2 tegen SHO 7

Wedstrijdverslag NBSVV 2 – SHO 7

10 oktober was het weer zover. Beijerland tegen Beijerland, Nieuw tegen oud, Blauw-wit tegen Zwart-wit. Een wedstrijd waar we zoals altijd weer naar uitkijken om tegen het beruchte SHO te spelen, maar dat dit een zware derby zou worden was vooraf al wel bekend. Ondanks dat SHO nog maar 3 punten had deze competitie, hadden ze wel in de 0-7 zege op Flakkee laten zien dat ze een pittige tegenstander zouden zijn voor de ploeg van Robert-Jan. Maar met 6 punten uit de laatste 2 wedstrijden ging NBSVV 2 met de borst vooruit het veld op om ook nu de 3 punten op sportpark ‘De Kreek’ te houden, met als instelling: ‘SHO, dat is winnen of staken’.

De basis 11 van Robert-Jan zag er als volgt uit: Mike op de goal, een vier mans verdediging met van links naar rechts Maarten, Dave, Roman en Jarno. Het middenveld bestond uit Joost, Martijn, Jelmar en Harmen, en voorin waren het Jelle en Jacob die het de verdediging van SHO moeilijk moesten gaan maken. De bank bestond uit: Ralf, Dany, Gerben, Sytze en Koen.

De wedstrijd begon erg gelijk opgaand met wisselend balbezit en weinig kansen. Maar na 10 minuten kwamen de eerste grote kansen voor de ploeg van Robert-Jan met een grote kans voor Martijn uit een corner die van de lijn gehaald werd en een goed schot van Jelle dat nog net door de keeper naast  het doel getikt werd. Het was een fysieke maar wel faire eerste helft waarin er door beide ploegen voor elke meter geknokt werd. Aan het eind van de eerste helft kwamen er ook een aantal kansen voor SHO die in eerste instantie nog tegen gehouden konden worden door de verdediging en een aantal reddingen van Mike. Helaas werd het vlak voor de rust 0-1 door een flipperkast goal die met erg veel geluk in het zijnet van het doel van Mike eindigde. 0-1 was dan ook de ruststand en er stond een zware klus te wachten in de tweede helft voor de mannen van NBSVV 2.

De tweede helft begon NBSVV met een ongewijzigd elftal en ging het op jacht naar de gelijkmaker. Wederom was het een fysieke strijd en was er weinig verschil in balbezit. Toch kwam SHO al snel op 0-2 doordat de spits van SHO met wederom erg veel geluk zich door de verdediging werkte en al vallend de bal door de benen van Mike prikte. De spits was zo fanatiek dat hij tijdens het vragen om een penalty niet eens door had dat de bal al in het doel gerold was. Na 10 minuten kwamen dan ook de eerste wissels van Robert Jan. Dany verving Jarno op rechtsback en Gerben kwam erin op het middenveld voor Jelmar. Door de fysieke eerste helft ging het tempo in de tweede helft wat naar beneden waardoor er ook wat minder kansen kwamen, maar dit betekende niet dat de strijdlust uit de wedstrijd was. Na een goed uur moest SHO 10 minuten met 10 man verder door een domme en onnodige overtreding op Gerben die na de tackle uiteraard wijdbeens met een oerkreet gewoon verder kon zoals we Gerrie kennen. Dit bood wel kansen voor NBSVV die met de laatste wissels dan ook de wedstrijd nog niet als verloren zag. Sytze verving Joost op het middenveld en ook niet veel later kwam Koen erin op het middenveld voor Martijn en verving Ralf Jacob in de aanval. Het laatste half uur was het vooral NBSVV dat aan de bal was en de kansen wilde creëren maar niet tot grote kansen kwam totdat er een penalty werd verdiend met een door de scheidsrechter waargenomen handsbal. Ralf wilde de strafschop maar al te graag nemen maar uiteindelijk werd de bal aan Jelle gegeven die de strafschop benutte. Met een 1-2 tussenstand was er nog veel mogelijk in de laatste 5 minuten, de spanning liep dan ook hoog op met felle duels, een hoop gezeur van SHO naar de scheidsrechter en ook steeds meer fouten bij de SHO’ers. Die fouten gingen zelfs zover dat de grensrechter van SHO, die een prima wedstrijd vlagde door zijn vlag keurig naar beneden te houden, tot de verbazing van leider Guido in de laatste seconden voor alles en iedereen zijn vlag omhoog stak, zelfs voor zijn eigen verdedigers. Helaas mocht het niet baten voor NBSVV en bleef het bij een 1-2 in het voordeel van SHO.

Een pittige en fysieke wedstrijd waar meer ingezeten had voor de ploeg van Robert-Jan. De Man-of-the-match van deze week was zonder twijfel onze terriër op linksback Maarten Spaans die de bal en zijn tegenstander geen seconde uit het oog verloor. De volgende wedstrijd op het programma voor NBSVV 2 is vooralsnog zaterdag 24 oktober thuis tegen Zwartewaal 4 maar dat is nog maar de vraag aangezien onze clubambassadeur Mark Rutte dinsdag nog een persconferentie gaat geven over verder maatregelen rond Covid -19.

Posted in VTZ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *