Nieuwe spelers

Nieuwe spelers voor het seizoen 2022 / 2023

De competitie is afgelopen met als resultaat behoud van de vierde klasse. We kunnen dus stellen dat de doelstelling dit jaar geslaagd is en daar zijn wij enorm trots op. Het einde van het seizoen nadert. De velden zijn al gedeeltelijk in onderhoud. Het bedrijventoernooi is op 11/6 en ter afsluiting een mixtoernooi & BBQ op 18/6. Daarna is het tijd om het seizoen te evalueren en uit te rusten.

 
De TC en de trainer zijn hard bezig geweest de afgelopen 2 maanden om de selectie voor volgend seizoen vorm te geven met de wetenschap dat er een aantal spelers NBSVV zullen verlaten en zullen stoppen met voetballen. Dit is altijd een lastige tijd, zeker na een periode van Corona waar er niet werd gevoetbald. Er zijn heel veel gesprekken gevoerd met eventueel nieuwe spelers waarvan het te behalen resultaat altijd lastig in te schatten is. Met het vertrek van Kevin (keeper – stopt er helaas mee), Jan-Pieter (stopt vanwege een verhuizing), Martijn (stopt en kiest voor zijn gezin) en William (stopt), was er werk aan de winkel. Deze basisspelers hadden tijdig aangegeven dat ze per volgend seizoen niet meer bij NBSVV zouden spelen. Stuk voor stuk prima gasten, jammer dat jullie ermee stoppen, dit is een enorme aderlating voor het eerste elftal, bedankt voor jullie inzet en toewijding. 

Met deze boodschap zijn wij aan de slag gegaan. We hebben vele gesprekken gevoerd waarvan heel veel positief. Toch is dit is geen garantie tot succes blijkt ieder jaar weer. Vaak blijkt weer dat veel spelers twijfelen, m.n. spelers die het lastig vinden een beslissing te nemen die goed is voor hun zelf. Hierdoor blijven ze hangen in een tweede elftal waarin ze de belofte krijgen nu echt een kans te krijgen.
Dit soort gesprekken zijn vaak lastig omdat wij een andere vereniging nooit te kort doen of in kwaad daglicht zetten en eerlijk blijven ten opzichte van de speler. Wij bieden hen een reëel perspectief in speelkansen en bespreken de randvoorwaarden binnen onze gezellige vereniging waarin een sportief karakter altijd de boventoon voert. Want uiteindelijk wil iedereen toch winnen.

 

Maar na hard werken hebben we toch wat overeenstemmingen bereikt met nieuwe spelers die ons blauw witte tenue komen verdedigen volgend seizoen.

“Alleen als jullie in de vierde klasse blijven kom ik” zei Robin Barendrecht. Robin komt van WCR terug op het oude nest. In het verleden stond hij al onder de lat bij NBSVV, een Nieuw-Beijerland-er in hart en nieren. Met zijn 33 jaar kunnen we stellen dat we een ervaren doelman terug krijgen. Welkom terug. 

Nog een oude bekende komt terug naar De Kreek, Mitchell Roos heeft na een uitstapje van 2 seizoenen bij Hekelingen besloten terug te keren. Tijdens zijn vorige periode heeft hij het uitstekend gedaan als centrale verdediger en is een aanwinst voor de selectie. Welkom terug.

Daarnaast verwelkomen wij 5 spelers (zie foto) die de overstap maken van Piershil naar Nieuw-Beijerland. Na leuke gesprekken te hebben gevoerd met dit vijftal hebben ze besloten om de overstap te maken. Andrew is 19 jaar en is een aanvaller, Alison is 21 jaar en is ook een aanvaller, Neto is 23 jaar en is een sterke centrale verdediger, Romario is 31 jaar en is een veelzijdige middenvelder en tot slot nog een speler die ook luistert naar de naam Neto, 33 jaar, is een zeer veelzijdige speler en kan op meerdere posities uit de voeten. Uit de gesprekken die we met deze vijftal hebben gevoerd blijkt dat ze zeer gemotiveerd zijn om aan het nieuwe seizoen te starten en te laten zien tot waar ze in staat zijn. Deze vijftal, ook van harte welkom bij NBSVV. 

 

Tot slot
Mocht je na het lezen van dit stuk enthousiast zijn geworden, wij zijn nog op zoek naar diverse versterkingen voor de selectie. Aanmelden kan via onze website, hier. Voor meer info, neem gerust contact op met de hoofdtrainer Mark Smeding of de TC Danny Pelizzon via 06-25018295 of 06-22406441. 

 

TC

Posted in VTZ

6 thoughts on “Nieuwe spelers

 1. Versterkingen inderdaad… Hebben elke week klop gehad. Gaat bij NBSVV niks worden helaas. Terugverlangend naar de tijd van Cor Bak en de promotie naar de 2e klasse. Met grotendeels eigen jongens i.p.v. een massa buitenstaanders.

 2. Beste Leo en Hans,

  Zoals jullie weten bestaat een team uit tenminste 18 spelers. Wanneer een team maar enkele goede spelers heeft dan zal het niet veel winnen, is geen hogere wiskunde. Als die goede spelers, in dit geval 3, naar ons toe komen is dat een pre en zeker niet de oorzaak van de degradatie naar de vijfde klasse. Daarnaast, waar een speler als laatst ingeschreven staat wil niet zeggen dat ze daar ook als laatst actief zijn geweest. Blijkbaar hebben jullie geen onderzoek gedaan naar waar deze spelers exact vandaan komen en wat hun capaciteiten zijn en dat hoeft uiteraard ook niet. Gelukkig hebben wij dit wel gedaan.
  In de tijd van Cor Bak speelde er tal van buitenstaanders in het betreffende team, welke allemaal daarna weer uitgewaaid zijn naar andere verenigingen. Dat er buitenstaanders bij NBSVV actief waren is altijd al geweest. Helaas is het zo dat wij het niet met alleen maar eigen jongens kunnen doen. Dit is wel iets wat we zouden willen en waar we aan werken voor de toekomst. We moeten dit vereniging breed bekijken en niet alleen de focus leggen op de selectie. We hebben ook nog een tweede, derde en inmiddels al 2 seizoenen zelfs een vierde elftal. Maar ik betwijfel of jullie dit wel weten. Helaas is er geen JO19, al deze jongens zijn in het afgelopen jaar door gestroomd naar de senioren waarvan sommigen zelfs niet eens de leeftijd hadden om als senior speler door te gaan. Vele daarvan willen graag recreatief spelen en niet prestatief. Het duurt helaas nog even voordat er weer een aanwas is van eigen jeugd welke in aanmerking kan komen voor de selectie en tot die tijd moeten we mensen van buitenaf benaderen om elftallen te kunnen aanvullen en te versterken waar nodig. En nogmaals dit is altijd al zo geweest. Ik nodig jullie van harte uit om ons TC team te komen versterken en jullie ideeën aan te horen. Altijd goed om een nieuwe impuls te krijgen.

 3. Hoi TC,

  In de tijd van Cor Bak speelde er maar weinig buitenstaanders in het eerste (Jordi en Sander waren de enige als ik het mij goed herinner).
  Jos, Ivo, Sander, Peter, Paul, Edwin, Alex, John, Marco, Wim, Steven, Tiemen zijn/waren toch echt allemaal Nieuw-Beijerlanders. In de tweede periode van Cor Bak speelde er inderdaad wat meer buitenstaanders (lees: Baailanders). Daarna werd er een blik van de “Overkant” opengetrokken die ook niet echt veel succes hebben gebracht. Mijns inziens is het daar fout gegaan.
  Zelfs het 2e speelde vroeger een grote rol binnen de selectie door op een aardig niveau (2e/3e klasse) in de bovenkant van de middenmoot mee te voetballen.

  Waar is het dan fout gegaan vraag ik mij af? Een stabiele basis was er toen, maar deze is blijkbaar een keer afgebroken. Gelukkig is er weer genoeg jeugd om naar de toekomst te kijken, mits de club genoeg kan bieden.
  Verder ben ik zeer goed op de hoogte van het reilen en zeilen binnen de club, maak jullie daarover geen zorgen.

 4. Hallo Hans,

  Gelukkig ben je het met me eens dat er door de jaren heen altijd spelers van buiten NB vertegenwoordigd zijn geweest. Ik betwijfel of je écht goed op de hoogte bent en dat baseer ik op wat steekwoorden die je hebt gebruikt als “fout gegaan”, “vroeger”, “afgebroken” en “kan bieden”. Ik zou hier een hele betoog over kunnen schrijven maar dat ga ik hier niet doen. Ik zou zeggen maak je bekend bij de TC, “Hans”, en kom eens discussiëren met ons. Misschien kan je ons helpen met positieve kritiek en kunnen we daar van leren. Een frisse blik gaan wij absoluut niet uit de weg en staan we meer dan open voor.

 5. Inmiddels ruim een half jaar verder en helaas is mijn voorspelling waarheid geworden. Volgend jaar helaas 5e klasse….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *