DRL uit

NBSVV HEEFT HANDHAVING OP EIGEN KRACHT VEILIGGESTELD

 

Zaterdag 4-6-2022 waren de Rotterdamse Leeuwen de tegenstander van de Nieuw-Beijerlanders met als ultieme doel handhaving in de vierde klasse. NBSVV had aan 1 punt genoeg waar DRL zich van de winst moesten verzekeren. Er heerste een gezonde spanning voor de wedstrijd en iedereen was zich bewust wat er gedaan moest worden. 2 sterkhouders (Pieter en Sjoerd) waren deze middag afwezig waardoor Ivo vanuit de veteranen was opgeroepen om centraal achterin de verdediging te leiden deze middag. Alle ingrediënten van een spannende wedstrijd met bijzondere taferelen waren aanwezig. Een tegenstander die zich niet zomaar gewonnen gaf, publiek wat in aantallen toenam naarmate de wedstrijd vorderde, een broeiend kunstgrasveld waar de gemoederen soms wat opliepen, een man die zomaar het veld op wandelde en zich niet zomaar liet wegsturen.

Het verloop van de wedstrijd was voornamelijk slordig. DRL toonde zich de betere voetballende ploeg waar NBSVV in het begin een paar goede kansen had om de score te openen. De 1-0 voor DRL kwam dan ook tot stand door een mooie actie van de buitenspeler die de verdediging op technische bekwaamheid uitspeelde. De 1-1 van William liet niet heel lang op zich wachten. Ook de tweede goal van DRL was er 1 op kwaliteit, de handige aanvallers speelde de verdediging uit en konden de 2-1 binnen tikken. Tijdens de rust werden een aantal tactische aanpassingen gedaan om meer controle te krijgen op het middenveld. De spanning was voelbaar want met deze achterstand zou NBSVV degraderen naar de 5e klasse. Het warme veld en het zonnetje zorgde ervoor dat energie weg vloeide bij de spelers, de scheidsrechter had daarvoor drinkpauzes ingesteld. Een vrije trap vanaf links was de inleiding tot grote vreugde aan de zijde van NBSVV, een scherp aangesneden bal door Patrick werd in de verre hoek hard binnen gekopt door Jan-Pieter. De bank en de helft van de tribune veerde op. Na de gelijkmaker werd de wedstrijd op kracht en inspanning door beide ploegen uitgespeelt wat resulteerde in wat zeer kleine opstootjes en irritaties, bij DRL mocht een verdediger het veld verlaten doordat hij zijn tweede gele kaart kreeg. DRL bleef wel aandringen maar het mocht niet meer baten. Bij het laatste fluitsignaal was de vreugde en ontlading dan ook erg groot. Handhaving was op eigen kracht behaald in een competitie waar er vier ploegen zouden degraderen. De meegereisde supporters gaven een staande ovatie en iedereen feliciteerde elkaar, een geweldig moment van team spirit. Bij de kleedkamers werd er nog wat gedronken en feest gevierd. Het feest ging nog even door in de kantine aan De Kreek, het werd nog lang en tot laat heel gezellig. 

Via deze weg wil ik namens de TC iedereen bedanken voor hun inzet deze middag en het hele seizoen. Het is een zwaar seizoen geweest waarin we veel hebben gevraagd van heel veel spelers, waar er een aantal spelers zwaar geblesseerd zijn geraakt en waar we hebben moeten putten uit andere teams (het tweede en de veteranen). Proficiat met een echte teamprestatie.

(Kevin, Thijs, Stefan, Ivo, Dave, Lucas, Jan-Pieter(2-2), Patrick(el capitano), Guus, William(1-1), Martijn, Roman(75 voor Ivo), Jean-Paul(R), Harmen(R), Gerben(80 voor Jan-Pieter), Carlo(50 voor Guus) en Danny(R)


TC NBSVV

 

ps hou de website in de gaten, binnenkort volgt er nog wat nieuws vanuit de TC 😉

 

 die

One thought on “DRL uit

  1. Ja, zo gaat het in de (amateur)voetballerij: de ene club (Hekelingen; DCV; wordt met slechts 1 puntje voorsprong kampioen en de ander (NBSVV) weet met 1 puntje voorsprong het vege lijf in de vierde klasse te redden. Gefeliciteerd, maar maak het het volgende seizoen een beetje minder spannend op het eind, graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *