Jeugd weer voorzichtig de velden op

Beste SJO-leden, ouders en verzorgers,

Wij hopen dat het goed gaat met jullie gezondheid en de gezondheid van jullie naaste familie en vrienden. We leven mee met alle families welke direct getroffen zijn door het coronavirus en wensen hun sterkte in deze moeilijke periode. 

Tijdens de persconferentie van 21 april heeft het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd rondom de strijd tegen het Corona virus. Er was tevens sprake van lichte versoepeling van eerdere maatregen. Zo mag de jeugd tot en met 18 jaar weer samen m.i.v 29 april, onder begeleiding, trainen in de buitenlucht. Daarbij moeten de hygiëne maatregelen van het RIVM worden gevolgd. Voor de jeugd in de leeftijd 13 tot en met 18 jaar geldt dat zij zich tijdens het sporten 1,5 meter afstand moeten houden, voor de jeugd t/m 12 jaar geldt dat niet. Alleen trainingen zijn toegestaan, wedstrijden/competities en toernooien zijn en blijven verboden. Kleedkamers en kantines blijven gesloten. Ouders en verzorgers mogen niet kijken bij de trainingen. Bovenstaande beperkte heropening van de sport is voorlopig tot 20 mei van dit jaar. Competities starten niet voor het najaar. Buiten de reguliere trainingen is het nog altijd niet toegestaan de complexen van SJO Korendijk te betreden.

Het zal duidelijk zijn dat trainers en (bege)leiders van SJO Korendijk bepaalde afspraken in acht nemen. Zij zullen zich conformeren aan het protocol “verantwoord sporten kinderen t/m 12 jaar en jeugd 13 t/m 18 jaar”, zoals is opgesteld door het NOC*NSF. Wij verzoeken ook (ouders en/of verzorgers van) leden van SJO Korendijk dringend om kennis te nemen van de inhoud van dit protocol (lees hier het protocol) alvorens deel te nemen aan de trainingen. Ieder team zal via de groepsapp voorafgaande aan de eerste training meer informatie ontvangen.

De regie bij het weer openstellen voor de jeugd ligt bij de gemeenten die daar afspraken over maken met de clubs en sportparken. Dat kan per gemeente verschillen. Op dit moment zijn wij in afwachting van een reactie van gemeente Hoeksche Waard inzake het opstarten van de trainingen voor de jeugd.

Uiteraard volgen we nauwlettend de ontwikkeling van de KNVB. Hoe de rest van het seizoen eruit zal gaan zien zal mede afhangen van de vervolg besluiten welke toekomstig door het kabinet genomen gaan worden. We hopen nog steeds op de mogelijkheid om wat zomeravond voetbal te kunnen spelen en indien mogelijk kleinschalige activiteiten te kunnen organiseren.

Voor nu wensen wij iedereen veel gezondheid en voorspoed toe.

Bestuur SJO Korendijk

 

Posted in VTZ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *