ZWB thuis

Dit was superslecht

‘Rode’ nederlaag NBSVV in povere derby tegen Zinkweg

MEES LEBBINK (ZINKWEGSE BOYS) PROBEERT SEVKET KASAROGLU VAN DE BAL TE KRIJGEN. FOTO JOHN DE PATER

4de klasse

Een afstraffing bleef NBSVV bespaard. Bijna een uur lang moesten negen overgebleven Nieuw-Beijerlanders het op bezoek zijnde Zinkwegse Boys van zich af zien te houden en de schade beperken. De bezoekers lieten het bij een karige 1-2 stand op het bord. Beide trainers krabden zich na afloop achter de oren. Winst of verlies maakte even niet het verschil.

Waar ging het fout voor NBSVV? Trainer Mark Smeding, zelf tegen twee gele ‘praat’kaarten aanlopend, zocht het vooral bij de eigen spelers en zichzelf. ,,We hadden veel slimmer moeten zijn als je merkt met wat voor scheidsrechter je te maken hebt. De scheidsrechters staan bij aanvang van het seizoen altijd op scherp en zitten vol instructies. Daar moet je rekening mee houden. Nu was de wedstrijd na een halfuur gespeeld. Als je ziet dat we met negen man dit resultaat behalen, vind ik dat wij de morele winnaar zijn hoewel je daar weinig voor koopt.”

Na een gelijkwaardige opening verbraken twee rode kaarten binnen vijf minuten het evenwicht. Zowel Davie van den Voorden als Guus Smulders bezondigde zich aan een harde charge. ,,Tweemaal een gestrekt been”, had scheidsrechter Dijkhuizen uit Spijkenisse gezien. ,,Nee, de reacties die ik er op kreeg waren niet allemaal even fijn, maar ik laat de gezondheid van spelers niet in gevaar komen.”

Het plotse forse overtal leek direct beslissend. Zeker omdat ook NBSVV-spits Niels Jacobs zich uit zijn spel liet halen, geel pakte, een tegenstander een kaart aan probeerde te naaien en tot overmaat van ramp een dot van een kans miste. Een wissel in de rust was zijn deel. Zinkweg kwam kort voor en kort na de rust op een zeker lijkende 0-2 voorsprong. De snelle aansluitingstreffer van de sterk spelende Sevket Kasaroglu verwarde de bezoekers.

Verbazing

Tot verbazing van de toeschouwers en de speler zelf wisselde Smeding zijn gevaarlijkste troef. ,,Ik voelde me nog goed genoeg om door te spelen en was het er daarom absoluut niet mee eens”, reageerde Kasaroglu. Smeding motiveerde de wissel: ,,Sevket zat er doorheen. We hebben de wetenschap dat hij terugkomt van een forse blessure en weinig trainingsuren had gemaakt in de afgelopen week. Is het dan verstandig om hem kapot te laten spelen? Ik heb de afweging op die basis gemaakt en niet op wat hij voetballend bracht. Zijn teleurstelling begrijp ik.”

En Zinkwegse Boys? Debuterend trainer Peter van Dam draaide er niet om heen. ,,Dit was superslecht. Zó’n verschil met de voorbereiding waarin we vol energie speelden. Dit was zeker vijftig procent minder. In de tweede helft hielden we er niet het hoofd bij en speelden te slap. Ik kreeg het niet meer aangepraat.”

NBSVV: Ten Hove; Jean-Paul Bernard, Roos, Krijger (80. Lingu), Moree; Ridderhof, Sinar, Kasaroglu (68. Vogelaar), Van den Voorden; Smulders, Jacobs (46. Lans).

Zinkwegse Boys: Krediet; Dirkx, Koelemeijer, Van de Zande, Stolk (80. Wahlbrinck); De Lange, Brasser, Burgwal, Fiere; William Bernard, Lebbink (73. Van Ruiven).

Bron: AD Gerard Vonk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *