WFB uit

WFB – NBSVV

Zaterdag 4 februari een druilerige dag en op het programma de eerste wedstrijd van de 2e periode.

De tegenstanders zijn de West Flakkeese Boys uit Ouddorp. De ploeg die in de eerste wedstrijd van het seizoen een sterke indruk achter liet en die door vele, nu halverwege het seizoen, gezien wordt als de best voetballende ploeg (koploper Stellendam hebben we nog niet gehad).

Wij, de voorzitter en ondergetekende, vertrekken om 13.15 uur. Dirk met de auto alvast vooruit omdat het vanwege de afsluiting van de Heinenoordtunnel enorm druk is bij de pont. Ik 10 minuten later op de fiets naar de pont want Dirk gaat vanuit Ouddorp niet weer de pont over om een uur later weer achter in de file aan te sluiten.

Vanuit de kantine kregen we de opdracht mee om de 3 punten mee terug te brengen naar Nieuw-Beijerland. Ook al zouden we ze moeten stelen.

Bij WFB aangekomen melden we ons in de bestuurskamer en wordt het wel en wee van de verenigingen besproken. Onderwerpen als energiecontract, sportieve doelstellingen en ook subsidies, die de diverse verenigingen krijgen van de gemeenten, passeren de revue. Na gemeld te hebben dat wij de drie punten mee naar huis moesten nemen kwam het gesprek op de subsidie van de gemeente. Hierbij viel onze mond open voor wat betreft er op het eiland Flakkee allemaal financieel gedaan wordt voor de (voetbal)verenigingen.

De gemeente Hoekse Waard zou echt eens met de gemeente Goeree-Overflakkee moeten gaan praten v.w.b. de ondersteuning van verenigingen.

Dan de wedstrijd:

Een goed startend NBSVV dat in de eerste minuten gelijkwaardig of misschien wel beter is dan het op de 3e plaats staande WFB. Al na 7 minuten was het een grabbelende WFB keeper die de bal laat vallen waardoor Alysson Cordeiro Demetrio de bal voor het intikken had (0 – 1). Hierna een wat aandringend WFB dat in de 21 minuut geholpen wordt door een, door een NBSVV-bril gekeken, makkelijk gegeven strafschop die onberispelijk wordt binnen geschoten (1 – 1). Enkele minuten later werd het nog erger. Uit een voorzet van links kan de lange spits van WFB eenvoudig binnenkoppen (2 – 1). Op dat moment was het bij NBSVV even weg en was WFB een aantal keren dichtbij de 3 – 1. Maar gelukkig bleef het bij 2 – 1 en bracht de rust uitkomst voor trainer Mark Smeding.

Na rust kwam NBSVV als herboren uit de kleedkamer en zetten ze de Ouddorpers vast op eigen helft en kwamen er mondjesmaat wat kansen die maar niet verzilverd konden worden. Halverwege de 2e helft viel de 2 – 2  toch toen William Benard op de zestien de bal kreeg en deze rustig in de hoek wist te schuiven.  Beide trainers voerden wat wissels door waarbij Pieter Vogelaar, na een afwezigheid van 6 maanden i.v.m. een wereldreis, zijn rentree maakte in het eerste elftal van NBSVV.

Ook WFB wisselde waarbij er een stevige speler inviel, wat mij de opmerking ontlokte  “deze speler gaat ons een penalty bezorgen”. Zover kwam het niet, maar was het wel deze speler die na 5 minuten een gele kaart pakte en weer 5 minuten later zijn 2e gele, dus rode kaart, kreeg voorgeschoteld.

NBSVV rook zijn kansen en ging volop druk zetten met als hoogtepunt een droge schuiver van zo’n 18 meter van Gerben Kolthof die in de benedenhoek van het doel verdween (2 – 3). Met nog enkele minuten te spelen moest dit de 2e overwinning van het seizoen worden. Een hachelijk moment voor het doel van Robin Barendrecht in de blessuretijd door een vrije trap op de 16 meter was nog wel even billen knijpen maar het liep goed af.

In de stand veranderde er erg weinig omdat alle 3 de onderste ploegen 3 punten pakten. Fortuna Be Quick won knap met 0 – 1 bij Vlotbrug en ZBVH was met 0 – 2 te sterk voor GOZ. Maar een 3e plek in de 2e periode is hopelijk de opmaat naar meer.

                                                                                                              Peter Barendrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *