Simonshaven thuis

NBSVV wint door penalty van Simonshaven

Een kort na rust door Pieter Vogelaar benutte penalty was de enige goal bij NBSVV – Simonshaven. Dat ene doelpunt bezorgde NBSVV wel de broodnodige eerste drie punten van deze competitie.

Net als een week eerder begon de thuisploeg mat aan de wedstrijd. Het eerste kwartier leek het wel of er in stilte werd gevoetbald. Daarna kwam de wedstrijd langzaam op gang en kreeg NBSVV enkele kansen. Jeroen de Kruyk was met een afstandsschot net over het doel dicht bij een doelpunt. In de 40e minuut was een geplaatst maar ongevaarlijk schot van Simonshaven de eerste bal tussen de palen. Pal voor het rustsignaal speelde William Benard zijn man uit, maar ook zijn schot was een prooi voor de doelman.

Of er Red Bull in plaats van thee was gedronken in de rust, zo kwam NBSVV uit de kleedkamer. Het drong veel meer aan dan in deel 1 en het aandringen had effect. Enkele goede combinaties tussen Martijn van Zuuren en William Benard strandden echter op de keeper. Een overtreding in het strafschopgebied op Pieter Vogelaar betekende een penalty voor de Nieuw-Beijerlanders. Vogelaar benutte de strafschop zelf: 1-0. Tien minuten daarna ontsnapte NBSVV aan een penalty-tegen bij een uitbraak van Simonshaven, waarbij de aanvaller in de 16 tegen de grond ging. In het laatste halfuur werd het een open wedstrijd. Voortreffelijk ingrijpen van keeper Kevin Vermaat bij een uitbraak voorkwam een treffer van de bezoekers. In blessuretijd mikte Patrick Ridderhof namens NBSVV een vrije trap op de lat en Simonshaven kwam met een laatste kopbal in handen van Vermaat nog wel bij het doel, maar het bleef bij 1-0. De verdedigende linie met Dylan van de Berg, Roman de Groot, Patrick Lans en Thijs Moree, gecoacht door doelman Vermaat, hield daarmee voor de tweede week op rij de nul.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Simonshaven thuis

NBSVV gelijk tegen Simonshaven

In een door de scheidsrechter gedomineerde wedstrijd speelden NBSVV en Simonshaven op sportpark ‘De Kreek’ met 3-3 gelijk.

Met een door de nieuwe NBSVV-trainer Mark Smeding iets aangepaste opstelling, startte de thuisploeg met aanvallende intenties tegen het na de winterstop opgeleefde Simonshaven. Ook de bezoekers zochten het doel, waardoor er in het eerste kwartier over en weer al meerdere kansen waren. In de 17e minuut opende NBSVV de score. Mitchell Roos wist de rebound van een corner binnen te schieten: 1-0. Vier minuten later kreeg NBSVV een penalty, omdat Dylano Gilbrandsen, na een mooie rush, te ruw werd opgevangen binnen de 16. Pieter Vogelaar benutte de strafschop feilloos. Simonshaven vond de aansluitingstreffer door een foutje van de NBSVV-doelman in de 37e minuut genadeloos af te straffen. Twee minuten later viel de mooiste goal van de wedstrijd. NBSVV-er Patrick Ridderhof zag de keeper enkele meters voor zijn doel staan en plaatste van 25 meter de bal keurig net onder lat in de goal: 3-1. Hoewel de bezoekers kort voor rust nog een dot van een kans kregen, was dit ook de ruststand.

Direct na de thee kreeg NBSVV een uitgelezen kans de wedstrijd te beslissen. Dylano Gilbrandsen kon alleen op de keeper afgaan, maar was te sociaal door de bal niet zelf binnen te schieten maar voor een (mislukte) pass op een medespeler te kiezen. Daarna werd NBSVV langere tijd onder druk gezet, resulterend in de 3-2 in de 53e minuut. Simonshaven rook bloed en bleef drukken. Een onterecht gegeven corner leidde de gelijkmaker in, waardoor het met nog een kwartier op de klok 3-3 stond. Dat kwartier werden uiteindelijk 25 minuten, waarin de warrig leidende scheidsrechter een kaartenregen over het veld liet neerdalen waarbij iedereen de tel kwijtraakte en wat voortduurde tot na het laatste fluitsignaal. Trainer Smeding koesterde zijn eerste punt bij NBSVV. ‘Meer zat er vandaag niet in’, zo oordeelde hij na afloop.