat het dan lastiger wordt om deze positieve insteek te houden. Het wordt een pittige klus en als we ons weten te handhaven, dan hebben we het goed gedaan.”

Bron AD 24-10  Gerard Vonk

Posted in VTZ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *