GWB – NBSVV

NBSVV verliest bij Goudswaard

Bij de start van de competitie heeft NBSVV in de Korendijkse derby tegen Goudswaardse Boys een nederlaag van 5-2 moeten incasseren. Na een aanvankelijke voorsprong van 1-2 halverwege kreeg het in het laatste half uur 4 goals om de oren.

Een waslijst aan blessures en afzeggingen gaf de nodige hoofdbrekens aan trainer Mark Smeding van NBSVV. Bij elkaar was meer dan een half elftal afwezig. Dat betekende puzzelen en schuiven, zodat de wel beschikbare spelers niet altijd op hun favoriete plek konden acteren. Misschien was het mede daardoor dat de communicatie niet direct in orde was, want reeds in de vierde minuut gaf een inschattingsfout aan Benjamin Eenkhoorn de gelegenheid de thuisploeg eenvoudig op een 1-0 voorsprong te zetten. Een kwartier later was het weer gelijk. Patrick Ridderhof speelde Thijs Moree aan net buiten de zestien en die benutte de beschikbare ruimte door de bal met links prachtig in de kruising te krullen. In de 36e minuut nam NBSVV verrassend de leiding. Jean-Paul Benard lobde de bal naar zijn broer William in de zestien, die vervolgens zijn man uitkapte en Jan Pieter Izelaar bediende. Van dichtbij scoorde Izelaar de 1-2, nadat kort daarvoor een fraai kop-doelpunt van hem was afgekeurd wegens buitenspel. In de laatste vijf minuten voor rust kreeg Goudswaardse Boys nog drie grote kansen om gelijk te maken, maar sterk acteren van keeper Kevin Vermaat voorkwam dat.

Na de rust begon NBSVV slordig, met kansen voor de thuisploeg als gevolg. Vermaat wist vooralsnog een doelpunt te voorkomen. NBSVV had desondanks de voorsprong kunnen vergroten. Waar de GWB-keeper reeds tweemaal was geklopt, werden de Korendijkers door binnenkant en buitenkant van de paal gered. Na een uur spelen kwam de gelijkmaker er dan toch. Een misverstand achterin bij NBSVV gaf Goudswaarder Jacco Vink de gelegenheid de 2-2 binnen te knallen. In het restant van de wedstrijd kon NBSVV geen vuist meer maken en was het wachten op meer tegengoals. Johan Bestebreur kon na een scrimmage voor het doel van dichtbij de 3-2 op zijn naam laten schrijven. In de laatste vijf minuten scoorde de thuisploeg nog twee maal. De eerste was een cadeautje van de scheidsrechter, die een strafschop gaf voor het zoveelste gewone duel waarin hij een overtreding zag. Jordy Fakkel benutte de strafschop. Na mistasten van NBSVV bij een hoekschop bepaalde Robin Verhoeven de eindstand op 5-2. Een verdiende zege voor de ploeg van trainer Leo Tol van Goudswaard. Hopelijk sluiten de afwezigen bij NBSVV weer snel aan, zodat coach Smeding meer te kiezen heeft voor basisopstelling en wisselmogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *