Transvalia uit

Slecht begin nekt NBSVV bij TransvaliaZW

Op bezoek bij TransvaliaZW heeft NBSVV een 2-1 nederlaag moeten incasseren, waardoor de ploegen stuivertje wisselden op de ranglijst. NBSVV staat nu 10e, net aan de veilige kant van de streep. De Nieuw-Beijerlanders zullen nog vol aan de bak moeten om de (minimaal) benodigde 6 of 7 punten binnen te halen in de resterende wedstrijden om niet te degraderen.

Niet voor het eerst dit seizoen begon NBSVV slecht. Alsof er nergens meer voor te spelen viel. Misverstanden tussen spelers, ruzie met de bal of het stroeve kunstgras en makkelijk weggegeven doelpunten. Die combinatie zorgde ervoor dat het na 25 minuten al 2-0 stond voor Transvalia. Een stand waarmee de rust werd gehaald. Het noopte trainer Mark Smeding zijn reservebank vol veteranen in te brengen.

Met oudgedienden Danny Pellizon, Sjoerd Bestebreur en de broers Ivo en Stephan van Alphen binnen de lijnen tapte NBSVV uit een ander vaatje. Ook de spelers die mochten blijven staan deden een stap extra en toonden meer bezieling. Dat leidde al snel tot een doelpoging van Danny Pellizon, maar zijn inzet miste kracht. Smeding zette zijn ploeg nog verder om en ging met drie spitsen spelen. Daardoor ontstond er wel ruimte voor Transvalia, maar doelman Kevin Vermaat en de paal voorkwamen een verdere achterstand. NBSVV was langere tijd de bovenliggende partij, maar wist pas in de 83e minuut de aansluitingstreffer te maken. Het spitsenduo Martijn van Zuuren (assist) en William Benard (doelpunt) wisten elkaar weer eens te vinden: 1-2. De nr.5 van de thuisploeg solliciteerde al eerder naar zijn tweede gele kaart en kreeg die uiteindelijk ook, waardoor NBSVV nog 10 minuten een overtal had. Het was echter tekort om de gelijkmaker te forceren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *