zbvh thuis

NBSVV is ZBVH de baas

NBSVV heeft ZBVH de eerste nederlaag van het seizoen bezorgd. Na een goede eerste helft stond het 1-0 op sportpark De Kreek en die voorsprong werd vastgehouden tot het eindsignaal. Jeroen de Kruyk werd met zijn doelpunt matchwinner.

In het eerste kwartier had de openingstreffer aan twee kanten kunnen vallen. Nadat Nieuw-Beijerlander Jan Pieter Izelaar alleen voor de ZBVH-keeper miste, kregen de Zuid-Beijerlanders twee kansen, maar er werd niet gescoord. Ook niet na een half uur, toen William Benard de bal net naast prikte na een dieptepass van Jeroen de Kruyk. Acht minuten later was het omgekeerd: William Benard bediende Jeroen de Kruyk, die vanaf de rand van het strafschopgebied de bal strak onderin de linkerhoek schoot: 1-0. NBSVV speelde de beste helft van dit seizoen bekwaam uit tot aan het rustsignaal.

Na rust een wat feller ZBVH. Dat leidde al snel tot een grote kans. Na wat gestuntel van een verder prima functionerende NBSVV-verdediging knalden de bezoekers de bal snoeihard tegen onderkant lat. In het vervolg drong ZBVH wel aan maar kon geen echte vuist maken. De achterste linie (Thijs Moree, Patrick Lans, Roman de Groot en Dave Arensman) hield de bezoekers op afstand, waardoor ZBVH enkel wat afzwaaiers produceerde. In de 90e minuut verzuimde de vrij voor de ZBVH-keeper opduikende Pieter Vogelaar de wedstrijd te beslissen. Daardoor werd de ultieme redding van NBSVV-keeper Kevin Vermaat in de slotseconden nog een heel belangrijke voor zijn ploeg om de drie punten te kunnen bijschrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *