Degradatie

Doek valt voor NBSVV

Door de 2-1 nederlaag bij Fortuna Be Quick is NBSVV gedegradeerd naar de vijfde klasse. Er was nog een laatste theoretische mogelijkheid om de nacompetitie te halen, maar realistisch was dat vooraf al niet.

In het seizoen 2022-2023 was het steeds net niet voor de Nieuw-Beijerlanders. Na een valse start van de competitie met 19 tegendoelpunten in 6 wedstrijden, herpakte de formatie van trainer Mark Smeding zich en gaf week na week goed partij. Daarna werd er, op één off-day bij Rockanje na (5-0 nederlaag), steeds hooguit met één doelpunt verschil verloren. Ook de bovenste vier ploegen hadden het niet makkelijk tegen NBSVV: 1-0 verlies tegen Stellendam en GHVV’13, gelijk tegen ’s Gravendeel en winst op WFB. Maar gewonnen werd er zelden. Zeker als dat niet het geval is tegen andere degradatiekandidaten, dan eindig je onderaan.

De wedstrijd in Piershil was er zo eentje uit het rijtje net niet. In de eerste helft was NBSVV de bovenliggende partij wat in een handvol kansen resulteerde. Het was aan het voortreffelijke keeperswerk van Bryan Huijzers van de thuisploeg te danken dat Fortuna geen twee of drie doelpunten tegen kreeg voor rust. Zo werd onder andere aanvoerder Patrick Ridderhof meermaals van scoren afgehouden. Aan de andere kant was één van de twee kansen in deel één wel raak. Jacco Vink omspeelde keeper Robin Barendrecht en schoof de 1-0 binnen.

Na rust een meer evenwichtig spelbeeld. Beide ploegen kregen enkele kansen. Nadat William Benard eerst de gelijkmaker langs doelman Huijzers had geschoten, maakte Robin Verhoeven de winnende goal. Het laatste kwartier wilde NBSVV er nog wel alles aan doen, maar te gehaast. Daarom lukte er niet veel meer. Resulterend in weer een nederlaag met één doelpunt verschil. Zoals zo vaak: net niet. Degradatie is het onvermijdelijke gevolg, maar met opgeheven hoofd. NBSVV was voor iedere opponent een niet te onderschatten tegenstander. Dank aan de complete staf en spelers voor de onaflatende inzet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *