‘Rode’ nederlaag NBSVV in povere derby tegen Zinkweg

MEES LEBBINK (ZINKWEGSE BOYS) PROBEERT SEVKET KASAROGLU VAN DE BAL TE KRIJGEN. FOTO JOHN DE PATER

4de klasse

Een afstraffing bleef NBSVV bespaard. Bijna een uur lang moesten negen overgebleven Nieuw-Beijerlanders het op bezoek zijnde Zinkwegse Boys van zich af zien te houden en de schade beperken. De bezoekers lieten het bij een karige 1-2 stand op het bord. Beide trainers krabden zich na afloop achter de oren. Winst of verlies maakte even niet het verschil.

Waar ging het fout voor NBSVV? Trainer Mark Smeding, zelf tegen twee gele ‘praat’kaarten aanlopend, zocht het vooral bij de eigen spelers en zichzelf. ,,We hadden veel slimmer moeten zijn als je merkt met wat voor scheidsrechter je te maken hebt. De scheidsrechters staan bij aanvang van het seizoen altijd op scherp en zitten vol instructies. Daar moet je rekening mee houden. Nu was de wedstrijd na een halfuur gespeeld. Als je ziet dat we met negen man dit resultaat behalen, vind ik dat wij de morele winnaar zijn hoewel je daar weinig voor koopt.”

Na een gelijkwaardige opening verbraken twee rode kaarten binnen vijf minuten het evenwicht. Zowel Davie van den Voorden als Guus Smulders bezondigde zich aan een harde charge. ,,Tweemaal een gestrekt been”, had scheidsrechter Dijkhuizen uit Spijkenisse gezien. ,,Nee, de reacties die ik er op kreeg waren niet allemaal even fijn, maar ik laat de gezondheid van spelers niet in gevaar komen.”

Het plotse forse overtal leek direct beslissend. Zeker omdat ook NBSVV-spits Niels Jacobs zich uit zijn spel liet halen, geel pakte, een tegenstander een kaart aan probeerde te naaien en tot overmaat van ramp een dot van een kans miste. Een wissel in de rust was zijn deel. Zinkweg kwam kort voor en kort na de rust op een zeker lijkende 0-2 voorsprong. De snelle aansluitingstreffer van de sterk spelende Sevket Kasaroglu verwarde de bezoekers.

Verbazing

Tot verbazing van de toeschouwers en de speler zelf wisselde Smeding zijn gevaarlijkste troef. ,,Ik voelde me nog goed genoeg om door te spelen en was het er daarom absoluut niet mee eens”, reageerde Kasaroglu. Smeding motiveerde de wissel: ,,Sevket zat er doorheen. We hebben de wetenschap dat hij terugkomt van een forse blessure en weinig trainingsuren had gemaakt in de afgelopen week. Is het dan verstandig om hem kapot te laten spelen? Ik heb de afweging op die basis gemaakt en niet op wat hij voetballend bracht. Zijn teleurstelling begrijp ik.”

En Zinkwegse Boys? Debuterend trainer Peter van Dam draaide er niet om heen. ,,Dit was superslecht. Zó’n verschil met de voorbereiding waarin we vol energie speelden. Dit was zeker vijftig procent minder. In de tweede helft hielden we er niet het hoofd bij en speelden te slap. Ik kreeg het niet meer aangepraat.”

NBSVV: Ten Hove; Jean-Paul Bernard, Roos, Krijger (80. Lingu), Moree; Ridderhof, Sinar, Kasaroglu (68. Vogelaar), Van den Voorden; Smulders, Jacobs (46. Lans).

Zinkwegse Boys: Krediet; Dirkx, Koelemeijer, Van de Zande, Stolk (80. Wahlbrinck); De Lange, Brasser, Burgwal, Fiere; William Bernard, Lebbink (73. Van Ruiven).

NBSVV kansloos tegen jeugdig SHO 2

NBSVV verliest 1e oefenduel nipt van Transvalia

NBSVV – Simonshaven

In een door de scheidsrechter gedomineerde wedstrijd speelden NBSVV en Simonshaven op sportpark ‘De Kreek’ met 3-3 gelijk.

Met een door de nieuwe NBSVV-trainer Mark Smeding iets aangepaste opstelling, startte de thuisploeg met aanvallende intenties tegen het na de winterstop opgeleefde Simonshaven. Ook de bezoekers zochten het doel, waardoor er in het eerste kwartier over en weer al meerdere kansen waren. In de 17e minuut opende NBSVV de score. Mitchell Roos wist de rebound van een corner binnen te schieten: 1-0. Vier minuten later kreeg NBSVV een penalty, omdat Dylano Gilbrandsen, na een mooie rush, te ruw werd opgevangen binnen de 16. Pieter Vogelaar benutte de strafschop feilloos. Simonshaven vond de aansluitingstreffer door een foutje van de NBSVV-doelman in de 37e minuut genadeloos af te straffen. Twee minuten later viel de mooiste goal van de wedstrijd. NBSVV-er Patrick Ridderhof zag de keeper enkele meters voor zijn doel staan en plaatste van 25 meter de bal keurig net onder lat in de goal: 3-1. Hoewel de bezoekers kort voor rust nog een dot van een kans kregen, was dit ook de ruststand.

Direct na de thee kreeg NBSVV een uitgelezen kans de wedstrijd te beslissen. Dylano Gilbrandsen kon alleen op de keeper afgaan, maar was te sociaal door de bal niet zelf binnen te schieten maar voor een (mislukte) pass op een medespeler te kiezen. Daarna werd NBSVV langere tijd onder druk gezet, resulterend in de 3-2 in de 53e minuut. Simonshaven rook bloed en bleef drukken. Een onterecht gegeven corner leidde de gelijkmaker in, waardoor het met nog een kwartier op de klok 3-3 stond. Dat kwartier werden uiteindelijk 25 minuten, waarin de warrig leidende scheidsrechter een kaartenregen over het veld liet neerdalen waarbij iedereen de tel kwijtraakte en wat voortduurde tot na het laatste fluitsignaal. Trainer Smeding koesterde zijn eerste punt bij NBSVV. ‘Meer zat er vandaag niet in’, zo oordeelde hij na afloop.

NBSVV verliest van Hekelingen

Ruim een uur lang koesterden spelers en aanhang van NBSVV de gedachte dat er met wat geluk een punt kon worden gepakt tegen Hekelingen. Tegen een kwalitatief betere tegenstander hield NBSVV met veel inzet lang stand. In het laatste kwart ging het alsnog over de knie en kreeg het met 1 – 4 klop.

NBSVV stond voor het eerst onder de bezielende leiding van Mark Smeding, die vroeger dan gepland aan de slag ging bij de Nieuw-Beijerlanders. De thuisploeg wilde wat laten zien en stroopte vanaf het eerste fluitsignaal de mouwen op. Het leverde een eerste helft vol strijd op, maar met weinig kansen. Hekelingen mikte eenmaal met een boogbal uit een vrije trap op de kruising en schoot één keer hard over. NBSVV zelf kreeg maar een halve kans, maar die was wel raak. Een diepe bal van NBSVV noodzaakte de Hekelingse doelman uit te komen tot buiten de zestien, waar hij de bal wegwerkte richting middenveld. Die belandde voor de voeten van Enes Cingu, die zich niet bedacht en van 40 meter de bal over alles en iedereen heen in het doel schoot: 1-0. Na 45 minuten knokken kwam de rust als een welkome adempauze.

Na de onderbreking startte Hekelingen furieus en werd NBSVV achteruit gedrongen. Het duurde tot de 57e minuut alvorens Hekelingen langszij kwam. Met een knap schot uit de draai viel de bal via binnenkant paal binnen: 1-1. Tien minuten later viel de 1-2, doordat bij een uitbraak van Hekelingen niet goed werd ingegrepen en de bal met een boog over NBSVV-doelman Merijn Briegoos werd gemikt. NBSVV was moegestreden en in de laatste tien minuten benutte Hekelingen nog twee penalty’s na evenzoveel handsballen van de Nieuw-Beijerlanders. Eindstand 1-4.

Bron AD 10-2-2020

Onder de nieuwe trainer Mark Smeding opende NBSVV tegen Hekelingen de score. ,,Toch zag je van begin af aan dat Hekelingen de bovenliggende partij was”, zei Smeding. ,,Uiteindelijk kwamen we tekort, omdat we teveel achter de bal aan moesten lopen. Maar de wil om te verbeteren, was er bij ons.”

NBSVV niet bij machte om SCO ’63 te kloppen

NBSVV-SCO’63 1-4 (0-0). Pieter Vogelaar (strafschop) 1-4. NBSVV was niet bij machte om SCO’63 te kloppen. De gehavende Nieuw-Beijerlanders speelden wel een prima eerste helft, maar na twee doelpunten van de bezoekers en een rode kaart voor Dylan van den Berg, was het verzet gebroken.           

                                                             Bron AD 1-2-2020